Το ΝΒΑ της επόμενης σεζόν 'κρέμεται' από Ντέιβις και Έρβινγκ

Οι Λέικερς κατέστρεψαν τη σεζόν, κυνηγώντας τον Άντονι Ντέιβις. Στη δεύτερη ευκαιρία δείχνουν πιο σοβαροί. Πώς άλλαξε το αφήγημα των free agents ο αχίλλειος του Ντουράντ και το 'φεύγω' του Έρβινγκ στους Σέλτικς και πώς ο Αντετοκούνμπο (περι)ορίζει όσα μπορεί να κάνει το Μιλγουόκι.

Το ΝΒΑ της επόμενης σεζόν 'κρέμεται' από Ντέιβις και Έρβινγκ
Έρβινγκ εναντίον Ντέιβις σε πρόσφατη αναμέτρησή τους AP IMAGES

Eίναι που λες, ο Λόνζο Μπολ στην Καλιφόρνια και κάνει δουλίτσα εν όψει της νέας σεζόν, για να αντέξει το σώμα του τις κακουχίες. Έχει πληρώσει την -κορυφαία- εταιρία Innovate Performance και ακολουθεί το πρόγραμμα που του 'χουν φτιάξει, το οποίο δεν το λες απλό. Το λες οτιδήποτε άλλο. Ανήκει ωστόσο, στα 'πρέπει' της δουλειάς. Το θέμα είναι ποιας δουλειάς.

Κάντο λίγο εικόνα: όπως πίνει το ισοτονικό του, o 21χρονος μετά τους τόνους ιδρώτα που 'χει 'ρίξει', μπαίνει στο Twitter και βλέπει πως είναι μεταξύ των παικτών που δίνουν οι Λέικερς, για να πάρουν τον Άντονι Ντέιβις. Δεν συσπάται μυς στο πρόσωπο του. Το 'χει ξαναζήσει. Κάνει ένα scroll down και βλέπει πως ως μέρος αυτής της ανταλλαγής μπορεί να βρεθεί στο Σικάγο. Ή το Φοίνιξ. Ουδείς ξέρει. Θα δείξει.

Kαλωσήλθατε -και πάλι- στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, όπου, όντως, συμβαίνουν όλα τα καταπληκτικά ('ΝΒΑ Where the amazing happens' δεν έλεγε το παλιό το σποτ;), εντός και εκτός παρκέ!

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά

Mη τα ξαναλέμε: τρεις τρόποι υπάρχουν να φτιάξεις ρόστερ στο ΝΒΑ. Ο ένας είναι μέσω των picks στο ΝΒΑ draft, ο δεύτερος οι ανταλλαγές και ο τρίτος η free agency -όπου δεν δίνει ο κάθε οργανισμός ό,τι γουστάρει, αλλά ότι μπορεί να διαθέσει βάσει του ελεύθερου χώρου που 'χει στο salary cap. Επειδή μπορεί να ήλθες σήμερα κοντά μας, να σου πω ότι το salary cap είναι ο μισθολογικό όριο που τίθεται από το ΝΒΑ, έπειτα από τη συμφωνία με την NBPA (ας πούμε τον σύνδεσμο των παικτών) και αποτελεί μέρος της συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπογράφεται μεταξύ των δυο πλευρών.

H collective bargaining agreement περιλαμβάνει τους όρους υπό τους οποίους υπογράφονται τα συμβόλαια, γίνονται οι ανταλλαγές, μοιράζονται τα κέρδη, το NBA draft και φυσικά, το salary cap. Έχει επταετή ισχύ, με το δικαίωμα για opt out στην εξαετία.

Η τελευταία υπεγράφη το 2017 και όριζε πως τα έσοδα των παικτών θα παραμείνουν στο 49 με 51% των κερδών, ενώ έμεινε ως είχε ο υπολογισμός για τα πρόστιμα της υπέρβασης του καπ. Όποιος το ξεπερνάει, πληρώνει με αυξητικό σύστημα -βάσει του επιπέδου του οver και της επανηλλειμένης παράβασης.

Yπέρβαση

Στάνταρ φόρος

Φόρος repeat offender

έως 4.999.999$

1.50$

2.50$

από 5 εκατ. δολ έως 9.999.999$

1.75$

2.75$

από 10 εκατ. δολ. έως 14.999.999$

2.50$

3.50$

από 15 εκατ. δολ. έως 19.999.999$

3.25$

4.25$

+20.000.000$

3.75$+0.50$ για κάθε 5 εκατ.

4.75$ + 0.50$ για κάθε 5 εκατ.

Τα πρόστιμα αυτά (που πληρώνονται -εννοώ δεν υπάρχει το 'δεν τα δίνω') μοιράζονται στις ομάδες με τους μικρότερους μισθούς. Οι συνεπείς, αυτοί που τηρούν το salary cap, παίρνουν έως και το 50%. Το υπόλοιπο πάει σε όλους τους άλλους.

Παλαιά η συντριπτική πλειοψηφία ήταν κύριοι, υπό την έννοια ότι τηρούσαν το όριο. Μετά άρχισε το 'ξεχείλωμα', άλλαξαν οι κανονισμοί και μαζεύτηκε η κατάσταση, πριν φτάσουμε στη σεζόν 2017-18 (την πρώτη της νέας σύμβασης), όταν περίπου οι μισοί οργανισμοί έγιναν παραβάτες.

Η free agency είναι το τελευταίο καταφύγιο, διότι μπαίνεις σε άμεσο ανταγωνισμό με πολλούς, για να καλύψεις ένα σημαντικό κενό. "Αν λοιπόν, αυτός είναι ο τρόπος για να 'χτίσεις' ρόστερ, σημαίνει ότι έχεις κάνει πολύ κακή δουλειά στις ανταλλαγές και στις επιλογές στο ΝΒΑ draft", όπως γράφει το The Bleacher Report. Σε αυτό το site (το δικό μας, ντε) είχες διαβάσει για τους πέντε (5) παράγοντες, βάσει των οποίων αποφασίζουν οι stars πού θα πάνε. Σήμερα θα ολοκληρώσουμε την εικόνα.

Δεν μιλαει ο καθενας ο,τι ωρα θελει με οποιον θελει

Επειδή στην Αμερική υπάρχει πρόγραμμα (και κανονισμοί) για όλα, οι οργανισμοί θα αποκτήσουν το δικαίωμα να μιλήσουν με τους παίκτες (ή τους εκπροσώπους τους) που θέλουν -και φυσικά είναι free agents- το Σάββατο 29 Ιουνίου, τα μεσάνυχτα -ώρα Ελλάδας. Από εκείνη την ώρα και για 24 ώρες θα μπορούν μόνο να κλείνουν ραντεβού -όχι να μιλούν για ποσά και χρόνια. Αυτό μπορεί να γίνει μετά τα μεσάνυχτα (πάντα ώρα Ελλάδος) της Κυριακής 30/6.

Προφανώς και είναι πολλοί αυτοί που επιχειρούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις, παρανόμως -δηλαδή, πριν την εκκίνηση των σχετικών προθεσμιών. Και για αυτό το ΝΒΑ έχει το φανταστικό κανονισμό για το anti-tampering, που μοιράζει πρόστιμα στους 'επαναστάτες'.

Μετά έως τις 6/7 δεν υπάρχει η δυνατότητα υπογραφής συμβολαίων, όπως προκύπτει από το moratorium (συμφωνημένη αναστολή ενεργειών) που 'χει υπογραφεί. Υπάρχουν εξαιρέσεις που είναι πολύ συγκεκριμένες και έχουν να κάνουν με ρούκι και restricted free agents. Δηλαδή, παίκτες που μπορούν να αναζητήσουν αλλού το μέλλον τους, με τον οργανισμό στον οποίον 'έβγαλαν' τη σεζόν να 'χει το δικαίωμα να ματσάρει την υψηλότερη πρόταση -αν θέλει να τους κρατήσει. Έως το Σάββατο 6/7 γίνονται μόνο προφορικές δεσμεύσεις.

Δεν θέλω να μπερδεύεσαι. Ο Άντονι Ντέιβις, για τον οποίον διαβάζεις παντού, δεν είναι free agent. Και οι Πέλικανς, όπου ανήκει -τυπικά, καθώς με αυτούς έχει συμβόλαιο-, έχουν αποφασίσει να τον ανταλλάξουν πριν το φετινό NBA draft. Μόνο που η επισημοποίηση αυτής της μετακίνησης (με τους Λέικερς και τους Σέλτικς να δουλεύουν νυχθημερόν), δεν μπορεί να γίνει πριν τις 6/7.

Σύμφωνα με τον Σαμς Χαράνια, του The Athletic η Νέα Ορλέανη θέλει να αποκτήσει -μέσω του Ντέιβις- έναν All Star, έναν νέο με τα φόντα να γίνει All Star και δυο επιλογές πρώτου γύρου σε ΝΒΑ draft. Η λογική είναι 'όσο καλύτεροι είναι οι παίκτες, τόσο 'πίσω' θα κάνουμε στα πικ και τούμπαλιν'.

Ο ατζέντης του Άντονι Ντέιβις, Ριτς Πολ -ευρύτερα γνωστός ως Κing Maker, καθώς ήταν αυτός που ανέλαβε από την αρχή της καριέρας του τον ΛεΜπρον Τζέιμς- ενημέρωσε πως όπου και αν πάει ο πελάτης του, θα μείνει μόνο ένα χρόνο, γιατί θέλει να είναι free agent το καλοκαίρι του 2020. Παρ΄όλα αυτά, ουκ ολίγοι οργανισμοί δίνουν τα πάντα για να τον πάρουν.

Δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις τις προσεχείς ώρες, με τα τελευταία δεδομένα να θέλουν και τους Λέικερς και τους Σέλτικς να έχουν πάρει προβάδισμα στην κούρσα πολλών ομάδων να πείσουν τους Πέλικανς πως είναι οι άνθρωποι τους. Είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο ο παίκτης να καταλήξει σε άλλα χέρια τις προσεχείς ώρες. Όπως όμως, διάβασες ήδη, τίποτα δεν θα είναι επίσημο πριν την 6η ημέρα του Ιουλίου. Δεν θέλω να μου αγχώνεσαι. Θα τα δούμε όλα.

Ας επιστρεψουμε τωρα, στη free agency

Τα χρήματα που θα 'χουν να διαθέσουν φέτος οι οργανισμοί για τα ρόστερ τους είναι στα 96.748.000 ευρώ (109 εκατομμύρια δολάρια), αυξημένο κατά 7.100.000 ευρώ από τη σεζόν 2018-19. Δεν χρειάζεται να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι δουλεύουν επί χρόνια για το χώρο που θα 'χουν ένα συγκεκριμένο καλοκαίρι -ανάλογα με τα 'χτυπήματα' που θέλουν να κάνουν. Είναι χρήσιμο να γνωρίζεις ότι το καλοκαίρι του 2020, το cap θα μειωθεί. Δες πόσα έχει να διαθέσει κάθε οργανισμός, αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα που έχεις όλα τα δεδομένα, πάμε να δούμε τι μπορούν να κάνουν αυτοί που θα 'χουν τα περισσότερα διαθέσιμα λεφτά -άσχετα από το τι θα κάνουν, τελικά. Ο τραυματισμός του Κέβιν Ντουράντ, στον πέμπτο τελικό άλλαξε άρδην το τοπίο, σε ό,τι αφορά τις διαθέσεις που είχαν οι 'ελεύθεροι', βάσει πληροφοριών πάντα -αφού επισήμως δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι. Αυτός που επηρεάστηκε περισσότερο από όλους ήταν ο Κάιρι Έρβινγκ.

New York Knicks

✔ Αυτοί που 'χουν το μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο στο σάλαρι καπ (δούλεψαν δυο ολόκληρα χρόνια, για να φτάσουν σε αυτό το καλοκαίρι, έτοιμοι για όλα) είναι αυτοί που πάλεψαν (βλ. tanking) για να πάρουν το Νο1 στο προσεχές ΝΒΑ draft και τελικά βρέθηκαν με το Νο3: οι Νικς. Ο πιθανότερος παίκτης για να ακούσει το όνομα του, ως τρίτη επιλογή είναι ο RJ Μπάρετ.

✔ Tα χρήματα που 'χουν διαθέσιμα (60.064.238) μπορούν να καλύψουν τα οικονομικά 'θέλω' και του Κέβιν Ντουράντ και του Κάιρι Έρβινγκ, που είναι οι προτεραιότητες -και μετά τον τραυματισμό του KD, ο οποίος όντως 'διέλυσε' τον αχίλλειο και υποβλήθηκε σε επέμβαση. "Το μπάσκετ είναι η μεγαλύτερη αγάπη μου και ήθελα να παίξω γιατί αυτό είναι που κάνω. Ήθελα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, στο στόχο του three peat. Aλλά έτσι είναι τα πράγματα σε αυτό το παιχνίδι. Είμαι υπερήφανος, γιατί έδωσα ό,τι είχα. Είμαι υπερήφανος για τα αδέλφια μου, στους Warriors. Με περιμένει ταξίδι, αλλά έχω 'φτιαχτεί' για αυτές τις καταστάσεις".

✔ Πίσω στους Νικς, έκαναν ένα διάλειμμα από τον Ντουράντ για να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στον Ντέιβις, αλλά δεν ήθελαν να δώσουν ό,τι ζητούσαν οι Πέλικανς. Δοκίμασαν και να βάλουν τρίτη ομάδα στο deal, για να διαπιστώσουν πως τους είχαν προλάβει άλλοι (Λέικερς).

Ο Έρβινγκ είναι αυτός που φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο από τον τραυματισμό του Ντουράντ. Για αρχή, αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την option που είχε για να μείνει στους Σέλτικς -και θα του έδινε 18.850.000 ευρώ. Eίπε πως δεν αποκλείεται να επιστρέψει. Μετά αποκαλύφθηκε πως αλλάζει και ατζέντη και μετά την πολυετή συνεργασία με τον Jeff Wechsler θα γίνει πελάτης του Jay Z, στην εταιρία ROC Nation. Εκεί όπου ανήκει και ο Ντουράντ.

Δες τώρα, το post του Έρβινγκ μετά την απόφαση του -και την παραπομπή σε λόγια της μητέρας Τερέζας, κατά τα οποία 'οι άνθρωποι είναι συχνά παράλογοι, παρορμητικοί και εγωκεντρικοί. Συγχωρήστε τους, ούτως ή άλλως. Αν είστε ευγενικοί, οι άνθρωποι μπορεί να σας κατηγορήσουν για εγωιστές, με απώτερα κίνητρα. Να είστε ευγενικοί, ούτως ή άλλως. Αν είστε επιτυχημένοι, θα κερδίσετε κάποιους άπιστους φίλους και κάποιους ειλικρινείς εχθρούς. Να επιτύχετε, ούτως ή άλλως. Αν είστε ειλικρινείς και τίμιοι με τους ανθρώπους, μπορεί να σας εξαπατήσουν. Να είστε ειλικρινείς και τίμιοι, ούτως ή άλλως.

Ό,τι έχετε ξοδέψει χρόνια για να το δημιουργήσετε, άλλοι μπορούν να το καταστρέψουν σε μια νύχτα. Δημιουργήστε ούτως ή άλλως. Αν βρείτε τη γαλήνη και την ευτυχία, κάποιοι ίσως ζηλέψουν. Να γίνετε χαρούμενοι, ούτως ή άλλως. Το καλό που θα κάνετε σήμερα, συχνά θα ξεχνιέται. Να κάνετε το καλό ούτως ή άλλως. Θα δίνετε ό,τι καλύτερο έχετε και ποτέ δεν θα είναι αρκετό. Να το δίνετε ούτως ή άλλως. Σε τελική ανάλυση, όλα είναι ανάμεσα σε εσάς και το Θεό. Ποτέ δεν είναι ανάμεσα σε εσάς και εκείνους'.

✔ Στο Νο3 της λίστας (αν χαθούν οι προτεραιότητες) είναι ο Τζίμι Μπάτλερ. Ή τον Τομπάιας Χάρις, δεδομένου ότι οι Σίξερς δεν έχουν ό,τι χρειάζεται για να τους κρατήσουν και τους δυο. Κάπου μέσα σε όλα αυτά, κοιτούν και τον Καγουάι Λέοναρντ, με τον οποίον επίσης θα κάνουν ένα ραντεβού -όταν αυτό επιτραπεί.

Brooklyn Nets

✔ Οι Nets αποτέλεσαν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής αγωνιστικής περιόδου, έχει κενό που μπορεί να φτάσει στα 59.412.355 ευρώ. Το αύξησαν λίγο παραπάνω, όταν έστειλαν τον Άλεν Κρέιμπι στους Χοκς (και μαζί τα 16.366.000 ευρώ του μισθού του), για τον Τόρεν Πρινς και επιλογή β' γύρου στο 2020 NBA draft. Έδωσαν και τη Νο17 επιλογή που 'χουν φέτος. Και όλα αυτά έγιναν για να μπορούν να προσφέρουν δυο max συμβόλαια. Που δεν χρειάζεται να σου πω για πού τα προόριζαν αρχικά. Τώρα, έχουν κάνει focus στον Έρβινγκ.

✔ Ο Ντ' Άντζελο Ράσελ, ο οποίος εξελίχθηκε σε ηγέτης τους φέτος, είναι restricted free agent, με τον οργανισμό να 'χει την άνεση να ματσάρει τη μεγαλύτερη προσφορά που θα δεχθεί. Eκτός και αν έχουν καταφέρει να πάρουν τους Ντουράντ και Έρβινγκ ή δυο από τους Ντουράντ, Έρβινγκ και Ντέιβις (είναι και οι Νετς στο κυνήγι του 26χρονου). Σε αυτήν την περίπτωση, θα αφήσουν τον Ράσελ να πάει αλλού.

Ο Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι έχει ειδοποιήσει πως ο Έρβινγκ φέρεται να προτιμά τους Νετς -ομάδα στην οποία είχε μετοχές ο νέος εκπρόσωπος του, Jay Z, πριν τις πουλήσει, για να μπορεί να γίνει ιδιοκτήτης εταιρίας sports management.

LA Clippers

✔ Το ΤΟΡ3 των ομάδων που καθάρισαν όσο περισσότερο χώρο μπορούσαν, ώστε να μπορούν να κάνουν μεγάλες κινήσεις αυτό το καλοκαίρι είναι οι Κλίπερς, των 49.740.940 ευρώ. Μπορούν να δώσουν ένα max συμβόλαιο και ο παίκτης που θέλουν περισσότερο από όλους είναι ο Καγουάι Λέοναρντ.

✔ Οι τελευταίες πληροφορίες τους θέλουν να 'χουν κάνει τις ενέργειες τους και για τον Άντονι Ντέιβις -στη λογική 'ποτέ δεν ξέρεις'.

✔Προφανώς θέλουν να κρατήσουν τον Πάτρικ Μπέβερλι, ο οποίος ήταν εξόχως σημαντικός για τη φετινή ξέφρενη πορεία του οργανισμού. Μένει ελεύθερος και οι Σανς είναι μια από τις ομάδες που θα τον διεκδικήσουν -και έχουν και τα λεφτά για να το κάνουν. Mια άλλη είναι οι Μαβς.

Οι Νικς, Νετς και Κλίπερς είναι οι ομάδες που θα 'χουν λεφτά να ξοδέψουν φέτος και είναι τα περισσότερα από όλους τους άλλους. Να δούμε και ποιοι ακολουθούν.

Dallas Mavericks

✔ O στόχος των Μαβς είναι να πλαισιώσουν τον Λούκα Ντόντσιτς, με ταλέντο. Έχουν περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δουλειά. Για αρχή, θέλουν γκαρντ με τον Τιμ Χάρνταγουεϊ Jr. να είναι ένας εκ των δυο που 'χουν συμβόλαιο για τη σεζόν 2019-20. Ο Τάιλερ Ντόρσι είναι restricted free agent (έχει συμβόλαιο με τους Γκρίζιλς), αλλά είναι και εφικτός στόχος, για τρίτη επιλογή. Η δεύτερη θα παραμείνει ο JJ Μπαρέα και γιατί τα λεφτά του δεν προκαλούν θέμα με τον ελεύθερο χώρο που 'χει η ομάδα στο cap (6.185.000 ευρώ).

✔ Στη μετά-Νοβίτσκι εποχή, ο Ντράγκαν Μπέντερ μπορεί να γίνει μια option -λόγω του σουτ. Μοιάζει με τον Πορζίνγκις, στο στιλ του παιχνιδιού, αλλά υπό τις οδηγίες του Ρικ Καρλάιλ όλα μπορούν να συμβούν. Όπως το να ξανακερδίσει την καριέρα του ο 21χρονος Βόσνιος, Νο4 επιλογή των Σανς στο 2016 NBA draft, που είχε τρεις προπονητές σε τρεις σεζόν -στους Σανς;

✔ Η προτεραιότητα είναι ο Κέμπα Ουόκερ. Δηλαδή, είναι ο Κρις Μίντλετον, ο οποίος από ό,τι φαίνεται θα μείνει στο Μιλγουόκι, οπότε έγινε ο Ουόκερ.

Indiana Pacers

✔ Μια που μπήκαν στα pllayoffs και μια που βγήκαν -μετά τον πρώτο γύρο-, με τα συμβόλαια των Θαντίους Γιανγκ, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Τάιρικ Έβανς, Ντάρεν Κόλισον, Κάιλ Ο'Κουίν και Κόρι Τζόσεφ να εκπνέεουν και το cap να αποκτά άπλετο χώρο. Προφανώς κάποιοι θα μείνουν. Όχι όλοι.

✔ Αρχικά, οι Πέισερς θα ψάξουν για παίκτες που θα δίνουν πόντους. Οι Ολαντίπο και Μπογκντάνοβιτς ήταν αυτοί που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη δουλειά φέτος, όταν φάνηκε να λείπει κάτι. Αυτό που θα βοηθούσε την ομάδα να περάσει στην επόμενη φάση. Ο Ολαντίπο προδιορίστηκε ως αυτός γύρω από τον οποίον θα δημιουργηθεί η νέα ομάδα, που θα 'χει για starter τον Ντομάντας Σαμπόνις.

✔ O Σεθ Κάρι είναι μια προοπτική, στη λίστα υπάρχει και ο Νίκολα Μίροτιτς, αλλά στο Νο1 'κάθεται' ο Τομπάιας Χάρις.

Sacramento Kings

✔ Με το τέλος της σεζόν, ο Βλάντε Ντίβατς άλλαξε όλα τα μέλη στην ομάδα που παίρνει αποφάσεις -παρ' ότι για λεπτομέρειες δεν μπήκαν στα playoffs, τη στιγμή που είχαν μια από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων χρόνων. Άλλαξε και τον προπονητή, με τον Λουκ Ουόλτον να κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του.

✔ H θέση που θέλουν να καλύψουν πρωτίστως οι Κινγκς, είναι αυτή του σέντερ. Κάποιον να παίξει στη θέση του Ουίλι Κόλι-Στάιν που μένει ελεύθερος. Αλλά δεν θα τον κρατήσουν. Χώρο στο cap έχουν για να διεκδικήσουν ακόμα και τον Μπρουκ Λόπεζ. Παίκτης που επαναπροσδιορίστηκε στους Μπακς.

✔ Μια άλλη προοπτική είναι αυτή του Νίκολα Βούτσεβιτς. Υπόθεση που δεν είναι εύκολη, αφού το Ορλάντο θέλει να τον κρατήσει.

LA Lakers

To πρόβλημα των Λέικερς δεν είναι τα λεφτά, αλλά τα μυαλά. Και ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Υπάρχει και ένα τρίτο: αν οι "Λιμνάνθρωποι" βάλουν επιλογές στο ΝΒΑ draft σε συμφωνίες, θα καθυστερήσουν έως το τέλος του Ιουλίου. Θα γίνει δηλαδή, η επιλογή στις 21 του τρέχοντας μήνα, θα υπογράψουν το νέο παιδί από τις 6/7 και μετά και θα χρειαστεί να περάσουν 30 ημέρες, πριν αποκτήσουν το δικαίωμα να το ανταλλάξουν.

Οι Λέικερς δεν μπορούν να ολοκληρώσουν, επισήμως, την όποια συμφωνία πριν το τέλος του μορατόριουμ (στις 6/7), όταν θα αποκτήσει χώρο το σάλαρι καπ. Παρ' όλα αυτά, δίνουν από τώρα τα πάντα για τον Ντέιβις. Στα 'πάντα' ανήκει και η επιλογή στο Νο4 του φετινού NBA draft, μαζί με τους Ίνγκραμ και Μπολ.

✔ Αν οι Πέλικανς δεν θέλουν τον Ίνγκραμ (είχε τα θεματάκια με την υγεία του φέτος), δίνουν τον Κούζμα. Σε περίπτωση που ούτε αυτά είναι αρκετά, μιλούν με τους Μπουλς και τους Σανς, ώστε να μπουν ως τρίτοι στο deal. Πρόκειται για ομάδες που 'χουν ζητήσει στο παρελθόν τον Μπολ.

✔ Έχε πρόχειρο ότι ο Ρατζόν Ρόντο αποκάλυψε πρόσφατα, πως όλοι οι νέοι παίκτες αισθάνθηκαν προδομένοι από τον ΛεΜπρον, στην τελευταία περίοδο ανταλλαγών. Τότε που ο Μάτζικ Τζόνσον τους έβαλε όλους στην προσφορά που κατέθεσε στη Νέα Ορλεάνη, μήπως και πάρει τον Άντονι Ντέιβις. Κάτι που δεν έγινε. "Πρόκειται για τύπους που μεγάλωσαν με τον ΛεΜπρον ως είδωλο. Όλοι είχαν τις φανέλες και τα παπούτσια του και ένιωσαν πως δεν τους θέλει. Το ίδιο αισθάνθηκαν και οι βετεράνοι, οι οποίοι εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους και εν ώρα αγώνων -στις συζητήσεις στον πάγκο".

✔ Ο Μάτζικ δεν έχει πια πόστο στους 'Λιμνανθρώπους', που προφανώς και θα διεκδικήσουν εκ νέου τον Ντέιβις από τους Πέλικανς, οι οποίοι εκτός όλων των άλλων θα επιλέξουν πρώτοι στο 2019 NBA draft. Δηλαδή, θα πάρουν τον Ζάιον Ουίλιαμσον. O 26χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ δεν μένει στη Νέα Ορλεάνη, για κανένα λόγο και οι Λέικερς -που 'χουν την τέταρτη επιλογή στο φετινό ΝΒΑ draft- είναι έτοιμοι για νέο χτύπημα.

Boston Celtics

✔ Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τον Ντέιβις είναι και οι Σέλτικς, οι οποίοι είχαν ως όραμα να τον ταιριάξουν με τον Έρβινγκ. Κάτι που δεν θα γίνει. Άρα θα περάσουν στο plan B που είναι να ταιριάξουν τον Ντέιβις με τον Κλιντ Καπέλα, starting center των Ρόκετς. Τις τελευταίες ώρες οι 'Κέλτες' έχουν αφοσιωθεί στο πώς θα πείσουν τη Νέα Ορλεάνη να τους δώσει το αντικείμενο του πόθου τους. Δίνουν τα πάντα, εκτός του Τζέισον Τέιτουμ -που έγινε απαραίτητος μετά τη φυγή του Έρβινγκ.

✔ Η φυγή του Έρβινγκ κάνει έως και αδιάφορη την ανταλλαγή για τον Ντέιβις, πολλώ δε από τη στιγμή που το μόνο που θέλει ο παίκτης είναι μια σεζόν για να εξαντλήσει το υπάρχον συμβόλαιο. Την ίδια ώρα οι Σέλτικς βρίσκονται σε αναζήτηση ηγέτη.

✔ Οι 'Κέλτες' δεν έχουν πρόβλημα και να συνεργαστούν με άλλη ομάδα, αν είναι να γίνει δουλίτσα. Για παράδειγμα, τους Γκρίζιλς ή τους Ουίζαρντς (λόγω των Κόνλεϊ και Μπιλ). Ή ακόμα και τους Ρόκετς (βλ. Κρις Πολ). Οι έχοντες γνώση επισημαίνουν πως η Βοστώνη κινείται επιθετικά, γνωρίζοντας πως οι Λέικερς έχουν τον πρώτο λόγο.

✔ Το δίδυμο που 'χουν και ματσάρει το οικονομικό κομμάτι του πάρε-δώσε είναι οι Μάρκους Σμαρτ και Τζέισον Τέιτουμ -συν ένα δεύτερο βιολί. Με τον Τέιτουμ εκτός φέρεται να έβαλαν τον Χέιγουορντ, ο οποίος έχει μεγάλο μισθό (30 εκατ. ευρώ) και την option ανανέωσης το καλοκαίρι του 2020. Αυτά είναι πράγματα που δεν άρεσαν στη Νέα Ορλεάνη.

Milwaukee Bucks

Τιμής ένεκεν, θα διαβάσεις και για τους Bucks που δεν έχουν χρήματα να κρατήσουν και τους πέντε, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν -και να βρουν- αλλού το μέλλον τους.

Οι Μπακς θέλουν να αποφύγουν το φόρο πολυτελείας, ώστε να μπορούν να δώσουν supermax συμβόλαιο στον Αντετοκούνμπο, όταν έλθει η ώρα. O Greek Freak μπορεί να υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ιστορίας, στη free agency του 2020.

✔ Οι Μπρουκ Λόπεζ, Μάλκολμ Μπρόγκντον, Κρις Μίντλετον και Νίκολα Μίροτιτς θα γίνουν free agents, ο Τζορτζ Χιλ δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο, με τον Έρικ Μπλέντσο να μένει εκτός αγοράς από τον Γενάρη, όταν του έδωσαν τα 'Ελάφια' τετραετή επέκταση.

✔ Ο Μίντλετον μπορεί να πάρει ένα max συμβόλαιο (168.093.000 ευρώ, για πέντε χρόνια) και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι εκπρόσωποι του. Αυτό που μπορεί να πάρει, ρεαλιστικά είναι μια σεζόν εγγυημένη και κάπου στα 44.23 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα. Το πιθανότερο είναι να μείνει εκεί όπου είναι.

✔Ο Μπρόγκντον είναι σημαντικός για το παιχνίδι των Μπακς που έχει ως στόχο να 'ανοίγει' το γήπεδο, με τύπους που μπορούν να βάλουν και την μπάλα στο παρκέ. Ο Rookie της χρονιάς, για το 2017 είναι restricted free agent. Άρα για να τον κρατήσει το Μιλγουόκι, πρέπει να ισοφαρίσει την πιο ψηλή προσφορά που θα δεχθεί ο παίκτης, τον οποίον θέλουν οι Μαβς, Σανς, Τζαζ, Μπουλς, Πέισερς και Λέικερς.

✔ Ο Λόπεζ είναι αυτός που μάλλον θα συνεχίσει αλλού. Είναι αυτός που άνοιγε διαδρόμους για τον Αντετοκούνμπο, κρατώντας μακριά από το δρόμο του τους αντίπαλους σέντερ. Ήταν ο κυρίαρχος της ρακέτας, που 'χε 37% στα ελεύθερα τρίποντα. Ο Χιλ είναι ακριβός (θα χρειαστεί να του δώσουν 15.924.000 ευρώ για τον επόμενο χρόνο), ενώ αν θέλουν να κρατήσουν τον Μίροτιτς, δεν γλιτώνουν το φόρο πολυτελείας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK