Τσαϊρέλης: "Πλήρης δικαίωση η τρίτη θέση..."

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μιλάει στο Contra.gr για την πορεία του ΠΑΟΚ, για το "κεφάλαιο" κόσμος, για την βελτίωση του σε σχέση με την παρουσία του στον Αρη αλλά και για την... σοφή κίνηση της διοίκησης.

Τσαϊρέλης: "Πλήρης δικαίωση η τρίτη θέση..."

Αναμφίβολα ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έχει πολύ μεγάλο μερίδιο επιτυχίας στην κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Είχε πολύ καλή απόδοση σε πολλά παιχνίδια και δεν ήταν λίγα αυτά που πήρε από το... χεράκι τους "ασπρόμαυρους" προκειμένου να τους οδηγήσει στην νίκη. Σίγουρα ο Ελληνας φόργουορντ είναι από τους πλέον βελτιωμένους Ελληνες παίκτες τα τελευταία δύο χρόνια και... δεν θυμίζει τον καλαθοσφαιριστή που βλέπαμε στον Αρη. Για την αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας που είχε στον ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτή που είχε στους "κίτρινους", για την κατάκτησης της τρίτης θέσης από τον "Δικέφαλο", για το "κεφάλαιο" κόσμος και για διάφορα άλλα θέματα, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μίλησε στο Contra.gr.

Διαβάστε τι είπε...

"Δεν έδειξα στον Αρη την πραγματική μου εικόνα"

Για το τι άλλαξε και είδαμε έναν πολύ καλύτερο Τσαιρέλη στον ΠΑΟΚ σε σχέση με τον παίκτη που γνωρίζαμε στον Αρη: "Ποτέ δεν φταίει μόνο η μία πλευρά. Και εγώ θα έκανα λάθη στον Αρη αλλά και από την μεριά της ομάδας θα έγιναν κάποια λάθη. Το πιο σημαντικό είναι το πόσο σε εμπιστεύεται ο προπονητής σου και τι ρόλο θα έχεις. Την προπόνηση που έκανα στον Αρη, την κάνω και τώρα. Σημασία έχει και τι ρόλος θα σου δοθεί. Είχα πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΠΑΟΚ και αυτό μου έδωσε αυτόματα αυτοπεποίθηση. Γνωρίζω τις δυνατότητες μου και το πόσο προσπαθώ και ήξερα πως στον Αρη δεν ήταν η πραγματική μου εικόνα".

Για το ότι έχει πλέον αποκτήσει την φήμη του... δουλευταρά: "Η δικαιώση του κόπου μου είναι αυτό που βγαίνει στο γήπεδο. Δεν δουλεύω για να το λένε και δεν ξέρω πως το έχουν μάθει κιόλας. Το θέμα είναι να κάνεις προπόνηση και μέσα από αυτήν να έχει κάποιο κέρδος".

"Από ένα σημείο και μετά βαρεθήκαμε να λέμε για τον κόσμο"

Για το πόσο πείραξε τους παίκτες το ότι η ομάδα δεν στηρίχτηκε από τον κόσμο: "Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές για τον κόσμο. Είτε οικονομικής φύσεως, είτε το ότι το γήπεδο είναι λίγο απομακρυσμένο από το κέντρο της πόλης. Το να βλέπεις όμως να γεμίζει σε 2-3 ματς, σημαίνει πως αυτά δεν ισχύουν πολύ... Δεν μπορώ να μπω στη ψυχολογία του κόσμου. Μέχρι ενός σημείου τον θέλαμε δίπλα μας και το λέγαμε. Από ένα σημείο και μετά βαρεθήκαμε να το λέμε και σταματήσαμε. Οποιος είναι να έρθει στο γήπεδο, να έρθει. Υπήρχαν βέβαια και αρκετοί που μας στήριξαν, μην τα ισοπεδώνουμε όλα".

Για το... απωθημένο της φετινής σεζόν: "Ισως να είναι το ότι θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στο Γιούροκαπ. Αν και αυτό ίσως να ήταν και παγίδα για εμάς και να έγινε τελικά για καλό. Εννοώ ότι μετά τον αποκλεισμό μας από το Γιούροκαπ, είχαμε μια ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα".

"Κάναμε το καλύτερο δυνατό φέτος, σοφή κίνηση να μείνει ο κορμός..."

Για το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ φέτος: "Ηταν η πολύ σωστή και σοφή κίνηση της διοίκησης να κρατήσει τον περσινό κορμό. Αυτό μας έδωσε χημεία και σε συνδυασμό με τους καλούς χαρακτήρες, η ομάδα έδεσε καλύτερα".

Για το αν η τρίτη θέση είναι δικαίωση της σταθερής πορείας που είχε η ομάδα: "Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Είναι η πλήρης δικαίωση μας η πορεία που κάναμε. Ισως να μπορούσαμε να πάρουμε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναικό, αν και πάλι θα τερματίζαμε τρίτοι".

"Τέλειωσε η σεζόν και νιώθουμε γεμάτοι...

Για όσους αναρωτιούνται τι δίνει τελικά η τρίτη θέση: "Σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση και σίγουρα σε γεμίζει περισσότερο από το να βγεις τέταρτος. Πάντως και τέταρτοι να βγαίναμε και πάλι θα ήταν πετυχημένη η χρονιά. Είναι σημαντικό να είσαι πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναικό. Είναι σημαντικό να τελειώνει η χρονιά και να νιώθεις γεμάτος".

Για το "κεφάλαιο" Εθνική Ελλάδος: "Είναι όνειρο κάθε παίκτη να φορά την φανέλα της Εθνικής, είναι και δικό μου όνειρο αυτό και ελπίζω να πραγματοποιηθεί. Εγώ κάνω την δουλειά μου, με κρίνουν και αν τύχει θα με διαλέξουν".

Για το μέλλον του: "Ούτε καν μου περνάει το μυαλό το τι θα κάνω. Θα κάτσω 10 μέρες και και μετά θα δω..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK