Τελικός Νο1

Τελικός Νο1
Δυο παιχνίδια, δυο τελικοί. Αυτό είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο για τους αγώνες που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα και οι παίκτες του βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, χωρίς να έχουν στο μυαλό τους τα αποτελέσματα των υπολοίπων... μνηστήρων.

Αυτό πάντως που επισημαίνει ο "Σάλε" είναι ότι η Βιλερμπάν, παρότι δεν έχει κανένα βαθμολογικό όφελος από το παιχνίδι της Πέμπτης στο κλειστό του Κορυδαλλού (21.10), θα παίξει για τη νίκη.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν στέκεται μόνο στα λόγια, αλλά δίνει και παραδείγματα:

αγώνας με τη Βιλερμπάν είναι ο πρώτος από τους δυο καθοριστικούς που έχουμε μπροστά μας αν θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Εμείς θέλουμε δυο νίκες και δεν κοιτάμε τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων", τόνισε ο Ντράγκαν Σάκοτα και πρόσθεσε: " Δεν θα είναι χαλαροί οι Γάλλοι. Είναι μια ομάδα που δεν προκρίνεται, αλλά πάντα παίζει σοβαρά σ' όλα τα παιχνίδια της ως τώρα. Κανένας παίκτης δεν μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει. Και πέρσι ήταν απίθανο να προκριθεί και κέρδισε τη Ρεάλ στο τέλος μέσα στη Μαδρίτη, έγινε μια σειρά αποτελεσμάτων και προκρίθηκε".

Τα λεγόμενα Σάκοτα έχουν ήδη περάσει στη σκέψη των παικτών του, κάτι που φαίνεται από τις δηλώσεις του Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς: " Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Όσες ομάδες είναι στη διοργάνωση έχουν μάθει να κερδίζουν και κανένας δεν μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει. Για αυτό το λόγο και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι οι παίκτες της Βιλερμπάν θα είναι αδιάφοροι, γιατί δεν θα είναι", επισήμανε ο "Ντάλι" και πρόσθεσε: " Εμείς θα πρέπει να παίξουμε το ίδιο συγκεντρωμένα και ομαδικά όπως κάναμε στο παιχνίδι με το Ηράκλειο. Να πιέσουμε στην άμυνα, να πάρουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε στην επίθεση".

Η βοήθεια του κόσμου

Εκτός από την αγωνιστική σοβαρότητα όμως που θα πρέπει να δείξουν οι κόκκινοι πάνω στο παρκέ, υπάρχει ένα ακόμα κρυφό... όπλο: " Σ' όλα μας τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια η βοήθεια του κόσμου έπαιξε καταλυτικό ρόλο και θα θέλαμε να είναι και την Πέμπτη στο πλευρό μας", τόνισε ο Ντράγκαν Σάκοτα και ο Μπάγκαριτς συμπλήρωσε: " Ο κόσμος μας είναι ο έκτος παίκτης της ομάδας. Όταν γεμίζουν το γήπεδο, μπορεί να μην το καταλαβαίνουν αυτοί, αλλά μας δίνουν τεράστια βοήθεια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK