Σκουρτόπουλος: "Ταλαντούχοι και χαρισματικοί οι παίκτες μας, μπορούμε μετάλλιο!"

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στην εκπομπή "Contra Επίθεση" με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Γιάννη Ζωιτό στο "Ραδιόφωνο 24/7" στους 88.6 αναλύοντας την επόμενη μέρα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ. Ο βοηθός του Κώστα Μίσσα αναφέρθηκε στη νέα εποχή, τον Κώστα Κουφό και το ρόλο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην επίσημη αγαπημένη.

Σκουρτόπουλος: "Ταλαντούχοι και χαρισματικοί οι παίκτες μας, μπορούμε μετάλλιο!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ έχει μπει σε νέα εποχή με τον Κώστα Μίσσα στο “τιμόνι” της τεχνικής ηγεσίας. Ο άμεσος συνεργάττης του πολύπειρου κόουτς, Θανάσης Σκουρτόπουλος, φιλοξενήθηκε στο “Ραδιόφωνο 24/7” και μίλησε για τον σχεδιασμό της επίσημης αγαπημένης από εδώ και πέρα.

Για τους στόχους της Εθνικής: “Στόχος της ομάδας είναι πάντα να πετύχει το μάξιμουμ. Ξέρετε πολύ καλά ότι τουλάχιστον στην πρώτη φάση θα κάνει το καθήκον της. Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε και τυχεροί στην κλήρωση της επόμενης φάσης, γιατί και η τύχη είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Το καλό για μας είναι ότι η ομάδα έχει στελεχωθεί με νέα παιδιά που έχουν ωριμάσει. Κάθε καλοκαίρι είναι έτοιμα να κάνουν το κάτι παραπάνω. Αν βγει το καλοκαίρι με τους παίκτες υγιείς και ένα φουλ ρόστερ, τότε μπορούμε να φτάσουμε στα μετάλλια.”

Σε σχετική ερώτηση για το τι έλειψε από την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πραγματοποίησε αναδρομή στο παρελθόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Οι συγκυρίες δεν μας βοήθησαν. Την πρώτη χρονιά έλειψε ο σέντερ. Ο Μπορούσης πάλευε μόνος του με τον Ίαν Βουγιούκα να προσπαθεί τραυματίας και τον Γλυνιαδάκη να έρχεται τελευταία στιγμή για να βοηθήσει. Πέσαμε πάνω στη Σερβία που ήξερε το πρόβλημα της ομάδας και στόχευε στους ψηλούς, καθώς είχε πληρότητα στη συγκεκριμένη θέση, ανοίγοντας παράλληλα το σουτ στους περιφερειακούς.

Τη δεύτερη χρονιά ίσως να ήμασταν και πρωταθλητές Ευρώπης. Το ματς με την Ισπανία κρίθηκε σε μία-δύο φάσεις με τον Γκασόλ, τον MVP της διοργάνωσης να είναι καταπληκτικός και οδήγησε την ομάδα του στο μετάλλιο.

Την τελευταία φορά σημαντικό ρόλο έπαιξε η απουσία του Πρίντεζη. Ο Γιώργος Πρίντζης είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης στη θέση 4. Πρόκειται για έναν παίκτη που στηρίζεις πολλά επάνω του.”

Όσον αφορά τις επικείμενες κλήσεις: “Δεν έχουν οριστεί ακόμη οι κλήσεις. Δεν έχει ξεκαθαρίσει. Υπάρχει μια βάση και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουμε.”

Για τον Κώστα Κουφό: “Αυτό θα κρίνει πολλά. Δεν έχουμε εισπράξει κάτι αρνητικό από την πλευρά του Κώστα, όπως τις προηγούμενες χρονιές που ενημέρωνε από νωρίς. Ο συγκεκριμένος ψάχνει ομάδα στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή και όπως καταλαβαίνετε αυτή είναι μία διαδικασία που αγχώνει. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο τηλεφωνικό ραντεβού που θα'χει με τον κόουτς. Το ίδιο ισχυεί και με τον Ντόρσεϊ ο οποίος επιλέχτηκε από τους Ατλάντα Χοκς και θα παίξει στο Summer League. Περιμένουμε να δούμε τις ημερομηνίες και θα έρθει κι αυτός σε επαφή με τον προπονητή.”

Το κεφάλαιο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να λείψει από τη συζήτηση: “Ο Γιάννης λόγω ηλικίας έχει τεράστιο μέλλον και στην ομάδα του και την Εθνική. Σαφώς θα προσαρμοστούν πολλά πάνω του. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται... Έχουμε την τύχη, παράλληλα με τον Γιάννη, η ομάδα να απαρτίζεται από ικανούς αθλητές, όσον αφορά τα φυσικά τους προσόντα. Ταχύτητα, αλτικότητα, κάτι τέτοιο ταιριάζει στο όλο στυλ του Γιάννη. Ο Γιάννης επίσης δουλεύει σκληρά για να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού με τις κλειστές άμυνες. Στην Ευρώπη οι κατευθύνσεις είναι των προπονητών είναι πιο στοχευμένες.”

Για τον Κώστα Μίσσα και την ακολουθία των προηγούμενων ετών από την εποχή Κατσικάρη, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σχολίασε: “Ο κ. Μίσσας ήταν τεχνικός σύμβουλος της ομάδας. Τα τελευταία τρία χρόνια με τον Φώτη Κατσικάρη είχαμε εξαιρετική συνεργασία όλοι. Σίγουρα θα περάσει και κάποιες δικές του αποφάσεις στα υπάρχοντα δεδομένα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα γιατί ο χρόνος μας πιέζει. Θα τα δούμε όλες τις πρώτες ημέρες και θα αποφασίσουμε.”

Για τη γενική εικόνα του Ευρωμπάσκετ και αν βολεύει την Εθνική είπε: “Το παιχνίδι απελευθερώνεται σιγά σιγά. Πάμε σε γρήγορο μπάσκετ. Επανερχόμαστε στο ένας εναντίον ενός με τους παίκτες όπως ο Γιάννης να βρίσκουν χώρους, φάνηκε και στην Euroleague φέτος. Πλησιάζουμε στην αμερικανική πλευρά αφού ο κόσμος θέλει να βλέπει ελεύθερο και θεαματικό μπάσκετ στην επίθεση και όχι με άμυνες που καταστρέφουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Μας βολεύει να παίξουμε τέτοιο μπάσκετ με τους γνωστούς 90αρηδες που διαθέτουμε και είναι καλοί αθλητές με ταλέντο, χαρισματικοί και μπορούμε να το παίξουμε.”

News 24/7

24MEDIA NETWORK