Edge: Η δίαιτα-restart του wrestler που βούλιαζε στην κατάθλιψη

Ο Edge επέστρεψε στα ρινγκ τον περασμένο μήνα. Πλησιάζοντας τα 50, ο βετεράνος wrestler έδειχνε πιο ανανεωμένος από ποτέ. Ο ίδιος περίγραψε πρόσφατα τη σκοτεινή διαδρομή της επιστροφής του σε αγωνιστική δράση, ξεκινώντας από τη διατροφή.

Στιγμιότυπο από τη Last Man Standing αναμέτρηση του Edge με τον Randy Orton
Στιγμιότυπο από τη Last Man Standing αναμέτρηση του Edge με τον Randy Orton WWE.COM

Οι επιστροφές βετεράνων του wrestling στο ρινγκ είναι ένα συχνό φαινόμενο. Πριν από μερικούς μήνες, ακόμα και μια (από τις πολλές) επιστροφή του Χαλκ Χόγκαν ψιθυριζόταν. Ο Άνταμ Κόπλαντ, ως 'Edge', πέρασε μια ζωή σαν παραμύθι στο σύγχρονο wrestling, κερδίζοντας παγκόσμια πρωταθλήματα, παλεύοντας στο πλευρό του Christian και ως μέλος της tag team 'La Familia'. Στη συνέχεια, τον είδαμε σε ταινίες όπως το 'Dumb Luck', αλλά αυτό που θα θυμούνται πιο έντονα οι φίλοι του wrestling είναι το πέρασμά του από την επική σειρά εποχής 'Vikings', όπου υποδύθηκε τον Kjetill Flatnose. Ώσπου σήμανε η ώρα της απόλυτης επιστροφής.

Ο 47χρονος Edge όχι μόνο επέστρεψε σε αγωνιστική δράση στο WrestleMania τουρνουά που διεξήχθη στα τέλη Μαρτίου (χωρίς κοινό, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας) και μεταδόθηκε τηλεοπτικά το διήμερο 4/5 Απριλίου μέσω συνδρομητικής πλατφόρμας, αλλά κατάφερε να νικήσει ακόμα μια φορά τον Ράντι Όρτον σε Last Man Standing Match και να αποκαλύψει στο τηλεοπτικό κοινό την άψογη φυσική κατάστασή του. Δεν ήταν απλά 'φέτες', ήταν έτοιμος για ένα νέο πρωτάθλημα! Πρόσφατα, φιλοξενήθηκε σε αφιέρωμα του GQ, όπου περιέγραψε τα στάδια της επιστροφής του στη δράση, ξεκινώντας από μια πειθαρχημένη διατροφική προετοιμασία.

"Έχασα τον πατέρα και τη μητέρα μου μέσα σε διάστημα δυο μηνών. Εκείνη την εποχή έτρωγα συνέχεια ντόνατ και κάπως έτσι ξέσπασε η κατάθλιψη μου, με φαγητό. Μια μέρα κοίταξα τις κόρες μου και σκέφτηκα ότι πρέπει να γίνω καλύτερος, ώστε να είμαι πάντα στο πλευρό τους. Πρέπει να καθαρίσω ξανά τη διατροφή μου και ύστερα να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Πίεση υπήρξε στην επιστροφή μου στη δράση, αλλά αυτή προερχόταν από εμένα τον ίδιο. Έπρεπε να ξεκινήσω με τη δίαιτά μου. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις μια κακή δίαιτα, όσο πολύ κι αν προπονείσαι".

"Τις μέρες πριν από την εμφάνισή μου στο Royal Rumble (σ.σ. 26 Ιανουαρίου 2020), έτρωγα 6 βραστά αυγά, μαζί με ένα πάνκεϊκ πρωτεΐνης κι ένα μάφιν, όλα από την εταιρεία αθλητικής διατροφής με την οποία συνεργάζομαι. Αυτό ήταν το πρωινό μου. Τρεις ώρες μετά, είχα το πρώτο γεύμα. Ανάμεσα σε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό είχα τουλάχιστον 2-3 γεύματα. Συνήθως προτιμούσα κοτόπουλο και ρύζι, ενώ ως εναλλακτική για βραδινό είχα κάποιο φιλέτο κρέατος μαζί με λαχανικά., όπως μοσχάρι με σπαράγγια".

"Είμαι άνθρωπος της συνήθειας, μπορώ να τρώω τα ίδια πράγματα κάθε μέρα, χωρίς να παραπονεθώ. Έχω βρει όμως κι ένα προϊόν, ένα dressing σαλάτας με βάση το γιαούρτι, με ελάχιστο λίπος και υδατάνθρακες, για να απολαμβάνω το ρύζι μου. Το βράδυ, όταν βλέπω τηλεόραση και με πιάνει λιγούρα, ξέρεις, αυτή η λιγούρα για γλυκό που έχουμε το βράδυ, έχω δημητριακά με γεύση φυστικοβούτυρο, που έχουν 3 γραμμάτια λίπος, ένα γραμμάριο υδατάνθρακες και 16 γραμμάρια πρωτεΐνης! Είναι μια καλύτερη εναλλακτική, από το να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και να ψάχνεις στο ράφι με τις σοκολάτες".

Ο Edge συνεχίζει τη θριαμβευτική επάνοδο στο wrestling, σε μια παράξενη εποχή για τον θεσμό, με την ανώτατη αρχή να επιμένει στη διεξαγωγή των τουρνουά έστω και χωρίς κοινό και πολλούς αθλητές να αποσύρονται, υπό τον φόβο του κορονοϊού. Σε κάθε περίπτωση, η εκρηκτική παρουσία του μας είχε λείψει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK