Το 'Εγώ Δεν Παίζω' του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είναι λόγια της πλάκας

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν θέλει ούτε να ακούσει για ματς κεκλεισμένων των θυρών ή μπροστά σε ελάχιστους οπαδούς, με αφορμή έκτακτα μέτρα στο NBA για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν φοβάται, δεν σκιάζεται καν από τον κορωνοιό. Εδώ σε μια αναμέτρηση των Λέικερς κόντρα στους Γκρίζλις του Μέμφις.
Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν φοβάται, δεν σκιάζεται καν από τον κορωνοιό. Εδώ σε μια αναμέτρηση των Λέικερς κόντρα στους Γκρίζλις του Μέμφις. AP PHOTO/BRANDON DILL

O ΛεΜπρόν Τζέιμς απασφάλισε. Σε δήλώσεις του μετά το φινάλε της αναμέτρησης με τους Μιλγουόκι Μπακς -που βρήκε τους Λος Άντζελες Λέικερς νικητές με 113-103 κι έναν ελληνοαμερικάνο οπαδό να γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής- απάντησε στο τι θα κάνει, σε περίπτωση που θεσπιστούν από το NBA μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, όπως η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές. Ήταν σαφής:

"Να παίξουμε παιχνίδια χωρίς τους οπαδούς; Όχι, αποκλείεται. Δεν παίζω μπάσκετ χωρίς τους οπαδούς μας. Γι' αυτούς παίζω μπάσκετ. Παίζω μόνο για τους συμπαίκτες μου και για τους ανθρώπους που έρχονται στο γήπεδο να υποστηρίξουν την ομάδα. Αυτή είναι η ουσία του παιχνιδιού. Το να εμφανιστώ σε ένα γήπεδο άδειο από οπαδούς, όχι. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν (σ.σ. για την προστασία από τον κορονοϊό), εγώ όμως δεν θα παίξω χωρίς φιλάθλους".

Ο Τζέιμς φαίνεται πως δεν έκανε τυχαία μια τόσο εμφατική δήλωση, καθώς το ενδεχόμενο να γίνουν στο άμεσο μέλλον αγώνες NBA χωρίς οπαδούς είναι κάτι παραπάνω από πιθανό. Ήδη, την περασμένη Παρασκευή στη Βαλτιμόρη, διεξήχθη αγώνας της 3ης κατηγορίας του κολλεγιακού πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών, ενώ μέχρι αυτήν τη στιγμή οι ΗΠΑ μετρούν συνολικά 434 κρούσματα του ιού και 19 θανάτους, με αρκετές πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Καλιφόρνια, η Ιντιάνα, η Νέα Υόρκη και το Κεντάκι, να έχουν υπαχθεί ήδη σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, ματαιώνοντας δημόσιες συγκεντρώσεις και άλλα παρόμοια events μαζικής προσέλευσης κόσμου.

Ο ίδιος ο King James, πάντως, δεν αστειευόταν καθόλου όταν έκανε αυτήν τη δήλωση. Προ λίγων μηνών, μιλώντας στους Los Angeles Times για το ζήτημα της διαχείρισης της σωματικής κούρασης, είχε υπάρξει απόλυτος: "Όσο είμαι υγιής και αντέχω, θα βγαίνω στο γήπεδο και θα παίζω. Δεν θέλω να φανταστώ το ενδεχομενο να έρθουν παιδιά στο γήπεδο να με δουν κι εγώ να έχω δηλώσει κουρασμένος και να είμαι εκτός ομάδας. Είναι υποχρέωση μου να παίζω μπάσκετ".

Ο Τζέιμς δεν θα φορέσει φανέλα και αθλητικά παπούτσια, αν οι Λέικερς κληθούν να παίξουν χωρίς θεατές. Και είναι σαφές πώς ό,τι λέει, το εννοεί. Οι επόμενες εβδομάδες στο NBA εγκυμονούν πολλές ανατροπές, που δεν τις έχουμε καν φανταστεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK