Το προφίλ της Ολίμπια

Δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάστασή της η Ολίμπια αυτόν τον καιρό, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί κλασική ομάδα Ευρωλίγκας.

Το προφίλ της Ολίμπια
Δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάστασή της η Ολίμπια αυτόν τον καιρό, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί κλασική ομάδα Ευρωλίγκας. Στη Σλοβενία κάνει πλάκα από την εποχή που η χώρα που απέκτησε την ανεξαρτησία της. Στην Ευρωλίγκα, χρόνια προσπαθεί για κάτι καλό, αλλά αν εξαιρέσει κανείς την παρουσία της στο final four του 1997 στη Ρώμη δεν έχει καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο.

Φέτος έχει αρχίσει με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση μετρώντας ήδη τέσσερις ήττες σε τέσσερις αγώνες. Γι αυτό λοιπόν επιστρατεύτηκε ένας παλιός γνώριμος. Ο Σμάγκο Σάγκατιν, προπονητής της ομάδας από το 1985 εώς το 2002 αναλαμβάνει ξανά τα ηνία της Ολίμπια με βοηθό το Σάσο Φιλιπόφσκι.

Αν και στο παρελθόν η Ολίμπια είχε μάθει να στηρίζεται στους Σλοβένους, τα τελευταία χρόνια έχει επιχειρηθεί μία στροφή σε ξένους παίκτες, όχι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Φέτος, οι Σλοβένοι εξασφάλισαν την υπογραφή του Γιόταμ Χαλπερίν από την Μακάμπι αλλά και του Τζίμι Ολιβερ (με θητεία και στο ελληνικό πρωτάθλημα με Ηράκλειο και Μαρούσι) που παρά τα 36 του χρόνια τραβάει το κουπί στην επίθεση.

Είναι περιττό βέβαια να τονίσουμε ότι πέρυσι η Ολίμπια κατάκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στη Σλοβενία. Αλλωστε τα τελευταία 12 χρόνια οι Σλοβένοι μπασκετόφιλοι είναι στο ίδιο έργο θεατές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK