Τo προφητικό μήνυμα στα sneakers του Ενές Καντέρ για τον κορονοϊό

Επιμένεις ακόμα και σήμερα να μην πλένεις τα χέρια σου; Ο Ενές Καντέρ έχει ένα πολύ σοβαρό μήνυμα για σένα. Δώσε προσοχή.

O Ενές Καντέρ, σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση των Μπόστον Σέλτικς κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, την τελευταία πριν από την ανακοίνωση του 'λουκέτου' στο NBA
O Ενές Καντέρ, σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση των Μπόστον Σέλτικς κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, την τελευταία πριν από την ανακοίνωση του 'λουκέτου' στο NBA AP/MICHAEL DWYER

Το χιούμορ για τον κορονοϊό, στην περίπτωση αθλητών όπως ο Ρούντι Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ, απλά προκάλεσε το 'λουκέτο' στο NBA επ' αόριστον. Ως προς το χιούμορ του Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο Μαδρίτης, εδώ η πρόθεση για γέλιο (;) φέρνει μόνο τρόμο και αγανάκτηση. Δυο μέρες πριν, ο Ενές Καντέρ, κατά τη διάρκεια του αγώνα των Μπόστον Σέλτικς με τους Ιντιάνα Πέισερς, έγραψε ένα μήνυμα στα Nike sneakers του, το οποίο λίγοι πήραν σοβαρά. Σίγουρα ο Γκομπέρ δεν ήταν ένας από αυτούς.

Ο αγώνας έληξε με 114-111 υπέρ της ομάδας της Βοστόνης, με τους Γκόρντον Χέιγουορντ (27 πόντοι)-Τζέισον Τέιτουμ (30 πόντοι) να ηγούνται της 'πράσινης' δύναμης κρούσης, κόντρα στην ομάδα του Ντομάντας Σαμπόνις, η οποία σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του NBA, επρόκειτο να δώσει χθες βράδυ ένα σκληρό ντέρμπι κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς. Το προσωρινό 'λουκέτο' στο NBA όμως, κατόπιν εντολής του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ, πρόλαβε τις εξελίξεις.

Ως προς την αγωνιστική δράση, ο Καντέρ ανέλαβε τον αγαπημένο ρόλο του, αυτόν του 'ογκόλιθου' στη ρακέτα των Σέλτικς, ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Τούρκος σέντερ πέτυχε ένα καλάθι δυο πόντων και είχε 7 ριμπάουντ και μια ασίστ σε 14 λεπτά συμμετοχής. Δεν χρειαζόταν περισσότερο για να περάσει το μήνυμα του, ως προς την τρέχουσα πανδημία του κορονοϊού, που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως "πλύνε τα χέρια σου, μη βήχεις επιδεικτικά και μην ακουμπάς με λερωμένα χέρια τους γύρω σου".

O Ενές Καντέρ φοράει παπούτσια που γράφουν το μήνυμα 'πλύνε τα χέρια σου', κατά τη διάρκεια του αγώνα Μπόστον Σέλτικς-Ιντιάνα Πέισερς.
O Ενές Καντέρ φοράει παπούτσια που γράφουν το μήνυμα 'πλύνε τα χέρια σου', κατά τη διάρκεια του αγώνα Μπόστον Σέλτικς-Ιντιάνα Πέισερς. AP PHOTO/AJ MAST

Ο Καντέρ είναι ένας αθλητής που έχει αποδείξει στο παρελθόν πως δεν φοβάται να εκφράσει τη -σοβαρή, ψύχραιμη και ειλικρινή- γνώμη του για όσα συμβαίνουν γύρω του στο NBA ή και στην πατρίδα του, την Τουρκία, υπό το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK