Συμφωνία της ΑΕΚ με Πίνκνεϊ (VIDEO)

Μετά το "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις με τον Ντέξτερ Πίτμαν, η ΑΕΚ κινήθηκε για την απόκτηση του Κέβιν Πίνκνεϊ, με τον οποίο ήρθε σε συμφωνία και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Βέρνον Γκούντριτζ.

Συμφωνία της ΑΕΚ με Πίνκνεϊ (VIDEO)

Οι 10 μέρες προθεσμία που ζήτησε ο Ντέξτερ Πίτμαν με σκοπό να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να μείνει στην Αμερική, είχαν ως αποτέλεσμα η "Ένωση" να στραφεί σε άλλες περιπτώσεις.

Μία από αυτές είναι του Κέβιν Πίνκνεϊ, ο οποίος εν αντιθέσει με τον Πίτμαν έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία.

Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ έχει ξεκινήσει την καριέρα του από το Πανεπιστήμιο Ρένο της Νεβάδα.

Στο NBA έχει φορέσει με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς για μικρό χρονικό διάστημα το 2007, έχοντας 16.5 λεπτά συμμετοχής και 5 πόντους μέσο όρο στους έξι αγώνες που αγωνίστηκε.

Όσον αφορά την Ευρώπη, έχει πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει αγωνιστεί στις Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Τουρόφ, Μπιέλα, Καντού και Χάποελ Ιερουσαλήμ.

To 2011 κατέκτησε το Κύπελλο Σλοβελίας με τη Λιουμπλιάνα, ενώ το 2007 αγωνίστηκε στο All Star Game της D-League, ως παίκτης των Μπέικερσφιλντ Τζαμ, προτού μετακινηθεί στους Σέλτικς.

Τον τελευταίο χρόνο αγωνίστηκε στο Ντουμπάι για την Αλ Νάσερ, όμως θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη, με τον Βαγγέλη Ζιάγκο να θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει άμεσα την ομάδα τόσο στο σκοράρισμα όσο και στα ριμπάουντ.

Δείτε ένα VIDEO με στιγμές του στην Ολύμπια Λιουμπλιάνας:

News 24/7

24MEDIA NETWORK