Στο Καζάν για την πρώτη θέση

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει απόψε τις υποχρεώσεις του στο Top-16 της Ευρωλίγκας με αντίπαλο την Ούνιξ στο Καζάν (19:30, novasports 3) και μοναδικός του στόχος είναι η νίκη, έστω και με έναν πόντο, που θα του εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον Ζ' όμιλο και το πλεονέκτημα έδρας στα play-off.

Στο Καζάν για την πρώτη θέση

Τα πράγματα είναι απλά για τον Παναθηναϊκό στην 6η και τελευταία αγωνιστική του Top-16: νίκη επί της Ούνιξ Καζάν στη Ρωσία ισοδυναμεί με πρωτιά στον όμιλο και πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Το ενδεχόμενο ήττας δεν είναι καταστροφικό αφού οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στα προημιτελικά. Απλά, θα δυσκολέψουν την προσπάθειά τους για πρόκριση στο Final-4 μιας και θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μπαρτσελόνα, με μειονέκτημα έδρας. Σας θυμίζει κάτι;

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού για να φύγουν νικητές από το Καζάν θα πρέπει να διαγράψουν από το μυαλό τους τις εμφανίσεις με τη ρωσική ομάδα και την Armani Μιλάνο στο ΟΑΚΑ. Αντιθέτως, θα πρέπει να ακολουθήσουν την πεπατημένη των αγώνων σε Μιλάνο και Κωνσταντινούπολη. Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι τα πάντα εξαρτώνται από τη δική του εμφάνιση σε έναν αγώνα.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει ετοιμοπόλεμους και τους 12 παίκτες του οι οποίοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσήλωση στην περιφερειακή άμυνα. Οι Ρώσοι, με εξαίρεση τους Ζεβροσένκο και Τζαουάι, σουτάρουν... σαν τρελοί από τα 6,75μ. και με υψηλά ποσοστά. Οπότε, ο έλεγχος του ρυθμού αποτελεί ένα από τα κλειδιά της αποψινής αναμέτρησης.

Τα σενάρια του Ζ' ομίλου

Τα δεδομένα μετά την 5η αγωνιστική είναι τα εξής: Ο μόνος που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση είναι ο Παναθηναϊκός και η Armani Μιλάνο είναι εκτός μάχης. Νίκη των "πρασίνων" επί της Ούνιξ Καζάν και νίκη της Φενέρμπαχτσε στο Μιλάνο θα δώσει πρόκριση στους Τούρκους (ως δεύτεροι) οι οποίοι υπερτερούν στην περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ρώσους. Εάν νικήσει η Ούνιξ τον Παναθηναϊκό, περνά ως πρώτη αφήνοντας δεύτερο τον πρωταθλητή Ελλάδας και εκτός 8άδας της Φενέρμπαχτσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK