Το επικότερο Top10 του Τζόρνταν!

Ο Μάικλ Τζόρνταν στα καλύτερά του. Με αφορμή τα γενέθλιά του "Air", το Contra.gr επέλεξε τα δέκα πιο εντυπωσιακά καλάθια στην καριέρα του και σας τα προσφέρει στο... πιάτο.

Το επικότερο Top10 του Τζόρνταν!

Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να επιλεγούν μονάχα δέκα καλάθια από τη -γεμάτη μαγεία- καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν; Πόση από την "his airness" είναι δυνατόν να χωρέσει σε λίγα videos;

Είδαμε και ξαναείδαμε. Γράψαμε και διαγράψαμε. Συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε. Και καταλήξαμε πως τούτες είναι οι πιο ανεπανάληπτες στιγμές στην αθλητική πορεία του αξεπέραστου "MJ".

Αν και είναι αυτός που έχει γενέθλια, γιορτάζοντας τα 54 χρόνια του, είναι το δικό του δώρο προς όλους τους μπασκετόφιλους. Όλους εκείνους που μεγάλωσαν μαζί του, ευτύχησαν να τον δουν με την μπάλα ανά χείρας, θαμπώθηκαν από τα κατορθώματά του, κυρίως την τελειότητα των κινήσεών του, και ονειρεύτηκαν κάποτε ν' αγγίξουν το μεγαλείο του. Να φτάσουν εκεί που ο Τζόρνταν έφτανε όταν ξεκολλούσε τα πόδια του από το έδαφος: στον ουρανό.

Η τελική επιλογή είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στα αθλητικά προσόντα του "Air", αφού θα τη σελίδα θα πλημμύριζαν απίθανα καρφώματα. Προτιμήσαμε φάσεις που συνδύασαν τεχνική, ευφυΐα και φυσικά το άρτιο τελείωμα. Διότι ο εορτάζων είχε όλο το "πακέτο" για ν' αποτυπωθεί μόνο μέσα από το δυναμισμό του η απαράμιλλη επαφή του με το καλάθι.

Ούτε θέλαμε να επαναλαμβάνεται ο αντίπαλος, αφού με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ποικιλία.

Αντίστροφη μέτρηση δεν έχουμε, τη σειρά μπορείτε να την καθορίσετε την εσείς. Ξεκινάμε...

- Όλοι στην άκρη (Σίξερς)

- Ούτε με λάσο (Μάβερικς)

- Προσοχή τσιμπάει (Χόρνετς)

- Σόλο αλά... Μαραντόνα (Μπακς)

- Υποβρύχιος καταστροφέας (Νετς)

- Catch him, if you can (Πίστονς)

- Τhe move (Λέικερς)

- Χορεύοντας με τους Νικς

- Εφιάλτης για τον Ράσελ #2 (Τζαζ)

- The shot (Καβαλίερς)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ