Το διάγραμμα που δείχνει πώς ο Καλάθης ξεπέρασε τον Διαμαντίδη σε ασίστ

Ο Νικ Καλάθης ξεπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε ασίστ για τον Παναθηναϊκό στη Euroleague και κάθισε σε μια κορυφή που έχουν πατήσει Νίκος Γκάλης, Σάσα Βολκόφ, Νίκος Οικονόμου και πολλοί ακόμα. Ένα εκπληκτικό διάγραμμα με την πορεία του ρεκόρ.

Ο Νικ Καλάθης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα για την κανονική διάρκεια της Euroleague 2019-2020 στη 'Σταρκ Αρένα', Βελιγράδι, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020
Ο Νικ Καλάθης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα για την κανονική διάρκεια της Euroleague 2019-2020 στη 'Σταρκ Αρένα', Βελιγράδι, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βίωσε ένα αξέχαστο βράδυ για όλους τους λάθος λόγους. Η ήττα του από την ΤΣΣΚΑ στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 28η αγωνιστική της Euroleague με 66-97 αποτελεί την πιο βαριά στην ιστορία του στον θεσμό, αφού ξεπέρασε το -30 στη Μόσχα τον Απρίλιο του 2014 (44-74). Παράλληλα, αυξήθηκε κατακόρυφα η ανησυχία των 'πρασίνων' για τη συμμετοχή τους στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, αφού πλέον απέχουν μόνο 2 νίκες από την 9η θέση κι έχουν ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα για τη συνέχεια, το οποίο ενδέχεται να κοστίσει.

Αν υπήρχε ένα θετικό που προέκυψε από την αναμέτρηση, αφορά σε ατομικό επίπεδο τον Νικ Καλάθη, ο οποίος πέρασε στην 1η θέση σε ασίστ σε όλη την ιστορία του συλλόγου στη διοργάνωση. Ο ηγέτης του 'τριφυλλιού' έβγαλε 7 συνολικά και ξεπέρασε τον μέχρι τώρα ρέκορντμαν σε αυτήν τη στατιστική κατηγορία, Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο 3D είχε φτάσει τις 1.255 όσο μεσουρανούσε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ενώ ο Καλάθης πλέον έχει 1.260 και στοχεύει ακόμα ψηλότερα. Μάλιστα, ο 31χρονος διεθνής γκαρντ πέτυχε το ρεκόρ έχοντας 67 παιχνίδια λιγότερα (211 έναντι 278) από τον άλλοτε συμπαίκτη του σε σύλλογο και Εθνική Ελλάδας.

Φέτος έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, αφού διαθέτει μέσο όρο 9,2 ασίστ ανά αγώνα, ξεπερνώντας ακόμα και την περσινή κορυφαία επίδοσή του με 8,7. Γι' αυτόν τον λόγο, ο Καλάθης ευελπιστεί ότι θα φτάσει και τον μοναδικό παίκτη της Euroleague που έχει μοιράσει περισσότερες ασίστ, ο οποίος είναι αντίπαλός του κι εντός των συνόρων. Ο λόγος για τον Βασίλη Σπανούλη, που σε 324 αγώνες έχει 1.516 τελικές πάσες.

Οι παίκτες με τις περισσότερες ασίστ στη Euroleague
Οι παίκτες με τις περισσότερες ασίστ στη Euroleague EUROLEAGUE

Την εξέλιξη του ρεκόρ των ασίστ στον Παναθηναϊκό, από τον Νίκο Γκάλη και τον Σάσα Βολκόφ μέχρι τον Καλάθη, αποτύπωσε σε ένα εκπληκτικό bar chart race ο πολύπειρος δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης του Contra.gr, Γιάννης Ψαράκης, το οποίο ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter, μια αστείρευτη πηγή στατιστικών στοιχείων για τη Euroleague.

News 24/7

24MEDIA NETWORK