Το τρίποντο του Κορκμάζ έκλεψε τη δόξα του Αντετοκούνμπο

Το showtime του Γιάννη και το τρίποντο του Φουρκάν Κορκμάζ: Ποια ήταν η πιο εντυπωσιακή φάση των χθεσινών αγώνων σύμφωνα με το NBA.com;

O Φουρκάν Κορκμάζ, γκαρντ των Φιλαδέλφια Σιξερς, αφού έχει σημειώσει το νικητήριο τρίποντο για την ομάδα του κόντρα στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς.
O Φουρκάν Κορκμάζ, γκαρντ των Φιλαδέλφια Σιξερς, αφού έχει σημειώσει το νικητήριο τρίποντο για την ομάδα του κόντρα στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς. AP PHOTO/CRAIG MITCHELLDYER

Χθες βράδυ, οι Μιλγουόκι Μπακς αντιμετώπιζαν τους Τορόντο Ράπτορς, την ομάδα που μερικούς μήνες πριν, τους είχε αποκλείσει από την τελική φάση του πρωταθλήματος. Το κίνητρο της νίκης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη συμμορία του ήταν μεγάλο. Τελικά, ο πίνακας του σκορ έγραψε 116-105 υπέρ των Μπακς, με 36 πόντους του Γιάννη, οκτώ ασίστ και τέσσερις τάπες, ήταν μια πρώτη απόπειρα των Ελαφιών για απονομή δικαιοσύνης. Ο Γιάννης έπαιζε σαν θηρίο ανήμερο, χαρίζοντας μια ανθολογία από καρφώματα χωρίς ασίστ, step-backs και πάσες 'στα τυφλά' που έφταναν στον αποδέκτη τους με γεωμετρική ακρίβεια. Ο Γιάννης φώναξε 'εγώ είμαι ο φετινός πρωταθλητής' και η φωνή του πρέπει να ακούστηκε μέχρι το στρατόπεδο των Κλίπερς, εκεί που κάνει προπονήσεις ένας τύπος που βοήθησε όσο κανείς τους Ράπτορς να στεφθούν πρωταθλητές. Καγουάι Λέοναρντ είναι το όνομα του.

Πολύ μακριά από το Fiserv Forum, σε απόσταση εξάωρης (μίνιμουμ) πτήσης, στην πολιτεία του Όρεγκον, στο γήπεδο του Πόρτλαντ, της πόλης που λατρεύουν οι Αμερικάνοι χίπστερ, το όνειρο της επιστροφής στην δοξασμένη δεκαετία του `90 ήταν ζωντανό για τους Μπλέιζερς. ο Ντέμιαν Λίλαρντ, ο Ρόντνι Χουντ, ο Ανφέρνι Σίμονς, ο Μάριο Χεζόνια, ήταν οι τρεις σωματοφύλακες (που ήταν τέσσερις) μιας διαφαινόμενης νίκης κατά των Φιλαδέλφια Σίξερς, μιας ομάδας γεμάτης από ψηλά και δυνατά κορμιά, που δεν είχε σκοπό να χαρίσει την πρώτη ήττα σε κανέναν. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Η τελική απόφαση, ο χρησμός της νίκης δόθηκε από τα χέρια ενός τίμιου λεγεωνάριου, που δεν ήταν ο Τζοέλ Εμπίντ, ούτε ο Αλ Χόρφορντ, ούτε καν ο Μπεν Σίμονς: Ήταν ο Φουρκάν Κορκμάζ. Ο 22χρονος Τούρκος σούταρε από τη γωνία σε σχεδόν νεκρό χρόνο το τρίποντο που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 128-129. 

Κάπου εδώ αξίζει να αναρωτηθούμε για λίγο, πως το NBA.com έχει από χθες στην πρώτη θέση των highlights της αγωνιστικής, το τρίποντο του Φουρκάν Κορκμάζ και όχι κάποια από τα καρφώματα, τις ασίστ, ή τις τάπες του Γιάννη. Είναι αυτή μια μικρή αδικία ή μήπως είναι ο πιο τίμιος νόμος του μπάσκετ: Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το showtime που έχεις παραδώσει, ένα σουτ που δίνει τη νίκη, είναι αυτό που μετράει περισσότερο από κάθε τι άλλο. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK