Τα 100 τρίποντα του Φριντέτ και άλλα 13 'αν' της διακοπής

Ο τριψήφιος αριθμός τριπόντων του Φριντέτ, ο Τσάλμερς και ο Καράμπελας, οι ξένοι του ΠΑΟΚ και η σωτηρία του Άρη. Ποιες οι 14 απορίες που έχουν προκύψει μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές της ΕΟΚ Basket League;

Ο Τζίμερ Φριντέτ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε προσπάθεια για σουτ
Ο Τζίμερ Φριντέτ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε προσπάθεια για σουτ EUROKINISSI SPORTS

45 ημέρες και 6 αγωνιστικές. Το χρονικό και αγωνιστικό διάστημα που μεσολάβησε από την έναρξη του πρωταθλήματος της ΕΚΟ Basket League και το προηγούμενο αντίστοιχων υποθέσεων κείμενο ως το πρώτο διάλειμμα εξαιτίας των προημιτελικών του Κυπέλλου.

Άλλαξαν πράγματα; Σίγουρα προπονητές που καρατομήθηκαν. Ο Κουφός έδωσε τη σκυτάλη στον Βετούλα (Ιωνικός) ο Λίβανος στον Γαβριήλ με ενδιάμεσο τον Γιώργο Σκαραφίγκα (Πανιώνιος), ο Φλεβαράκης έχρισε πρώτο τον Χαραλαμπίδη (ΠΑΟΚ) και ο Αγγέλου πήρε τα ηνία από τον Φραγκιά (Λάρισα). Ακόμη κι αν οι Παπαθεοδώρου - Μαρκόπουλος επέδειξαν αντοχή στις πιέσεις, δεν ήταν λίγες οι μεταβολές προτού συμπληρωθεί το 1/3 της χρονιάς. Αντικαταστάθηκαν και ξένοι, που ξεπέρασαν πια τους 90. Γι' άλλες ομάδες μεταβολές ήταν, σε πρώτη φάση, ευεργετικές και γι' άλλους θ' αποδειχθεί στην πορεία.

Προσώρας εμείς επανερχόμαστε για να ρωτήσουμε...

✍ αν, πότε και ποιου τη θέση θα αποσπάσει ο Μάριο Τσάλμερς στην περίπτωση που πείσει ότι αξίζει να δηλωθεί στο εγχώριο ρόστερ της ΑΕΚ. Η Ένωση έχει ήδη 6 ξένους (Λάνγκφορντ, Ρέι, Ματσιούλις, Σαντ-Ρος, Σλότερ, Γιάνκοβιτς) και θα πρέπει ν' αποφασίσει τι και πώς.

✍ αν ο Άρης έχει τα κότσια να πάει κόντρα στο ρεύμα του ποταμού που τον παρασέρνει προς τον ασυσώπητο καταρράκτη. Χωρίς στιβαρή ιδιοκτησία/διοίκηση, αντιθέτως με εράνους για να καλυφθούν αμοιβές, οι πιθανότητες επιβίωσης μοιάζουν λιγοστές.

✍ όχι πλέον αν ο Ηρακλής είναι ο ισχυρός της Θεσσαλονίκης, που είναι, αλλά αν είναι εφικτό με... 3.5 παίκτες (Χάνλαν, Σούλερ, Ντέιβις Λιούις-Μανωλόπουλος) να πλασαριστεί ψηλότερα από την 6άδα, διεκδικώντας ακολούθως την παρουσία του στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Η απόδοση του Οκερέαφορ θα αποβεί καθοριστική.

αν οι 71.3 πόντοι που σκοράρει ανά ματς αρκούν στον Ήφαιστο για ν' ανεβάσει τον πήχη. Διαθέτει μεν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αλλά στο τέλος κερδίζει αυτός που θα πετύχει περισσότερους.

✍ αν όντως η προοπτική του Ιωνικού φτάνει μέχρι την 4άδα. Προφανώς οι 4 διαδοχικές νίκες χάρισαν μια δυναμική στην ομάδα του Νίκου Βετούλα, έχει σημασία όμως η αντίδραση σε μια τετράδα αγώνων με υψηλό δείκτη δυσκολίας (Παναθηναϊκός, Κολοσσός, Ήφαιστος, Περιστέρι).

✍ αν ο Τζίμερ Φριντέτ, των 3.4 τριπόντων ανά 20'34'', θα προλάβει να ξεπεράσει τα 100 ως το φινάλε της κανονικής περιόδου. Με 20 εύστοχα ως τώρα στο σύνολο (όσες και οι βολές του) ο Αμερικάνος γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κυνηγάει τα 4 σε κάθε ματς.

✍ αν το διπλό του Κολοσσού στο 'Παλέ' έχει συνέχεια (σε Νίκαια ή Λήμνο). Οι Ροδίτες είναι παραδοσιακά μια ομάδα έδρας που με 42% στο τρίποντο έχει την ευκαιρία να ξεφύγει από τον ανταγωνισμό της 8άδας με επιτυχίες εκτός νησιού.

✍ αν και πώς ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο αντικαταστάτης του Βασίλη Φραγκιά, θα βελτιώσει την αμυντική ανισορροπία της Λάρισας. Στα 4/5 ματς έχει δεχθεί τουλάχιστον 78 πόντους!

✍ αν το Λαύριο θα βρίσκει τρόπο να παίρνει νίκης αποκλειστικά και μόνο στηριζόμενο σ' ένα παιχνίδι χωρίς δημιουργία. Οι 11.33 ασίστ είναι πολύ λίγες, πόσο μάλλον όταν τα λάθη είναι 12.3.

✍ αν ο Σαμάρντο Σάμιουελς αντέξει να προσφέρει στον Πανιώνιο τους ίδιους αριθμούς (18.7 πόντοι, 6.1 ριμπάουντ) στον ίδιο ρυθμό (27'11'') όταν προέρχεται από μακρά περίοδο αδράνειας.

✍ αν οι ξένοι του ΠΑΟΚ είναι όντως καλύτεροι απ' όσο είχε διαφανεί έως ότου αναλάβει τα ηνία ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Ιδίως ο ΤζεΚουάν Λιούις που δείχνει άλλος παίκτης.

✍ αν ο Ηλίας Ζούρος θα βρει ρόλο στο Περιστέρι για τον Ζώη Καράμπελα, που γύρισε από τραυματισμό, σ' ένα ήδη δομημένο ρόστερ που αποδίδει καλά και φέρνει αποτελέσματα.

✍ αν η νέα διάσταση που προσφέρει στον Προμηθέα η παρουσία του Τζέραλντ Ρόμπινσον στην περιφέρεια επαρκεί για να εξισορροπήσει τα βράδια που ο Κρις Μπαμπ χάνει τα δικά του σουτ.

✍ αν ο αρχισκόρερ του πρωταθλήματος Κόνερ Φράνκαμπ θα συνδυάσει μια πιθανή πρωτιά στους πόντους με την παραμονή του Ρεθύμνου. Πετυχαίνει 19.2 ανά αγώνα, από τους 64.3 της ομάδας του Ζιάγκου. Το 1/3 του σκοραρίσματος δεν είναι η αναλογία που επιζητά ένας προπονητής.

Οι απαντήσεις την επόμενη φορά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK