Σπανού στο Ραδιόφωνο 24/7: "Κάναμε τον κόσμο να δει γυναικείο μπάσκετ και να πανηγυρίσει"

H Άρτεμις Σπανού μίλησε στην εκπομπή "Contra Επίθεση" με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Γιάννη Ζωιτό στο "Ραδιόφωνο 24/7" στους 88.6 για τη θρυλική πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, αλλά και για το μέλλον της.

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET / GREECE - FRANCE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:FIBA.COM)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET / GREECE - FRANCE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:FIBA.COM) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών κατέκτησε την τέταρτη θέση στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, ενώ παράλληλα κέρδισε κι ένα εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ, κάνοντας μας όλους υπερήφανους. Μία από τις πρωταγωνίστριες της επιτυχίας, η Άρτεμις Σπανού μίλησε στο "Ραδιόφωνο 24/7" στους 88.6 και τους Νίκο Γιαννόπουλο και Γιάννη Ζωιτό.

Μεταξύ άλλων μίλησε για:

Tη συνταγή της επιτυχίας της Εθνικής: "Έχουμε τραβήξει χρόνια προπόνησης. Πολύ μυαλό υπάρχει είσης. Κάτι φορές χρειάζεται πολύ για να καλύψουμε αθλητικά κομμάτια. Αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Και πάθος φυσικά, το είδατε κι εσείς. Αλλιώς δεν θα καταφέρναμε όλα αυτά".

Την συνέχεια της ομάδας: "Πήραμε το εισιτήριο για το παγκόσμιο και θα είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα θα παίξει στη διοργάνωση. Εμείς θα πάμε εκεί για το καλύτερο. Πιστεύω ότι θα υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον και προβολή για εμάς, που θα είναι σπουδαίο".

Την αγάπη της για το μπάσκετ: "Από τότε που ξεκίνησα το μπάσκετ στα 10 μου το λάτρεψα. Ήρθαν κάποιες επιτυχίες, η Εθνική ομάδα, κατάφερα να πάω και να μείνω Αμερική. Ήταν κάτι τρομερό για εμένα, με έκανε πιο ώριμη, με γέμισε εμπειρίες. Το κάνω επειδή αυτό αγαπάω, αυτό μου δίνει ζωή".

Το μέλλον της: " Είχα την δυνατότητα να φύγω στα 17 και να πάω Αμερική. Τώρα έχω κλείσει 7 χρόνια που είμαι έξω. Με βοήθησε να προσαρμοστώ αρκετά στο επαγγελματικό κομμάτι. Έχω συνηθίσει, ξέρω πως είναι τα πράγματα. Σίγουρα μου λείπει η οικογένεια, οι φίλοι, το φαγητό, αλλά αυτά τα βρίσκεις και το καλοκαίρι. Ακόμη δε σκέφτομαι την Ελλάδα για επιστροφή, το μυαλό μου είναι έξω. Μπορεί ναι ο Ολυμπιακός να έχει ανέβει αρκετά, αλλά δεν σκέφτομαι την επιστροφή".

Kλείνοντας, τόνισε πως "αναγκάσαμε τον κόσμο να δει μπάσκετ. Σίγουρα υπήρχαν και υπάρχουν σχόλια για την γυναικεία ομάδα. Καταφέραμε όμως να τους κάνουμε να δουν γυναικείο μπάσκετ και να χαρούν μαζί μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK