"Ξηλώνεται" η Euroleague για τη FIBA

Αποζημίωση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ υποχρεούται να καταβάλει η Euroleague στη FIBA, σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου για τις οικονομικές σχέσεις των δύο πλευρών.

"Ξηλώνεται" η Euroleague για τη FIBA

Η FIBA κέρδισε την υπόθεση που αφορούσε την κίνηση της Euroleague να λύσει μονομερώς τη συμφωνία που υποχρέωνε την ULEB να καταβάλει 400.000 ευρώ ετησίως στη FIBA. Πρόκειται για μια εμπορική συμφωνία που ίσχυε από 2004 και έθετε τους όρους διεξαγωγής των διασυλλογικών διοργανώσεων.

Από το 2010 η Euroleague Properties (θυγατρική εταιρεία της Euroleague Commercial Assets) ανέλαβε την υποχρέωση της ULEB να καταβάλει ετησίως 400.000€ στη FIBA Europe. Η Euroleague Properties θεώρησε, παρόλα αυτά, τη συμφωνία ολοκληρωμένη τον Δεκέμβριο του 2012, επικαλούμενη την αλλαγή στο καλεντάρι που ανακοινώθηκε από τη FIBA.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια και τη Δευτέρα τo Εμπορικό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου απεφένθη της FIBA, υποχρεώνοντας τη Euroleague Properties να καταβάλει 900.000 ευρώ συν τόκους, όπως επίσης και επιπρόσθετη αποζημίωση 1.500, αναλαμβάνοντας πλήρως και τα δικαστικά έξοδα.

Στην απόφασή του, η οποία είναι εφέσιμη από οποιαδήποτε εμπλεκόμενη πλευρά, το δικαστήριο συμπεραίνει ότι το συμβόλαιο ανάμεσα στην FIBA Europe και στην Euroleague Properties ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Το Δικαστήριο θεώρησε ότι το νέο καλεντάρι δεν αποτελούσε παραβίαση του συμβολαίου. Η απόφαση είναι εφέσιμη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK