Το πανόραμα των Playoffs του NBA

Με μόλις δύο μέρες να μας χωρίζουν από το τέλος της regular season, το Contra.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Playoffs του NBA που ξεκινούν στις 18/4.

Το πανόραμα των Playoffs του NBA

Η regular season του ΝΒΑ φτάνει στο τέλος και σειρά έχει τώρα το... κυρίως πιάτο, με την έναρξη των Playoffs στις 18 Απριλίου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να οδηγήσει τους Μπακς στην 6η θέση στην Ανατολή και έτσι τα "ελάφια" θα διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν στα Playoffs.

Σημειώνουμε πως από κάθε περιφέρεια περνάνε οι 8 πρώτες ομάδες στα Playoffs. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη σε κάθε περιφέρεια στη regular season θα αντιμετωπίσει στα Playoffs την 8η, η 2η την 7η, η 3η την 6η και η 4η την 5η.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει θέση στα Playoffs του πρωταθλήματος.

Ανατολική Περιφέρεια:

Η πρωτιά ανήκει στους Ατλάντα Χοκς, οι οποίοι έχουν να δώσουν ένα παιχνίδι ακόμα για την regular season (ρεκόρ 60-21). Δεύτερο είναι το Κλίβελαντ του Λεμπρόν Τζέιμς με 52-29 (έχει ένα ματς ακόμη). Για την τρίτη θέση θα δοθεί μάχη ανάμεσα σε Σικάγο Μπουλς και Τορόντο Ράπτορς. Οι πρώτοι έχουν ρεκόρ 49-32 και τους μένει ένα παιχνίδι, ενώ οι δεύτεροι έχουν 48-32 και δύο ακόμη παιχνίδια.

Η 5η θέση έχει "κλειδώσει" στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 46-34 (2 ματς ακόμα), ενώ η 6η στους Μιλγουόκι Μπακς με 41-40 (ένα ματς ακόμα).

Τέλος η 7η θέση ανήκει στους Μπόστον Σέλτικς με 38-42 (δύο εναπομείναντα ματς), με τους Ιντιάνα Πέισερς (37-43 και 2 ματς ακόμη), Μπρούκλιν Νετς (37-44 και 1 ματς) και Μαϊάμι Χιτ (36-45 και 1 παιχνίδι ακόμα) να μάχονται για την τελευταία θέση της Ανατολής.

Με βάση την τωρινή εικόνα στην Ανατολή, τα σταυρώματα στα Playoffs θα πήγαιναν ως εξής:

Το πανόραμα των Playoffs του NBA

* Σε παρένθεση το ρεκόρ στα ματς που έχουν δώσει οι ομάδες μεταξύ τους.

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Σικάγο Μπουλς (ή τους Τορόντο Ράπτορς), έχοντας παράλληλα μειονέκτημα έδρας.

Δυτική Περιφέρεια:

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά με ρεκόρ 66-15, ενώ έχουν να δώσουν κι ένα ματς ακόμα. Σαν Αντόνιο Σπερς και Λος Άντζελες Κλίπερς μονομαχούν για την 2η θέση έχοντας και οι δύο ρεκόρ 55-26 και ένα ακόμα παιχνίδι να δώσουν.

Το Πόρτλαντ είναι στην 4η θέση με 51-30 (ένα ματς ακόμα), ενώ οι Χιούστον Ρόκετς του Κώστα Παπανικολάου και του Τζέιμς Χάρντεν βρίσκονται στην 5η θέση με 55-26 (ένα παιχνίδι ακόμα). Οι Ντάλας Μάβερικς έχουν επίσης κλείσει θέση στα Playoffs με ρεκόρ 49-32 (ένας παιχνίδι ακόμα), ενώ τέλος ανοιχτή μένει προς το παρόν η 8η θέση. Νιου Όρλεανς Πέλικανς (44-37) και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (44-37) έχουν ένα ακόμα παιχνίδι να δώσουν, όμως οι πρώτοι έχουν το πάνω χέρι.

Με βάση την τωρινή εικόνα στη Δύση, τα σταυρώματα στα Playoffs θα πήγαιναν ως εξής:

Το πανόραμα των Playoffs του NBA

* Σε παρένθεση το ρεκόρ στα ματς που έχουν δώσει οι ομάδες μεταξύ τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK