Ζήσης: "Μεγάλος παίκτης ο Σπανούλης"

Ο Νίκος Ζήσης, παρά την ήττα της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό, έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας πως ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" είναι μεγάλος παίκτης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σχέσεις τους, τον Ολυμπιακό, καθώς και την πορεία που διαγράφει με την Τουρκική ομάδα, υπό τις οδηγίες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ζήσης: "Μεγάλος παίκτης ο Σπανούλης"
INTIME SPORTS

Ο Έλληνας γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα "Sportday" και τόνισε, με αφορμή το σπουδαίο τρίποντο, πως ο Σπανούλης είναι ένας μεγάλος παίκτης, ενώ αναφέρθηκε και στη μεταξύ τους σχέση.

Παράλληλα, μίλησε για την εικόνα του Ολυμπιακού, καθώς και για την έως τώρα πορεία του στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά δήλωσε:

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό: "Είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, διότι χάσαμε στη λεπτομέρεια για δεύτερο παιχνίδι στην Τουρκία, όπως και με την ΤΣΣΚΑ. Γνωρίζαμε πως κάπως έτσι θα πάει διότι ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο κρίσιμο σημείο κάναμε κάποιες λάθος επιλογές, χάσαμε αρκετές βολές και δεν εκμεταλλευτήκαμε πλήρως τα ατού μας ως ομάδα. Από τη στιγμή που το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, μέτρησε η προσωπικότητα του Βασίλη (σ.σ.: Σπανούλης). Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, σίγουρα δεν ήμασταν όσο καλοί θα θέλαμε, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε για μία ακόμα φορά πολύ καλά στην άμυνα".

Για το τρίποντο του Σπανούλη: "Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Βασίλης. Το έχει κάνει πολλές φορές. Έχουμε καταπληκτική σχέση και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Μόνο στα σαράντα λεπτά που παίζουμε αντίπαλοι τα ξεχνάμε όλα και ο καθένας προσπαθεί για την ομάδα του. Όταν τελειώνει ο αγώνας, είμαστε αυτοί που είμαστε και πάντα μαζί".

Για τις εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό: "Έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα και παίζει πολύ καλά. Έχουμε δει πολλά σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά το να έχεις νικήσει εκτός έδρας Μάλαγα και Φενέρ είναι μεγάλη υπόθεση. Αν καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη δυάδα γίνεται αυτόματα φαβορί για το φάιναλ φορ".

Για την πορεία της Φενέρ: "Είμαι σχεδόν 20 ημέρες εδώ. Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά και προσπαθεί να βελτιώνεται καθημερινά. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις ένα σύνολο που θα κερδίζει συνέχεια. Δεν αρκεί μόνο το μεγάλο μπάτζετ, αλλά χρειάζεται και χρόνος. Έχουμε ακόμα αρκετές αγωνιστικές στο Top 16, για να διορθώσουμε την κατάσταση. Στο τέλος θα κρίνουμε τη πορεία μας".

Για τις εντυπώσεις από την Πόλη: "Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές, με υποδέχθηκαν όλοι και γενικά δεν περίμενα το πόσο θα μοιάζουμε σαν άνθρωποι με τους Τούρκους. Και στο φαγητό και στα συναισθήματα. Ήταν μία ξαφνική ευκαιρία για μένα για την οποία χαίρομαι πολύ. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τη Φενέρμπαχτσε που μου εμπιστεύτηκε μία θέση στην Ευρωλίγκα".

Για την Εθνική: "Όλοι είμαστε εν μέσω υποχρεώσεων με τις ομάδες και ίσως είναι νωρίς να μιλήσουμε γι' αυτό, καθώς δεν ξέρουμε πόση καταπόνηση θα έχει ο καθένας μας. Σίγουρα όμως έχουμε παίκτες που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχουμε τον Γιάννη (σ.σ.: Αντετοκούνμπο) που πιστεύω πως όλοι είμαστε υπερήφανοι γι' αυτά που κάνει στο ΝΒΑ. Ελπίζω όταν έρθει η ώρα, να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τον εαυτό τους διαθέσιμο, γιατί ο κόουτς θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο ακόμα και για να διαλέξει τους δώδεκα. Βλέπουμε πώς προοδεύουν μέρα με τη μέρα παιδιά όπως ο Σλούκας, ο Μάντζαρης, που αποκτούν παραστάσεις και πιστεύω πως αυτό μόνο καλό κάνει στην Εθνική. Κάποια στιγμή θα "γυρίσει" και θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Το θεωρώ δεδομένο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK