Το ρίσκο συνεργασίας Μπογκντάνοβιτς και Χόλιντεϊ με τον Αντετοκούνμπο

Οι Μπακς άπλωσαν τα πόδια τους πιο πέρα από το πάπλωμα, για να βάλουν δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ένα σουτέρ που μπορεί και να μοιράσει την μπάλα (Μπογκντάνοβιτς) και 'το καλύτερο αμυντικό της λίγκας, στις θέσεις των γκαρντ' (Χόλιντεϊ). Έδωσαν τόσα που αν δεν μείνει ο Greek Freak στο Μιλγουόκι, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Στο στιγμιότυπο ο Τζρου Χόλιντεϊ προσπαθεί να σταματήσει τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, στο ματς των Κινγκς με τους Πέλικανς, στις 6/8. Από τη νέα σεζόν, οι δυο τους θα 'πλαισιώνουν' τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς.
Στο στιγμιότυπο ο Τζρου Χόλιντεϊ προσπαθεί να σταματήσει τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, στο ματς των Κινγκς με τους Πέλικανς, στις 6/8. Από τη νέα σεζόν, οι δυο τους θα 'πλαισιώνουν' τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς. AP PHOTO/ASHLEY LANDIS, POOL

Μετά τον back to back αποκλεισμό των Μπακς στα playoffs, ενώ είχαν κάνει ό,τι ήθελαν στη regular season, ήταν ξεκάθαρο πως ο οργανισμός θα έπρεπε να πάρει 'γενναίες αποφάσεις', μήπως καταφέρει και πείσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πως εννοεί το 'θα κάνουμε τα πάντα, για να πάρουμε τίτλο'. Στο 'γενναίες αποφάσεις' περιλαμβάνονταν αυτές που δεν ήταν 'ίσα βάρκα, ίσα πανιά', ώστε να μην πληρώνουν φόρο πολυτελείας. Οι διοικούντες κλήθηκαν να 'σπάσουν' τη συνήθεια της ασφάλειας.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 17/11 απέδειξαν -επιτέλους- πως δεν είναι μόνο λόγια. Και ότι δεν θα 'πέσουν' χωρίς μάχη. Δηλαδή, έχουν αποφασίσει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, ώστε να μείνει ο Greek Freak εκεί όπου είναι και να φορέσει δαχτυλίδι. Να θυμίσω εδώ ότι η προθεσμία για να υπογράψει ο διεθνής Έλληνας επέκταση λήγει στις 21/12. Αν δεν το κάνει έως τότε, η επόμενη διαθέσιμη περίοδος είναι μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όταν τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για το Μιλγουόκι.

Αργά το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ) ο Τζον Χορστ εμφανίστηκε ενώπιον των media (μέσω teleconference) για να ενημερώσει επί των προθέσεων των Μπακς, εν όψει του 2020 NBA Draft και σε συνάρτηση 'δείξτε μου πόσο με θέλετε' του Αντετοκούνμπο -ο οποίος είχε επαναλάβει, λίγες ώρες νωρίτερα, πως 'όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα πάρει ο οργανισμός. Αν πάρει τις σωστές, θα μείνω για πολλά χρόνια. Αν όχι, θα δούμε'.

Ο GM του Μιλγουόκι εξήγησε πως 'τίποτα δεν αποκλείεται. Το γεγονός ότι έχουμε ένα γκρουπ παικτών που είναι επιτυχημένο και έχει απολαύσει διαρκή επιτυχία, είναι κάτι το εξαιρετικό, ώστε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη από εκεί. O 'κορμός' μας παρέμεινε άθικτος. Πρέπει να συνεχίσουμε να μελετάμε τι θέλουμε να κάνουμε. Προφανώς και σκεφτόμαστε όλες τις επιλογές που υπάρχουν, ώστε να βελτιωθούμε'.

Πριν πάνε οι Αμερικανοί για ύπνο -για την ακρίβεια, αφότου πολλοί είχαν παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα- ο Έιντριαν Βονιαρόφσκι αποκάλυψε πως η πρώτη μεγάλη κίνηση (του 'πόσο σε θέλω') είχε γίνει πραγματικότητα. Ήταν αυτή που χρειάζονταν από πέρυσι: δηλαδή έναν σουτέρ που να μπορεί και να μοιράσει την μπάλα. Είχε αναφερθεί και ένα όνομα. Ήταν του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Δεν το πιστεύεις; Δες.

Ο 'Woj' έγραψε λάθος το όνομα του Σέρβου, για να το διορθώσει αμέσως (“Obviously, it's B-O-G-D-A-N-O-V-I-C. Sorry Bogdan) και να προχωρήσει στην επόμενη είδηση.

Πέραν του Μπογκντάνοβιτς, τον οποίον πήραν οι Μπακς μέσω της διαδικασίας sign-and-trade-, στέλνοντας τους Ντόντε ΝτιΒιτσέντσο, Ερσάν Ιλιασόβα και DJ Ουίλσον στο Σακραμέντο (με τον 23χρονο σούτινγκ γκαρντ/σμολ φόργουορντ, Νο40 επιλογή πέρυσι, Τζάστιν Τζέιμς να κάνει παρέα στον Μπογκντάνοβιτς, στο ταξίδι του στο Μιλγουόκι), τα 'Ελάφια' οριστικοποίησαν και τη 'μετακόμιση' του Τζρου Χόλιντεϊ. Τύπος που έχει χαρακτηριστεί από τύπους όπως ο Ντάμιαν Λίλαρντ και ο Κέβιν Ντουράντ, ως 'ο καλύτερος αμυντικός της λίγκας, στη θέση των γκαρντ'. Είναι εξαιρετικός στο να 'ανοίγει' το γήπεδο, ενώ είναι και σκόρερ.

Για να πείσουν τους Πέλικανς να κάνουν αυτήν την παραχώρηση, τους πρόσφεραν ένα 'πακέτο' στο οποίο περιέλαβαν τους Έρικ Μπλέντσο και Τζορτζ Χιλ, μαζί με τρεις επιλογές πρώτου γύρου σε NBA Draft και δύο pick swaps. Αυτή τη λεπτομέρεια, δεν θέλω να την προσπεράσεις αδιάφορα. Είναι το σημείο στο οποίο εστίασαν όσοι χαρακτήρισαν blockbuster την ανταλλαγή, όμοια αυτής που έστειλε τον Άντονι Ντέιβις στους Λέικερς, με τη Νέα Ορλεάνη να λαμβάνει τους Λόντζο Μπολ, Μπράντον Ίνγκραμ, Τζος Χαρτ και τρεις επιλογές πρώτου γύρου (η πρώτη ήταν το περυσινό Νο3, ενώ θα ακολουθήσουν αυτές του 2021 και του 2024) και δυο pick swaps (το 2023 και το 2025). Αν τα βάλεις κάτω, έχουν λαμβάνειν από τους 'Λιμνανθρώπους' κάτι κάθε χρόνο από πέρυσι έως το 2025. Τώρα, πρόσθεσε και αυτά που θα παίρνουν τα επόμενα χρόνια από τους Μπακς.

Fact: Από τότε που ο Θίοντορ Στίπιεν ως ιδιοκτήτης των Καβαλίερς (από το 1980 έως το 1983 -έχει χαρακτηριστεί εκ των χειρότερων της ιστορίας, σε διαχείριση υλικού και αποφάσεις) αντάλλαξε πέντε διαδοχικές επιλογές πρώτου γύρου, σε μια τριετία, το ΝΒΑ εφάρμοσε τον Stepien Rule. Αυτός απαγορεύει από τις ομάδες να 'πουλάνε' τα δικαιώματα στην επιλογή παίκτη στον πρώτο γύρο του ΝΒΑ Draft (για χρήματα) ή να ανταλλάζουν τα δικαιώματα επιλογής παίκτη πρώτου γύρου, εάν αυτή η συνδιαλλαγή αφήνει την ομάδα χωρίς pick στον πρώτο γύρο, σε δύο διαδοχικά NBA Drafts.

Παράδειγμα: στη 'χειρότερη ανταλλαγή της ιστορίας', οι Σέλτικς είχαν στείλει στους Νετς τους Πολ Πιρς, Κέβιν Γκαρνέτ και Τζέισον Τέρι, ανήμερα του 2013 NBA Draft. Το Μπρούκλιν έστειλε πίσω τους Τζέραλντ Ουάλας, Κρις Χάμφρις, ΜαρΣον Μπρους, Κιθ Μπόγκανς και Κρις Τζόσεφ, συν τρεις επιλογές πρώτου γύρου. Ήταν αυτές στο 2014, το 2016 και το 2018 NBA Draft. Αυτό σήμαινε πως δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο με τις αντίστοιχες επιλογές στο 2015, το 2017 και το 2019 NBA Draft. Μπορούσαν να 'δώσουν' pick swap. Αυτό διασφαλίζει πως θα γίνει επιλογή στον πρώτο γύρο, ενδεχομένως πιο χαμηλά, αλλά θα γίνει.

Ο Χόλιντεϊ, ο οποίος ήταν από τα 'καυτά' ονόματα της αγοράς, φέτος, έχει συμβόλαιο που λήγει το 2022, αλλά το 2021 έχει την option να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει και την τελευταία σεζόν (για 50 εκατομμύρια δολάρια), εξ ου και η έκπληξη των απανταχού φαν του ΝΒΑ όταν έμαθαν τι έδωσαν οι Μπακς για να τον πάρουν. Από την άλλη, όπως γράφει το Sports Illustrated "ο Χόλιντεϊ είναι αναβάθμιση σε σχέση με τους Μπλέντσο και Χιλ, ένας εξαιρετικός αμυντικός σε πολλές θέσεις, με μεγαλύτερο 'μενού' στο επιθετικό του παιχνίδι από αυτούς που έδωσαν τα 'Ελάφια'. Κατάφεραν να προσθέσουν πολύ ταλέντο, χωρίς να χάσουν τον Κρις Μίντλετον -και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα draft picks θα δημιουργήσουν ερωτηματικά, αλλά το κόστος αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το πώς να κρατήσουν τον Αντετοκούνμπο, από το πώς θα πάρουν τον Χόλιντεϊ. Το Μιλγουόκι έκανε all in για να μείνει ο Greek Freak στην πόλη για χρόνια, πληρώνοντας παραπάνω από όσο άξιζε η συμφωνία για τον Χόλιντεϊ". Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι πήραν τρελό ρίσκο που θα πληρώσουν ακριβά, αν τελικά ο Αντετοκούνμπο αποφασίσει να φύγει -στη λογική 'στα έδωσα όλα και έμεινα στον άσο'.


News 24/7

24MEDIA NETWORK