Την Ινδή σέντερ των 2μ11 θα γυρίσεις να την κοιτάξεις

Η ιστορία της Πουνάμ Τσατουρβεντί δεν είναι όπως των υπόλοιπων γυναικών της ηλικίας της. Είναι ξεχωριστή, ίσως μοναδική στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ και αξίζει να τη διαβάσετε.

Την Ινδή σέντερ των 2μ11 θα γυρίσεις να την κοιτάξεις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Πουνάμ Τσατουρβεντί είναι ένα θαύμα της φύσης. Η πιο ψηλή Ινδή που παίζει μπάσκετ είναι μόλις 22 ετών και βλέπει τον κόσμο από τα 211 εκατοστά! Σε λίγες ημέρες μάλιστα θ' αγωνιστεί για πρώτη φορά με την εθνική της πατρίδας της, στη Β' κατηγορία του Πανασιατικού Κυπέλλου.

Την Ινδή σέντερ των 2μ11 θα γυρίσεις να την κοιτάξεις

Φαινομενικά όλα θα έπρεπε να είναι ονειρικά πλασμένα για τη νεαρή σέντερ και ένα λαμπρό μέλλον να προδιαγράφεται μπροστά της λόγω των σωματικών προσόντων της. Η ίδια όμως δεν νιώθει το ίδιο. " Θέλω να με αναγνωρίζουν από το παιχνίδι μου και όχι από το ύψος μου", δήλωσε η Τσατουρβεντί, η οποία μέχρι σήμερα εκπροσωπούσε την Ινδία μονάχα σε τουρνουά 3X3.

Ο λόγος; Το γεγονός πως δεν είχε εξελίξει το παιχνίδι της, τη χρησιμοποιούσαν απλώς λόγω σωματότυπου. Δεν ευθύνεται η ίδια γι' αυτό.

Τα θέματα υγείας που κουβαλάει από παιδί δεν της έχουν επιτρέψει να προοδεύσει όσο θα ήθελε και προσπαθεί. Κατά το παρελθόν μάλιστα είχε διαγνωσθεί με ήπιο όγκο στο κεφάλι, πρόβλημα που απέφερε πολλούς πονοκεφάλους ακόμη και κατά τη διάρκεια επίσημων τουρνουά.

" Υπέφερα, αλλά πάλευα να το ξεπεράσω", έχει πει η Πουνάμ, ενώ όπως είχε μεταφέρει ένας από τους προπονητές της " στην αρχή δεν μπορούσε καλά-καλά να μιλήσει". Έχει υποβληθεί και σε λεπτές επεμβάσεις για ν' απαλλαγεί.

Το Ασιατικό Κύπελλο είναι η ευκαιρία που ζητούσε ν' αποδείξει ότι δεν είναι απλώς η κοπέλα που θα προσελκύσει τα βλέμματα λόγω του ύψους της, αλλά η σέντερ που θα την κοιτάξεις για τις μπασκετικές ικανότητές της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK