Γιατί οι φανέλες των Ράπτορς γύρισαν στο 1995

Γήπεδο και φανέλες των Ραπτορς ξαφνικά μπήκαν στη χρονομηχανή και θυμίζουν 1995. Υπάρχει λόγος σοβαρός.

Γιατί οι φανέλες των Ράπτορς γύρισαν στο 1995

Επιστρέφουμε στον Οκτώβριο του 1993. Το NBA με αφορμή επέκταση του αριθμού των ομάδων του προς τον Καναδά, δίνει το πράσινο φως σε ομάδα επιχειρηματιών υπό τον Τζον Μπίτοβ, για την ίδρυση των Τορόντο Ράπτορς. Παίκτες όπως ο Μπι-Τζέι Άρμστρονγκ, ο Τζερόμ Κέρσι, οι γνωστοί μας από το ελληνικό πρωτάθλημα Γουίλι Άντερσον και Βίκτορ Αλεξάντερ, είναι μεταξύ εκείνων που πηγαινοέρχονται στο ρόστερ μιας νέας ομάδας που θα εμφανιστεί στο πρωτάθλημα της σεζόν 1995-96 και θα σημειώσει το απογοητευτικό ρεκόρ 21-61 στην κανονική περίοδο. Βέβαια, από την πρώτη τους σεζόν οι 'Δεινόσαυροι' κρατούν ως παράσημο τη νίκη τους κόντρα στους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, τους Μπουλς του ασύλληπτου ρεκόρ 72-10.

Ο χρόνος κυλάει με ραγδαία βήματα και πατάει φρένο στον Οκτώβριο του 2019. Οι Τορόντο Ράπτορς ξεκινούν τη σεζόν 2019-2020 ως πρωταθλητές. Η ομάδα που κάποτε εμφανίστηκε στο NBA ως ένα πολύχρωμο, οριακά καλτ αστείο, κατάφερε να φτάσει ως την κορυφή. Αν εξαιρέσουμε τις γραφικότητες με τα δακτυλίδια του πρωταθλητή που σκάρωσε ο Ντρέικ, οι Ράπτορς είναι τρανό παράδειγμα πως στο NBA δεν υπήρξαν, δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ποτέ φαβορί και λούζερ. Το Γκόλντεν Στέιτ των θαυμάτων, ξαφνικά μεταμορφώνεται σε μια ομάδα που ζορίζεται άσχημα. Οι Κλίπερς με την προσθήκη του Καγουάι Λέοναρντ γίνονται αυτόματα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι Μπρούκλιν Νετς με τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Κέβιν Ντουράντ απαιτούν την προσοχή όλων μας. Οι Σικάγο Μπουλς απλά χτυπάνε κάρτα.

Οι Ράπτορς θα πορευτούν την φετινή σεζόν με τον αρχηγό τους, Κάιλ Λάουρι να 'ματώνει' στο γήπεδο, τον Πασκάλ Σιάκαμ να προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι star player, τον O Τζέι Ανουόμπι να συστήνεται ως το εξελιγμένο μοντέλο οδοστρωτήρα μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Κανείς δεν ξέρει αν μπορούν να αποτελέσουν και φέτος φαβορί για τον τίτλο, παρ`όλα αυτά θα βγουν στο παρκέ για να το διασκεδάσουν. Και τι παρκέ!

Οι Ράπτορς αποφάσισαν πως αρχής γενομένης από τον χθεσινό τους -νικηφόρο- αγώνα κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ και για πέντε ακόμα βράδια, θα φορέσουν τις εμφανίσεις της σεζόν 1995-96, με το γήπεδο να ντύνεται επίσης στα χρώματα εκείνης της σεζόν. Στον απόηχο της Αλάνις Μόρισετ και των Barenaked Ladies, οι 'γραφικοί' Καναδοί επιστρέφουν το αστείο σε όσους τρόλαραν την παρουσία τους στο NBA. Με τις υγείες σας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK