Το ΑΣΕΑΔ ανατρέπει τα δεδομένα της προσφυγής του Ολυμπιακού

Η τύχη του προημιτελικού κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν έχει οριστικοποιηθεί, αφού το ΑΣΕΑΔ "εξαφάνισε" την απόφαση του αθλητικού δικαστή, με την οποία απέρριπτε την προσφυγή των "ερυθρολεύκων".

Το ΑΣΕΑΔ ανατρέπει τα δεδομένα της προσφυγής του Ολυμπιακού

Τι ισχύει με την απόφαση

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε δηλώσει αναρμόδιος και πετούσε το "μπαλάκι" στην διοργανώτρια ΕΟΚ, η οποία με τη σειρά της υποστήριζε ότι η εξέταση της υπόθεσης είναι αρμοδιότητα του αθλητικού δικαστή.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2014, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε απορρίψει ως "απαράδεκτη" την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία οι Πειραιώτες ζητούσαν την υπέρ τους κατακύρωση του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή έλεγε χαρακτηριστικά: "Απορρίπτεται η καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για κατακύρωση υπέρ αυτής, του αγώνα Καλαθοσφαίρισης Κυπέλλου με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 9-10-2014, ως απαράδεκτη".

Την Παρασκευή, το ΑΣΕΑΔ "εξαφάνισε" την απόφαση του αθλητικού δικαστή και αποδέχθηκε την προσφυγή των "ερυθρολεύκων".

Η ανακοίνωση

"Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 101/19-12-2014 απόφασή του, δέχεται την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ» κατά της υπ’ αριθμ. 55/31-10-2014 απόφασης του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ. Απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του καθού της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ». Εξαφανίζει την υπ’ αριθμ. 55/31-10-2014 απόφαση του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στον καταθέσαντα".

Τη δεδομένη στιγμή, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι βάσει της απόφασης, το ΑΣΕΑΔ δικαιώνει την ΚΑΕ η οποία παίρνει τη θέση του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του θεσμού, ενώ η ΕΟΚ, προς το παρόν, δεν έχει την ίδια ερμηνεία, με συνέπεια να προκαλείται μπέρδεμα.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, η διεξαγωγή του προγραμματισμένου για τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πυλαία μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού τίθεται εν αμφιβόλω.

Διαβάστε ακόμα:

Αίτημα κατακύρωσης λόγω Γιαννακόπουλου

"Απαράδεκτη" η ένσταση του Ολυμπιακού

Απορρίφθηκε η καταγγελία του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK