Το σκωτζέζικο ντους του Σίλβερ...

Για το πως βλέπει τη διαμάχη της Ευρωλίγκας με την FIBA, η άλλη μπασκετική πλευρά του Ατλαντικού μπορείς να το καταλάβεις από τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Ανταμ Σίλβερ.

Το σκωτζέζικο ντους του Σίλβερ...

Μία κρύο, μία ζέστη ήταν η αντιμετώπιση που επεφύλαξε ο Ανταμ Σίλβερ μιλώντας για τη διαμάχη μεταξύ της FIΒA και της Ευρωλίγκας.

Το κρύο: "Εμείς, βρισκόμαστε κάπου στο περιθώριο αυτής της κόντρας και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια αμηχανία καθώς το ΝΒΑ φαίνεται να ζει κάτω από ένα διαφορετικό σύνολο κανόνων, κάτι το οποίο είναι απλά η πραγματικότητα της Λίγκας μας και η κατάσταση που βρίσκουμε τους εαυτούς μας όσον αφορά τους παίκτες μας, που δεν ταξιδεύουν στις εθνικές ομάδες για τα παιχνίδια που γίνονται στην mid-season. Ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα. Για το ευρύτερο συμφέρον του μπάσκετ, αναγνωρίζουμε ότι για να συνεχίσει να μεγαλώνει το άθλημα χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα ισχυρό NBA. Χρειάζεται ισχυρά εθνικά πρωταθλήματα, χρειάζεται ισχυρές περιφερειακές διοργανώσεις, παρόμοιες με την Ευρωλίγκα, και χρειάζεται ισχυρές εθνικές ομάδες".

Η ζέστη: " Οσο μεγάλο κι είναι το αποτύπωμα που έχουμε ως ΝΒΑ, αισθάνομαι ότι οι πολιτικές σε αυτή την κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από πολύπλοκες. Από τη δική μου πλευρά, έστω κι αν όπως είπα, είμαι στο NBA εδώ και 25 χρόνια, παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό την κατάσταση που επικρατεί. Ενα από τα μέλη που συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη διαμάχη μου έλεγε σήμερα: Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι ξεκίνησαν από την Ευρώπη. Χαμογέλασα, αλλά είπα μόνο: Ας βρούμε έναν τρόπο να φέρουμε ειρήνη σε αυτή τη γη και να βρούμε έναν τρόπο να επιλύσουμε αυτή τη διαμάχη. Είναι σημαντικό για τη νεολαία να βλέπει ισχυρές εθνικές ομάδες, ισχυρά ματς μεταξύ των clubs όπως ακριβώς βλέπουν και στο ποδόσφαιρο στην Αγγλία.

Πρέπει όμως να πω ότι πιστεύουμε επίσης στις Εθνικές ομάδες και τις διοργανώσεις τους. Γνωρίζουμε ότι κι αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές και μπορώ να σας πω ότι πολλοί από τους μη Αμερικάνους παίκτες που συμμετέχουν στο NBA μου έχουν πει ότι ίσως να μην είχαν ασχοληθεί ποτέ με άθλημα όταν ήταν νεότεροι αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα των εθνικών ομάδων".

News 24/7

24MEDIA NETWORK