Ο Αντετοκούνμπο έκλεισε το μάτι στους Χιτ μέσω του Κύργιου

Το deadline που έχουν οι Μπακς για να υπογράψουν επέκταση συμβολαίου με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι η 21η Δεκεμβρίου. Έως τότε ή θα κάνουν όσα χρειάζονται για να πάρουν πρωτάθλημα ή θα τον χάσουν. Πιθανοί προορισμοί είναι πολλοί. Ο Νικ Κύργιος ρώτησε τον Greek Freak για το Μαϊάμι και αποκάλυψε την απάντηση, σε συνέντευξη που είχε τουλάχιστον 10 τίτλους.

H Heat Culture δεν είναι για όλους. Είναι όμως, αυτή που ισχυροποιεί στο έπακρο το 'θέλω' του Γιάννη Αντετοκούνμπο να φορέσει δαχτυλίδι πρωταθλητή του ΝΒΑ.
H Heat Culture δεν είναι για όλους. Είναι όμως, αυτή που ισχυροποιεί στο έπακρο το 'θέλω' του Γιάννη Αντετοκούνμπο να φορέσει δαχτυλίδι πρωταθλητή του ΝΒΑ. AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Νικ Κύργιος είναι από τους τύπους που δεν σέβονται τους πάντες, αλλά όσους κερδίζουν το σεβασμό του. Και δεν λέει καλά λόγια για κανέναν, εκτός και αν το νιώθει. Την περασμένη εβδομάδα αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του στη Sydney Morning Herald, για να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν την καριέρα του, τη ψυχή του και το ΝΒΑ. Το ραντεβού δόθηκε στο court, για μετά το τέλος της προπόνησης που έκανε με τη φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στη συνέντευξη μίλησαν και για μπάσκετ που είναι το πάθος του ("όλοι ξέρετε πόσο ΝΒΑ παρακολουθώ"). Όπως και για τα νέα tattoos, με τη δερματοστιξία να είναι ο τρόπος που έχει για να τιμάει και να μη ξεχνάει. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι το '74' που έχει σε δάχτυλο του χεριού του. Είναι η ηλικία που πέθανε η γιαγιά του, ενώ εκείνος έκανε θραύση στο Wimbledon (το 2014). "Βασανιζόταν τρία χρόνια και δεν την είχα δει καθόλου γιατί είχα παιχνίδια. Κατάλαβα πως αυτά που έκανα δεν ήταν τόσο σημαντικά. Με τα χρόνια έμαθα να μην είναι το τένις το πιο σοβαρό πράγμα στη ζωή μου".

O Nικ Κύργιος, ανήμερα του θανάτου του Μπράιαντ, πριν τον αγώνα με τον Ναδάλ για το Australian Open.
O Nικ Κύργιος, ανήμερα του θανάτου του Μπράιαντ, πριν τον αγώνα με τον Ναδάλ για το Australian Open. AP PHOTO/ANDY WONG

Το ένα από τα νέα tattoos αφορά τον Κόμπι Μπράιαντ. Tη μέρα που έπεσε το μοιραίο ελικόπτερο, ο Κύργιος επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ, για το Australian Open. Και ήταν ξεκάθαρα, επηρεασμένος. Μπήκε στο γήπεδο με μια φανέλα του Μπράιαντ και δάκρυα στα μάτια. "Ήταν πολύ βάναυσο αυτό που έγινε. Θυμάμαι να ξυπνάω και να μην πιστεύω σε αυτό που άκουγαν τα αυτιά μου. Νόμισα πως ήταν hoax. Μετά είδα όλα τα κορυφαία media να γράφουν την είδηση και κατάλαβα πως είναι αλήθεια. Ήταν πολύ δύσκολο. Και μετά είχα αγώνα. Για την ακρίβεια, ήθελα να παίξω με τη φανέλα του Κόμπι. Θα ήταν κάτι το τέλειο. Και μόνο που βγήκα στo court με αυτή, η ενέργεια είναι κάτι που θα κρατήσω για πάντα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι αθλητές θα συνεχίσουν όλα για όσα πάλεψε εκείνος. Ήταν μια λυπηρή μέρα".

Το δεύτερο -νέο- tattoo είναι για τον ΛεΜπρον Τζέιμς "γιατί είναι ο GOAT, κατά την άποψη μου είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας, βάζει παιδιά στο σχολείο, είναι εκπληκτικός spokesperson, είναι ηγέτης". Όπως θα δεις στο video, ο Κύργιος πήρε και λίγα κιλά. Συμβαίνουν αυτά.

Δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά σου είχα πει πως ο Αντετοκούνμπο είχε βρεθεί στο ίδιο resort με τον Στέφανο Τσιτσιπά, για κάποιες μέρες τον Οκτώβρη. Σε μια από τις συζητήσεις τους, ο καλύτερος Έλληνας τενίστας πρότεινε στον καλύτερο Έλληνα NBAer να πάρουν ένα τηλέφωνο τον Κύργιο. Για την ακρίβεια, να τον καλέσουν με βιντεοκλήση. "Του έκανα διάφορες ερωτήσεις. Μια ήταν αν θα πάει στο Μαϊάμι. Είδα ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο του. Ίσως να 'ψήνεται' αυτή η προοπτική. Δεν τον έχω συναντήσει, αλλά έχω την εντύπωση πως όταν γίνει αυτό θα τα πάμε πολύ καλά μεταξύ μας".

Το bromance μεταξύ Αντετοκούνμπο και Κύργιου το άρχισε ο διεθνής Έλληνας, με post στα social media, στο οποίο έγραψε 'Νικ ήσουν από τους αγαπημένους μου τενίστες, παίκτες ή όπως λέγεστε! Τώρα είναι ο Ναδάλ. Τον λατρεύω. Συγγνώμη'.

Ο Κύργιος εξήγησε γιατί -εξακολουθεί να- θαυμάζει τον Αντετοκούνμπο. "Είχε εξαιρετική σεζόν. Ίσως δεν έκανε τα playoffs που ήθελε, αλλά είναι ο MVP. Μου αρέσει ως παίκτης. Είναι επίσης, Έλληνας. Θαυμάζω τύπους σαν και αυτόν που διαχειρίζονται τη δουλειά τους, όπως αυτός". Σε ό,τι αφορά την ερώτηση που του έκανε και αφορούσε τους Χιτ (ξεκάθαρα ο Αντετοκούνμπο είναι η προτεραιότητα τους για τη free agency του 2021) αν δεν έχεις εικόνα, κάνε ένα click στο κείμενο που εξηγεί πως ο Greek Freak ταιριάζει μια χαρά στη Ηeat Culture, με τον Έλληνα διεθνή να έχει 'εμπλακεί' σε μετακομίσεις στο Πόρτλαντ, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Επειδή έχει συμβόλαιο, δεν μπορεί να είναι και συγκεκριμένος για τα 'θέλω' του, δημοσίως. Στους Μπακς έχει γίνει ξεκάθαρος: αν δεν κάνουν ό,τι χρειάζεται, για να μπορεί η ομάδα να φτάσει στους τελικούς και σε δαχτυλίδι, το πιθανότερο είναι να τον χάσουν. Αν δεν υπογράψει επέκταση, πριν την έναρξη της σεζόν (για την ακρίβεια, το deadline για επεκτάσεις super max και rookie είναι στις 21/12) το πιθανότερο είναι πως δεν θα τον απολαμβάνουν για πολλά ακόμα χρόνια στο Μιλγουόκι. Ξεκάθαρισε και ότι προτεραιότητα του είναι ο τίτλος -όχι τα χρήματα.

Τι άλλα είπε ο Κύργιος στη Sydney Morning Herald

Ο Ελληνοαυστραλός είχε αρνηθεί να παίξει στο US Open και όπως είπε 'θα το έκανα άλλες 100 φορές. Δεν θα άλλαζα για τίποτα τις στιγμές που πέρασα στο σπίτι'. Αν τον ρωτάς (δηλαδή, τον ρώτησε ο Michael Chammas που έκανε τη συνέντευξη) θα αποκαλούσε επίσης, άλλες 100 φορές 'ντόνατ' τον Μπόρις Μπέκερ. Δηλαδή, δεν μετανιώνει ούτε για αυτό. Όπως δεν μετανιώνει για την αποχώρηση του από αγώνα του Shanghai Masters του 2016. 'Ήταν από τα καλύτερα tanks όλων των εποχών' σχολίασε. Έχει πει πως βαρέθηκε και για αυτό τα παράτησε. Κάτι ανάλογο έκανε το 2017 και το 2018, στην ίδια διοργάνωση.

"Αυτό το τουρνουά δεν ήταν για εμένα" λέει τώρα, "ήταν προς το τέλος της σεζόν και ήμουν μακριά από το σπίτι, για αγώνες πάρα πολύ καιρό. Είχα φτάσει στα ψυχολογικά μου όρια". Δεν τον νοιάζει τι λένε για εκείνον, γιατί με τα χρόνια κατάλαβε πως αυτό που τον νοιάζει περισσότερο είναι να είναι εκείνος καλά. Και για αυτό πριν το ξέσπασμα της πανδημίας ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τα courts. "Έκανα συνεδρίες με ψυχολόγο και σκεφτόμουν πως θα ήταν χρήσιμο να δουλέψω με τον εαυτό μου και να προσπαθήσω να γίνω χαρούμενος, κάνοντας άλλα πράγματα. Δεν μπορούσα καν να βλέπω το γήπεδο του τένις. Ένιωθα δυστυχισμένος και δεν είχα την παραμικρή θέληση να παίξω. Μου 'έριχνε' την ενέργεια, είχε αρνητική επιρροή στη ζωή μου". Μετά εμφανίστηκε ο Covid-19, σταμάτησαν όλες οι δραστηριότητες και βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε να αφοσιωθεί στη ψυχή του. Έχει πει πως θα εγκαταλείψει στα 27. Τα κλείνει σε 17 μήνες. Και εμμένει στην απόφαση του "την οποία είχα πάρει από τα 15".Σε όσους τον έχουν περάσει γενιές δεκατέσσερις, που δεν έκανε καριέρα αντάξια του ταλέντου του, λέει “μου αρέσει ο τρόπος που πήγαν τα πράγματα. Έκανα τα πάντα με το δικό μου τρόπο. Δεν νιώθω πως έχω να αποδείξω κάτι άλλο. Έχω νικήσει κάθε παίκτη και το έκανα με το δικό μου τρόπο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK