Το ΝΒΑ έδωσε το ΟΚ για virtual συναντήσεις ομάδων και μελών του 2020 NBA Draft

Παραμένει άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος 2019-20 στο ΝΒΑ. Παρ' όλα αυτά, η λίγκα ενημέρωσε τις ομάδες πώς θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τα prospects που τους ενδιαφέρουν, τον καιρό του κορονοϊού.

O Άντονι Έντουαρντς, του Georgia ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν συμμετοχή στο 2020 ΝΒΑ Draft.
O Άντονι Έντουαρντς, του Georgia ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν συμμετοχή στο 2020 ΝΒΑ Draft. AP PHOTO/JEFF ROBERSON

O κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ εμφανίστηκε, από το σπίτι του, στην εκπομπή του Έρνι Τζόνσον -που εμφανίστηκε επίσης, από το σπίτι του- στο ΤΝΤ, για να πει πως "δεν θα πάρουμε απόφαση για την επανεκκίνηση της σεζόν, μέσα στον Απρίλιο". Πρόσθεσε ότι στον τέλειο κόσμο θα προσπαθούσαμε να τελειώσουμε τη σεζόν, με τον όποιον τρόπο και να προχωρήσουμε στα playoffs. Αυτό που με δίδαξαν οι τελευταίες εβδομάδες όμως, είναι να μην κάνω προβλέψεις". Το Σάββατο 4/4, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενημέρωσε τον Πλανητάρχη πως οι NBAers θα επιτρέψουν στα παρκέ, όταν οι επίσημες αρχές που είναι υπεύθυνες για την υγεία θα πουν πως υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. "Αυτό είπαν και οι άλλες λίγκες" πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, ο Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι παρουσιάστηκε σε εκπομπή του ESPN (μη τα ξαναλέμε -ναι, από το σπίτι του) για να αποκαλύψει πως βάσει των όσων συζητούνται τώρα, η αγωνιστική περίοδος 2019-20 (μένουν 15 με 20 παιχνίδια, για κάθε ομάδα) θα ολοκληρωθεί έως τη Labor Day, που φέτος 'πέφτει' στις 7/9. Και για να γίνει αυτό, ενδέχεται να μειωθούν -σε αγώνες- οι σειρές της postseason.

Προφανώς και ό,τι άλλο αφορά το πρόγραμμα της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ του πλανήτη, πρόκειται να αλλάξει. Από τη free agency έως το 2020 NBA Draft. Ως προς το τελευταίο, οι 30 οργανισμοί έχουν λάβει ήδη από τα 'αρχηγεία' memo με την ανανέωση των κανονισμών, ώστε να συντάσσονται με τις ανάγκες του social distancing -βασική αρχή για να περιοριστούν τα θύματα του Covid-19.

Μια στιγμή να σου δώσω τις ημερομηνίες που είχαν προγραμματιστεί αρχικά -και ισχύουν μέχρι νεοτέρας: κάθε νέος που ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή στο 2020 NBA Draft, μπορεί να το κάνει έως τις 26/4 (έως και ένα λεπτό μέχρι τα μεσάνυχτα). Όποιος το μετανιώσει, έχει το δικαίωμα να αποσυρθεί έως τις 15/6. Πέρυσι η τελική λίστα συμπληρώθηκε τρεις μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας. Υγεία να υπάρχει. Το draft lottery που θα 'βγάλει' τη σειρά της επιλογής ήταν προγραμματισμένο για τις 19/5, δεδομένου ότι το draft είχε οριστεί για τις 25/6. Το NBA Draft Combine, όπου γίνονται οι 'μετρήσεις' των παικτών έχει 'τοποθετηθεί' 21 με 24 Μαΐου.

Προφανώς οι οργανισμοί δεν μπορούν να καλέσουν παίκτες για προπονήσεις. Οι οποίοι παίκτες δεν πηγαίνουν πια για δουλειά, με τους προσωπικούς τους γυμναστές και προπονητές. Αυτό που κάνουν είναι να εκτελούν, μόνοι τους, τα προγράμματα που λαμβάνουν -ηλεκτρονικά- και είναι προσαρμοσμένα στα 'εργαλεία' που 'χουν διαθέσιμα.

Ο Σαμς Τσαράνια, του Athletic, ήταν αυτός που ειδοποίησε για τη νέα πραγματικότητα της διαδικασίας που ακολουθείται προ του draft. Βάσει αυτής, οι ομάδες μπορούν να κάνουν virtual συναντήσεις -αντί για εκ του σύνεγγυς-, που δεν θα διαρκούν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών, την ίδια εβδομάδα. Έχουν το δικαίωμα να μιλούν με τα prospects που τους ενδιαφέρουν, έως 4 ώρες -συνολικά. ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και να παρακολουθήσουν live video.

Aς δούμε τώρα, ποιοι είναι οι νέοι που 'χουν ενημερώσει πως θα πάρουν μέρος στη διαδικασία.

Άντονι Έντουαρντς (σούτινγκ γκαρντ, Georgia)

Τζέιμς Ουάισμαν (σέντερ, Memphis)

Τεό Μαλεντόν (πόιντ γκαρντ, Βιλερμπάν)

✔ Τρε Τζόουνς (γκαρντ, Duke)

✔ Ταϊρις Χέιλμπαρτον (γκαρντ, Iowa State)

✔ Άιζακ Οκόρο (φόργουορντ, Auburn)

✔ Ονιέκα Οκόνγκου (φόργουορντ, USC)

✔ Όμπι Τόπιν (φόργουορντ/σέντερ, Dayton)

✔ Ταϊρίς Μάξεϊ (γκαρντ, Kentucky)

✔ Άστον Χάγκανς (γκαρντ, Kentucky)

✔ Όσκαρ Τσιέμπε (φόργουορντ, West Virginia)

✔ Ντάνιελ Οτουρού (σέντερ, Minnesota)

Ο ΛαΜέλο Μπολ κυκλοφορεί μεν, ως ο πιθανότερος να επιλεγεί στο Νο1, αλλά δεν έχει δηλώσει ακόμα επίσημα, συμμετοχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK