Το δαχτυλίδι που έκανε οριστική τη ρήξη του Κόμπι Μπράιαντ με τους γονείς του

Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε κάνει δώρο στους γονείς του ακριβή αντίγραφα του πρώτου δαχτυλιδιού πρωταθλητή που 'χε αποκτήσει. Έγιναν ο λόγος της οριστικής ρήξης μεταξύ τους. Ένα δημοπρατήθηκε εκ νέου, πριν λίγες ημέρες. Ας θυμηθούμε την ιστορία.

O Kόμπι Μπράιαντ, την ημέρα που έλαβε στα χέρια του το δαχτυλίδι του πρωταθλητή για το 2000 (1/11/2000).
O Kόμπι Μπράιαντ, την ημέρα που έλαβε στα χέρια του το δαχτυλίδι του πρωταθλητή για το 2000 (1/11/2000). AP PHOTO/KEVORK DJANSEZIAN

Το πρώτο δαχτυλίδι πρωταθλητή NBA που φόρεσε ο -αείμνηστος- Κόμπι Μπράιαντ ήταν αυτό του 2000, στην ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν των Λέικερς στη νέα τους αρένα (Staples Center), της πρώτης του Φιλ Τζάκσον στον πάγκο των 'Λιμνανθρώπων' και της πρώτης παρουσίας της ομάδας στα playoffs, έπειτα από 9 χρόνια. Ο Σακίλ Ο Νιλ είχε προτιμηθεί ομόφωνα, ως MVP και ο -μόλις 21 χρόνων- Μπράιαντ είχε μπει στην καλύτερη αμυντική ομάδα και στη λίστα με τους νέους superstars. Ο Black Mamba φόρεσε και άλλα τέσσερα δαχτυλίδια πρωταθλητή (2001, 2002, 2009 και 2010), πριν αποσυρθεί. Είχε αγοράσει και άλλα δύο, ίδια και απαράλλαχτα με το πρώτο του, για να τα δωρίσει στους γονείς του.

Τις ημέρες που ακολούθησαν του θανάτου του, μεταξύ των πολλών που διάβασες και τον αφορούσαν ήταν και το γεγονός ότι για χρόνια δεν είχε καλές σχέσεις με τους γονείς του -για την ακρίβεια, τα ξαναβρήκαν αφότου αποσύρθηκε ο Μπράιαντ. O κύριος λόγος ήταν πως δεν ήθελαν τη Βανέσα στη ζωή του γιου της, γιατί δεν ήταν της ίδιας φυλής -αλλά Λατίνα. Όχι μόνο αντιτέθηκαν στο γάμο, αλλά δεν πήγαν καν στο μυστήριο. Ο πατέρας του δεν είχε δει καν την πρώτη του εγγονή, όταν γεννήθηκε.

Ενόσω η σχέση ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη, με τον Μπράιαντ να επιμένει να στηρίζει τη σύζυγο του και τη νέα του οικογένεια, η του, Πάμελα αποφάσισε να πουλήσει κάποια από τα πράγματα του γιου της, που είχε σπίτι. Τα έδωσε στην Goldin Auctions, για να αναλάβουν τη συνέχεια. Η δημοπρασία ορίστηκε για το Μάιο του 2013.

Όταν έμαθε ο Μπράιαντ πως υπάρχοντα του θα δημοπρατηθούν, μήνυσε την Goldin Auctions -λέγοντας πως δεν έχει δικαίωμα να πουλήσει οτιδήποτε του ανήκει -όπως δεν είχε αυτό το δικαίωμα και η μητέρα του. Η εταιρία απάντησε με τον ίδιο τρόπο, επισημαίνοντας ότι τα αντικείμενα άνηκαν στην Πάμελα Μπράιαντ. Αποκάλυψε και ότι η Πάμελα είχε πάρει προκαταβολή 409.000 ευρώ, τα οποία είχε ήδη διαθέσει στην αγορά νέου σπιτιού για εκείνη και το σύζυγο της, στο Λας Βέγκας.

Μια εβδομάδα πριν πάει η υπόθεση ενώπιον δικαστή, οι δυο πλευρές ήλθαν σε συμβιβασμό. Βάσει αυτού, οι γονείς του Μπράιαντ μπορούσαν να δημοπρατήσουν το 10% εξ όσων αρχικά υπολόγιζαν. Δηλαδή, έξι αντικείμενα. Ήταν δυο εμφανίσεις του από το high school, τα δώρα που έκανε στους γονείς του το 2000, το δαχτυλίδι του All Star του 2000, μια μπάλα που του την είχε υπογράψει ο Τζον Γούντεν και μια από τις φανέλες των Λέικερς που 'χε φορέσει. Υπήρχαν και άλλα 14 αντικείμενα που 'χαν σχέση μαζί του -πχ εισιτήριο του αγώνα στον οποίον έφτασε τους 34.000 πόντους. Οι εκτιμήσεις των ειδικών ήταν πως το συνολικό ποσό -των πωλήσεων- μπορούσε να ξεπεράσει τα 455.280 ευρώ. Και τα ξεπέρασαν. Δεν διευκρινίστηκε αν η Πάμελα θα έπαιρνε όλα τα χρήματα ή ποσοστό από τις πωλήσεις. Ανακοινώθηκε ότι το 50% των χρημάτων από τις πωλήσεις -με εξαίρεση τα δυο δαχτυλίδια πρωταθλητή- θα πήγαινε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στο μεσοδιάστημα, οι γονείς του ζήτησαν συγγνώμη "για τις ενέργειες μας και όσα είπαμε σχετικά με τα memorabilia του Κόμπι Μπράιαντ, που τέθηκαν προς δημοπρασία. Απολογούμαστε για οποιαδήποτε παρανόηση και τον πόνο που ακούσια μπορεί να προκαλέσαμε, στον γιο μας. Εκτιμούμε την οικονομική στήριξη που μας παρέχει εδώ και χρόνια. Απολογούμαστε και στην Goldin Auctions, που την μπλέξαμε και την ευχαριστούμε για τη βοήθεια της".

Τα δύο δαχτυλίδια-ακριβή αντίγραφα αυτού του 2000 πουλήθηκαν σε διαφορετικές τιμές (169.839 ευρώ και 99.896). Δεν έχει διευκρινιστεί ποιο από τα δύο διατέθηκε, πάλι από την Goldin Auction πριν λίγες ημέρες. Αυτή τη φορά πουλήθηκε για 188.150 ευρώ, με αρχική τιμή στα 13.700 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK