Την Πέμπτη το "αιώνιο" ντέρμπι

Σπουδαία ντέρμπι -όπως αναμενόταν- έχει το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και στο κλειστό της Πυλαίας ο Αρης τον ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νικητής του ζευγαριού μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, εφόσον βέβαια η Ενωση αποκλείσει τον Ιωνικό Λαμίας.

Την Πέμπτη το "αιώνιο" ντέρμπι

Ντέρμπι αιωνίων χωρίς ανάσα. Η συγκυρία είναι απίστευτη για το μπάσκετ καθώς την ίδια ημέρα μέσα σε τέσσερις ώρες θα διεξαχθούν τα απόλυτα ντέρμπι του ελληνικού αθλητισμού. Το σχέδιο της ομοσπονδίας του μπάσκετ, την Κυριακή το βράδυ, τοποθετεί τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην Πυλαία την Πέμπτη σε διαδοχικές ώρες από τις 19.00. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς καλύτερο ξεκίνημα για την χρονιά από τους προημιτελικούς ανάμεσα στους τέσσερις(από τους πέντε) μεγάλους του μπάσκετ.

Μοναδική ευκαιρία για θέαμα αλλά και τεράστια διαφήμιση για το άθλημα. Παράλληλα όμως πονοκέφαλοι στην αστυνομία καθώς θα πρέπει να επιτηρηθεί η μετακίνηση 4000 Παναθηναϊκών στον Πειραιά και 2500 φίλων του Άρη προς την Πυλαιά. Όπως είναι γνωστό, στο κύπελλο τα εισιτήρια μοιράζονται οπότε δίνεται μοναδική ευκαιρία για ατμόσφαιρα άλλων εποχών ελοχεύει παράλληλα τους γνωστούς κινδύνους καθώς καμία ομάδα δεν θα φέρει μαζί της οικογένειες με παιδάκια.

Ήδη από την Παρασκευή ξεκίνησαν συζητήσεις στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών για τον τρόπο αντιμετώπισης του αγώνα με γνώμονα και την αναμέτρηση της εθνικής Ελλάδας στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ζητήθηκε ο αγώνας να μετατεθεί την Πέμπτη για την καλύτερη διευκόλυνση όλων των φιλάθλων.

Σε ότι αφορά στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη η κατάσταση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη με δεδομένο ότι η ομάδα του Πρέλεβιτς θα έχει μία επιπλέον ημέρα ξεκούρασης κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο σε τέτοιες αναμετρήσεις. Τι σημαίνει αυτό; Η Πέμπτη δίνει την ευκαιρία στον Άρη να έχει τρεις ημέρες ανάσας και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Επειδή στο μπάσκετ υπάρχει πάντα ο παράγων τηλεόραση, η ΕΡΤ έχοντας τέτοια λαυράκια στα χέρια της μόλις λίγες ημέρες πριν το τζάμπολ της Α1 θα θέλει να τα αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και σε ζώνης υψηλής τηλεθέασης και η Τετάρτη δεν βοηθάει σε αυτό. Όλα δείχνουν ότι πάμε για μία μεγάλη Πέμπτη για το μπάσκετ. Το επίθετο μεγάλη, περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους ακόμα και στις όχι τόσο ευχάριστες.

Σε ότι αφορά στους άλλους προημιτελικούς ο Ιωνικός Λαμίας θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ και το Μαρούσι τον Μακεδονικό. Οι δύο αναμετρήσεις μάλλον θα οριστούν για την Τετάρτη.


Ηρακλής-Παναθηναϊκός 72-87

Από τον Απρίλη του 2001 είχε να περάσει από το «Ιβανώφειο» ο Παναθηναϊκός. Αυτή την φορά το έκανε και με το παραπάνω και παίζοντας αρκετά καλό μπάσκετ επικράτησε του Ηρακλή με 87-72 και πήρε το εισιτήριο για την φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, που τώρα θα φιλοξενηθούν από τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης.

ICBS-Ολυμπιακός 77-93

Δύσκολες ώρες πέρασε ο Ολυμπιακός την Κυριακή (09/10) στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο Ελλάδος, όμως πήρε αυτό που ήθελε, τη νίκη δηλαδή επί του ICBS με 93-77, οπότε τέλος καλό, όλα καλά...

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 82-89

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από τον Πανιώνιο κάτι που φάνηκε από τις διαφορές, που πήρε σε δύο σημεία του αγώνα. Ήταν καλύτερος διότι αξιοποίησε στο έπακρο τις δυνατότητές και στήριξε ως το τέλος την επιλογή της επίθεσης. Βέβαια αν ο Οικονόμου είχε έστω κι έναν συμπαραστάτη η εικόνα θα ήταν διαφορετική αλλά μάθαμε να λέμε ότι τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα.

Προημιτελικά

Ιωνικός Λαμίας-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Άρης
Μαρούσι-Μακεδονικός


Μακεδονικός-Ολύμπια Λάρισας 56-55

Σε έναν αγώνα που κυμάνθηκε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα ο Μακεδονικός επικράτησε της Ολύμπια Λάρισας με 56-55. Οι Κοζανίτες φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά και παρά το ότι είναι αρκετά πιο ανέτοιμοι από τους Θεσσαλούς θα βρεθούν στους "8" με αντίπαλο το Μαρούσι.

ΑΕΚ-Απ.Πατρών 78-71

Τα πρώτα επίσημα διαπιστευτήρια της φετινής ΑΕΚ μόνο αισιοδοξία μπορούν να φέρουν. Η νέα ομάδα του Λευτέρη Κακιούση δείχνει δυνατή στην άμυνα και πολύ καλή στον τομέα των ριμπάουντ, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στην αναμέτρηση του Γαλατσίου κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 78-71 και εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Περιθώρια βελτίωσης σίγουρα υπάρχουν, κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος ο Κακιούσης. Χάτζατζ, Μπουρούσης και Ρίματς ξεχώρισαν από τους νικητές. "Οαση" για τους φιλοξενούμενους ο Ντάνι Εϊμπραμς.

Κολοσσός-Μαρούσι 75-77

Στοιχεία... θρίλερ είχε η αναμέτρηση του Κολοσσού με το Μαρούσι. Μετά από ένα δραματικό τέλος, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησε με 77-75 του Κολοσσού στη Ρόδο και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Πανελλήνιος-Αρης 76-89

Ο Αρης επικράτησε με 89-76 του Πανελλήνιου στη Κυψέλη και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο δυσκολεύτηκαν οι "κίτρινοι", οι οποίοι στη συνέχεια με πλουραλισμό στην επίθεση και καλή άμυνα έφτασαν στην εύκολη νίκη.

Ιωνικός Λαμίας-Γυμναστικός 75-70

Συνηθίζεται το Κύπελλο Ελλάδος να χαρακτηρίζεται ο «θεσμός των εκπλήξεων» και αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο Ιωνικός Λαμίας. Η ομάδα της Φθιώτιδας, «καθάρισε» τον Γυμναστικό Λάρισας με 75-70. Στα προημιτελικά, ο Ιωνικός θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στο Γαλάτσι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK