Στην Αλ Ραγιάνο Κουφός

Κάπως αλλιώς φανταζόταν η ελληνική κυβέρνηση τις επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα. Περισσότερο με εισροή χρήματος, επενδύσεις, παρά με... εκροή πολύ καλών προπονητών. Ο Στέργιος Κουφός είναι ο κόουτς που επέλεξε η Αλ Ραγιάν για να την οδηγήσει την επόμενη χρονιά στο πρωτάθημα του Κατάρ, αλλά και τις ασιατικές λίγκες.

Στην Αλ Ραγιάνο Κουφός

Οι διαπραγματεύσεις με τον τέως προπονητή του Ρεθύμνου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και για τον επόμενο χρόνο, θα είναι ο πρώτος Ευρωπαίος προπονητής στην ιστορία του πιο προβεβλημένου καταριανού συλλόγου.

Δεν θα είναι όμως ο μόνος Έλληνας, καθώς συνεργάτης του και υπεύθυνος του μπασκετικού προγράμματος της ομάδας κάτω των 20 θα είναι ο Θανάσης Γιαπλές. Οι δύο προπονητές συνεργάστηκαν στο Ρέθυμνο στις καλύτερες σεζόν του κρητικού συλλόγου.

Κουφός: "Θέλουμε να φέρουμε την Αλ Ραγιάν στην κορυφή"

Ο Στέργιος Κουφός δήλωσε για την επόμενη πρόκληση της καριέρας του: "Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τους ανθρώπους του συλλόγου. Είναι τιμητικό ότι η ιστορική ομάδα της Αλ Ραγιάν, επιλέγει ένα ελληνικό προπονητικό τιμ στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην κορυφή. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι η αγάπη για το μπάσκετ, αλλά και η βούληση δημιουργίας ενός τρομερά οργανωμένου μπασκετικού οικοδομήματος, στα πρότυπα των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Ελπίζω πως με τον Θανάση Γιαπλέ θα κάνουμε καλή δουλειά όπως είμαι ότι θα κάνει σπουδαία δουλειά και ο Βασίλης Φραγκιάς στην εθνική Κατάρ. Οι Έλληνες προπονητές καλούμαστε να δείξουμε ότι είμαστε οι πλέον καταρτισμένοι σε μία χώρα η οποία διψά για να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό μπασκετικό πρότζεκτ".

H Αλ Ραγιάν, έχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα Κατάρ και δύο φορές αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ασίας το 2002 και το 2005.

News 24/7

24MEDIA NETWORK