Τo φάντασμα του Μαντζίκου

Ήταν η 31η Οκτωβρίου του 1984. Όλη η τοπική κοινωνία της Λαμίας είχε συγκεντρωθεί στο χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου για ένα ιστορικό γεγονός για την περιοχή. Η μεγάλη ΑΕΚ συγκρουόταν για την τοπική ομάδα σε έναν αγώνα γιορτή στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδας.

Τo φάντασμα του Μαντζίκου
Ήταν η 31η Οκτωβρίου του 1984. Όλη η τοπική κοινωνία της Λαμίας είχε συγκεντρωθεί στο χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου για ένα ιστορικό γεγονός για την περιοχή. Η μεγάλη ΑΕΚ συγκρουόταν για την τοπική ομάδα σε έναν αγώνα γιορτή στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδας. Πωλήθηκαν 7,131 εισιτήρια σε ένα «γήπεδο» που δεν δεχόταν περισσότερους από 3000 φιλάθλους. Θα ήταν μία γιορτή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν οι ψηλωμένοι Αθηναίοι. Ο Θεολόγης Παπαδόπουλος, ο Μάκης Χατζής, ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής, ο Στέλιος Μανωλάς, ο Χόκαν Σάντμπεργκ και η παρέα τους.

Ακόμα και όταν ο Μαντζίκος στο 20 λεπτά με κεφαλιά κρέμασε τον Παπαδόπουλο, ο δικέφαλος δεν σοβαρεύτηκε με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πιο εξευτελιστική ήττα της ιστορίας του. Πολύ αργότερα ήρθε η Μηχανιώνα αλλά η πρώτη σφαλιάρα στη Λαμία έμεινε ιστορική.

Πέρασαν χρόνια και η μεγάλη ΑΕΚ του μπάσκετ ταξιδεύει στην Λαμία. Ο βραχύσωμος Τζίμης Γιώργαρος θα θέλει να ντυθεί Ματζίκος ώστε ο Ιωνικός Λαμίας, της Β’ εθνικής, να πάρει την νίκη στον προημιτελικό του κυπέλλου. Η τοπική ομάδα στήνει σκηνικό γιορτής με βραβεύσεις για όλη την ΑΕΚ αλλά και κόσμο στην εξέδρα. Αυτή ακριβώς την παγίδα θέλει να αποφύγει ο Λευτέρης Κακιούσης όταν δηλώνει πως: «δεν υπάρχει γιορτή για μας αλλά ένας αντίπαλος ο οποίος έχει ως όνειρό του να μας νικήσει για να γράψει ιστορία. Στο κύπελλο συμβαίνουν πολλά και πρέπει να προσέξουμε» .

Εκτός από την ποδοσφαιρική σφαλιάρα του 1984, η ΑΕΚ στο κλειστό της Λαμίας γνώρισε συνεχόμενες ήττες το 2002 όταν στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα το χρησιμοποίησε ως γήπεδο. Ο δικέφαλος δεν έχει νικήσει ποτέ στο συγκεκριμένο γήπεδο οπότε η παράδοση τον περιμένει στην γωνία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής της «ένωσης» θεωρεί πως η ομάδα του θα είναι ακόμα πιο έτοιμη από ότι κόντρα στην Πάτρα και θέλει από νωρίς να τελειώνει η αγωνία έχοντας ως όπλο την δυνατή άμυνα.

Σε ότι αφορά στον δεύτερο ξένο, αν η ΑΕΚ περάσει νικηφόρα από την Λαμία, τότε είναι πιθανό την Παρασκευή να βρίσκεται στην Αθήνα ο Βοντίγκο Κάμιγκς ή κάποιος άλλος παίκτης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK