Η διατροφή του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ 'σβήνει' μόνο με ουίσκι

Μια γιορτή από πολλά και διαφορετικά γεύματα, ένα 'πανηγύρι' θερμίδων μέσα από καθαρές τροφές, πριν και μετά από έντονες προπονήσεις. Και στο τέλος, η κλασική ιρλανδική πινελιά. Η διατροφή του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ αποτελεί αυτόνομο κεφάλαιο στην ιστορία της αθλητικής διατροφής.

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ παρουσιάζεται σε τελετή στο Λας Βέγκας, πριν αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Σερόνι, σε αναμέτρηση του UFC που έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2020
Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ παρουσιάζεται σε τελετή στο Λας Βέγκας, πριν αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Σερόνι, σε αναμέτρηση του UFC που έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2020 COPYRIGHT 2020 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED.

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ είναι μια δύναμη της φύσης, ένας αθλητής που όπως έχει γράψει εδώ η Νίκη Μπάκουλη, άλλαξε το σώμα του, προκείμενου να επιστρέψει στις νίκες, προκειμένου να βάλει το γόητρό του ξανά στις ράγες της εκτόξευσης στο άπειρο. Παρακάτω θα επιχειρήσουμε να δούμε πως ο Ιρλανδός υπέρ-αθλητής του UFC έχει διαμορφώσει τη διατροφή του, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, σε συνεργασία με τον διατροφολόγο Τζορτζ Λόκχαρτ. Αυτός είναι ο δρόμος της αντεπίθεσης διαρκείας του ΜακΓκρέγκορ, για την κατάκτηση ρεκόρ που ακόμα δεν έχουμε φανταστεί.

Νερό, πάρα πολύ νερό

Ο ίδιος έχει αναφέρει αρκετές φορές στα social media πως δεν μπορεί να φανταστεί το ξεκίνημα μιας οποιασδήποτε μέρας χωρίς να καταναλώσει αρκετό νερό. Πριν από το πρωινό του, εκτελεί ένα πρόγραμμα ασκήσεων cardio, έχοντας στο πλευρό του ένα παγούρι διαρκώς γεμάτο με νερό.

Η τελετουργία του πρωινού

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για τον Ιρλανδό μαχητή, που περιλαμβάνει είτε καφέ φίλτρου είτε americano (εσπρέσο σε ζεστό νερό), τον οποίο συνοδεύει με αυγά ομελέτα και μια έξτρα δόση πρωτεΐνης από τροφές όπως ο καπνιστός σολομός. Αυτή η υπερπαραγωγή πρωινού ολοκληρώνεται με αβοκάντο, τοματίνια, κέιλ (σπόροι λαχανίδας) ή κάποιο ελαφρύ γλυκό, όπως σπιτική μηλόπιτα.

Το πρώτο σνακ

Το αγαπημένο δεκατιανό του ΜακΓκρέγκορ είναι το ελληνικό γιαούρτι με ξηρούς καρπούς. Είμαστε μόνο στο ξεκίνημα της ημέρας του, χρειάζεται ακόμα πολλές δυνάμεις.

Η αποθέωση του μεσημεριανού

Ο πρωταγωνιστής στα κυρίως γεύματα είναι το κρέας υψηλής ποιότητας, είτε είναι κάποιο μοσχάρι είτε μπριζόλα. Όταν ο ΜακΓκρέγκορ βαριέται το κόκκινο κρέας, τότε ο Λόκχαρτ συμπεριλαμβάνει στο διαιτολόγιό του στήθος κοτόπουλου, που είναι από τις αγαπημένες τροφές του 31χρονου. Επειδή η απλότητα μπορεί και πρέπει να είναι ο βασιλιάς στην κουζίνα, οι παραπάνω τροφές συνδυάζονται πάντα με σαλάτα πράσινων λαχανικών. Σύμφωνα με τον Λόκχαρτ, μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, μπορεί να 'φορτίσει' το σώμα με ενέργεια και αντοχή, για κάθε πρόγραμμα προπόνησης.

Το δεύτερο σνακ

Ξηροί καρποί, φρούτα όπως μήλα, φράουλες, βατόμουρα, γκρέιπφρουτ. Πρόκειται για φρούτα που περιέχουν φρουκτόζη, μια ουσία που βοηθά την ικανότητα του ήπατος να μεταβολίσει το λίπος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αποκατάσταση του σώματος ύστερα από έντονη καταπόνηση.

Το τρίτο σνακ

Πρωτεϊνούχο ρόφημα, συνοδεία άφθονου νερού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“Remember the mind is your best muscle. Big arms can move rocks. But words can move mountains” - Rocky Balboa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) στις

Η απόλαυση του βραδινού

Σύμφωνα με τον Λόκχαρτ, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες (με έμφαση στους υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη) είναι απαραίτητη για την αναπλήρωση της ενέργειας αθλητή. Στην περίπτωση του ΜακΓκρέγκορ, αυτό σημαίνει πως το κοτόπουλο κατά τις βραδινές ώρες συνδυάζεται ιδανικά με γλυκοπατάτες, ρύζι, βρώμη, ενώ δεν λείπει κι η σαλάτα με πράσινα λαχανικά ή όσπρια (αρακάς). Μια πιθανή ανατροπή της ρουτίνας, τοποθετώντας λαχανικά και πρωτεϊνούχες τροφές σε σούπα, πάντα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Και το plot twist

Το ίδιο το instagram page του ΄δίνει' τον ΜακΓκρέγκορ για τη μεγάλη αδυναμία στο ιρλανδικό ουίσκι, που ενίοτε γίνεται τεκίλα ή μπίρα. Δεν είναι λίγες οι φορές που 'στριμώχνει' στην καθημερινότητα ένα session γεύσεων από τα αγαπημένα fine liquors του ανά τον κόσμο. Ο ίδιος άλλωστε, έχει λανσάρει και το δικό του ουίσκι.


News 24/7

24MEDIA NETWORK