Όταν οι μπασκετμπολίστες παίζουν μποξ (videos)

Με αφορμή τη συμπλοκή και το γρονθοκόπημα μεταξύ του Μπέγκιτς και του Μενσά-Μπονσού στο ΣΕΦ, το Contra.gr θυμάται τις χαρακτηριστικότερες στιγμές κατά τις οποίες οι μπασκετμπολίστες μετατράπηκαν σε πυγμάχους και το παρκέ σε ρινγκ.

Όταν οι μπασκετμπολίστες παίζουν μποξ (videos)

5. Διαμαντίδης-Μπατής

O Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το καλοκαίρι που μας πέρασε σε φιλικό στο Ρέθυμνο τον Πανιώνιο, με τους Διαμαντίδη-Μπατή να παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια όταν η μεταξύ τους κοκορομαχία με αφορμή ένα φάουλ εξελίχθηκε σε καυγά.

4. Γουντς-Τομάσεβιτς

Τρίτος τελικός πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τη σεζόν 2007-08. Οι δύο παίκτες πιάνονται στα χέρια σε μία φάση του ντέρμπι και οι διαιτητές κράτησαν τα δελτία τους. Πάντως, δεν υπήρξε συνέχεια, αφού αμφότεροι έπαιξαν στον τέταρτο τελικό.

3. Κόρφας-Γιάνκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Ερυθρό Αστέρα στη "Χάλα Πιονίρ" του Βελιγραδίου και στο 21' της αναμέτρησης, ο Κόρφας -χωρίς φανερό λόγο- ρίχνει μία απίστευτη γροθιά στον Γιάνκοβιτς και προκαλείται σύρραξη. Το γήπεδο μετατράπηκε σε ρινγκ με πρωταγωνιστές τους Μπακόπουλο, Καρατζουλίδη και Μιλίσεβιτς.

2. Τόμιτς-Μποντιρόγκα

Το παρκέ του ΣΕΦ στο ντέρμπι για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, μετατράπηκε σε ρινγκ 4 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Μια αψιμαχία ανάμεσα σε Παπαδόπουλο και Ρισασέ και ένα "κροσέ" του Τόμιτς στον Μποντιρόγκα ήταν αρκετά για τον χαμό που ακολούθησε. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός νίκησε 80-76 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

1. Ελλάδα-Σερβία

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Και ποιος δεν πήρε μέρος σε αυτό τον απίστευτο καυγά που άρχισε από μια κοκορομαχία του Φώτση με τον Τεόντοσιτς. Το ματς ήταν φιλικό -για το τουρνουά Ακρόπολις πριν το Μουντομπάσκετ του 2010- και έμεινε στη μνήμη από τη σκηνή με τον Κρίστιτς να κρατά καρέκλα θέλοντας να επιτεθεί στον Μπουρούση.

BONUS:

Γκάλης εναντίον Πρέλεβιτς

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό ξύλο παικτών στην Ελλάδα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Είναι η περίοδος που τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρη μονοπωλούν το μπάσκετ, είναι η εποχή της αυτοκρατορίας του Αρη, του Ιωαννίδη και του Γκάλη. Είναι η εποχή που ζούμε για να βλέπουμε τις μάχες Γκάλη-Πρέλεβιτς. Μόνο που αυτή τη φορά η μάχη αυτή έφυγε από το μπάσκετ. Τελευταίος τελικός της σεζόν 1990-91 (με τον Άρη μετέπειτα πρωταθλητή), ο ΠΑΟΚ έχει επιστρέψει από το 2-0, η ένταση έχει φτάσει στο "κόκκινο" και αμέσως μετά τη λήξη οι γροθιές μεταξύ των δύο παικτών δίνουν και παίρνουν. Οι ψυχραιμότεροι τους χωρίζουν, ενώ μετά από 22 χρόνια ο Πρέλεβιτς δίνει το παρών στην αξέχαστη βραδιά του Άρη για τον Γκάλη, δείχνοντας -για μία ακόμη φορά- πως εκείνος ο... αγώνας μποξ ανήκει στο παρελθόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK