Σούμποτιτς: "Φόρμα ο Παναθηναϊκός, κούραση ο Ολυμπιακός"

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς μίλησε στο "Ραδιόφωνο 24/7" και στην εκπομπή "Contra Επίθεση" για τον 5ο τελικό Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που θα κρίνει τον πρωταθλητή ενώ θυμήθηκε το ιστορικό break του 1999 με τους "πράσινους".

Σούμποτιτς: "Φόρμα ο Παναθηναϊκός, κούραση ο Ολυμπιακός"

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Contra Επίθεση" στο "Ραδιόφωνο 24/7" και μιλώντας στους Νίκο Γιαννόπουλο και Γιάννη Ζωιτό αναφέρθηκε τόσο στους φετινούς τελικούς όπου ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί σε 5ο ματς στο ΣΕΦ όσο και σε εκείνους του 1999 όπου ο Παναθηναϊκός με εκείνον στον πάγκο είχε κάνει το break και είχε πάρει τον τίτλο μέσα στο άνδρο του αντιπάλου του στο τελευταίο ματς της σειράς.

Για τους φετινούς τελικούς υποστήριξε πως οι "πράσινοι" έχουν το μομέντουμ υπέρ τους την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" είναι κουρασμένοι, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτό που θα παίξει ρόλο απόψε το βράδυ θα είναι η έδρα και οι... Έλληνες.

Όσο για τον ιστορικό τίτλο των "πρασίνων" πριν από 19 χρόνια στάθηκε στις έντονες προσωπικότητες που υπήρχαν τότε στην ομάδα του ενώ ξεκαθάρισε πως για εκείνον ήταν πιο σημαντικός ο τίτλος του 1998 με τον οποίο ο Παναθηναϊκός αποτίναξε από πάνω του την ετικέτα του loser.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για τους φετινούς τελικούς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: "Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα τώρα, και στο προηγούμενο παιχνίδι στο ΣΕΦ μπορούσε να νικήσει που είχε πάρει διαφορά 10 πόντων αλλά οι παίκτες του πήγαν σε ατομικές προσπάθειες. Ο Ολυμπιακός μου φαίνεται πάρα πολύ κουρασμένος. Τον έχουν επηρεάσει οι τραυματισμοί, έχει μικρύνει το rotation, ενώ είχε και το Final-4 που του έχει φέρει κούραση. Απόψε όμως το βράδυ δεν παίζει ρόλο η φόρμα, παίζει ρόλο ο παράγοντας έδρας και οι Έλληνες παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς Έλληνες πρωταγωνιστές ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει πέρα του Φώτση. Εκεί πιστεύω ότι μπορεί να κριθεί το ματς".

Για τους τελικούς του 1999 όπου ο Παναθηναϊκός έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού στο πέμπτο ματς στο ΣΕΦ και κατέκτησε το πρωτάθλημα: "Είχα παίκτες-νικητές. Οι Παναθηναϊκοί θυμούνται ακόμα το δεύτερο σερί πρωτάθλημα αλλά για μένα πιο σημαντικό ήταν το πρώτο γιατί σπάσαμε τη γκίνια 14 ετών χωρίς τίτλο. Σπάσαμε τη νοοτροπία του loser που είχε μπει μέσα στην ομάδα. Είχα πάντως παίκτες με θέληση, με κότσια. Μας είχαν όλοι ξεγραμμένους αλλά εκείνο ξύπνησε τον εγωισμό μας. Θυμάμαι τους είπα "βγάλτε έξω τον εγωισμό σας" πριν τον 5ο τελικό. Εκείνο ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια που κοούτσαρα ως προπονητής. Είχα τον Ντίνο (Ράτζα), τον Μποντιρόγκα, τον Νάντο (Τζεντίλε), τον Αλβέρτη. Σε εκείνο τον τελικό ο Ολυμπιακός είχε ξεφύγει με 13 πόντους αλλά τους φτάσαμε στο ημίχρονο ενώ μπήκε και το τρίποντο του Ράτζα από το κέντρο στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Ράτζα ήταν εκείνος που έφερε την νοοτροπία νικητή στην ομάδα".

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: "Το παιδί έχει πάθος, θέλει να κάνει αυτό που έκανε ο πατέρας του και ο θείος του και όταν είσαι στον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να συμβιβάζεσαι με τη 2η θέση. Είχε κάποιες άτυχες δηλώσεις και κινήσεις αλλά μου άρεσε πάρα πολύ η εικόνα στο τελευταίο παιχνίδι που ήταν αγκαλιασμένος με τους προέδρους του Ολυμπιακού. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Πιστεύω ότι τώρα είναι πιο έμπειρος και δεν θα κάνει τα λάθη που έκανε στο παρελθόν".

Για το αν είναι ευκολότερο να είσαι παίκτης ή προπονητής πριν από τέτοια παιχνίδια: "Για να είσαι παίκτης προετοιμάζεις τον εαυτό σου, ενώ ως προπονητής προετοιμάζεις 12-15 άτομα που έχεις δίπλα σου. Πιο δύσκολη είναι η δουλειά του προπονητή και αυτός δεν πρέπει να δείχνει ότι έχει άγχος μπροστά στους παίκτες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK