Ο Μπρέιντι άρχισε την 21η χρονιά του: τo καταπράσινο επιδόρπιο ενός 'αιώνια έφηβου'

Στα 43, ο Τομ Μπρέιντι μπήκε αισίως στην 21η σεζόν του στο NFL, την πρώτη του εκτός Βοστόνης, και ψάξαμε τις τροφές τον έχουν κάνει τόσο 'ανθεκτικό' στο χρόνο. Τι αποφεύγει και ποιο γλύκισμα δεν αλλάζει με κανένα.

Ο Τομ Μπρέιντι στο ντεμπούτο του με τους Μπουκανίερς
Ο Τομ Μπρέιντι στο ντεμπούτο του με τους Μπουκανίερς AP PHOTO/BRETT DUKE

Ούτ' έξι μήνες πέρασαν από τη 'συντέλεια' του κόσμου στο NFL: την ημέρα -δηλαδή- που ο Τομ Μπρέιντι άφηνε το... Μασατσούσετς και τους Νιου Ίνγκλαντ Πέιτριοτς για την Τάμπα της Φλόριντα και τους Μπουκανίερς. Ύστερα από 20 σεζόν, 6 τίτλους Superbowl και 7 ατομικά βραβεία σε κανονική περίοδο ή postseason, ο Καλιφορνέζος quarterback, ο πιο φημισμένος όλων κι ας μην είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος, έβγαλε το κράνος με τον 'Minutemen' και το άφησε με σεβασμό στ' αποδυτήρια του 'Gillette Stadium' προκειμένου να δοκιμάσει κάτι επαναστατικό στην καριέρα του, να γίνει ο... πειρατής του εαυτού του.

Στην -εκτός έδρας- πρεμιέρα της 21ης χρονιάς του στο επαγγελματικό φούτμπολ, την Κυριακή 13/9 απέναντι στους 'Άγιους' της Νέας Ορλεάνης και του 41χρονου Ντριου Μπριζ, ο Μπρέιντι ήταν ήδη 43ων ετών και 41 ημερών. Είχε γενέθλια στις 3 Αυγούστου - την ίδια ημέρα με την κατά 3 χρόνια μεγαλύτερη αδερφή του Τζούλι.

Ομολογουμένως το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε (ήττα με 34-23), μηδέ έθελξε με την απόδοσή του στη διάρκεια του αγώνα, έχοντας σβήσει τις 2 touchdown passes με τα 2 interceptions που επέτρεψε στους αντιπάλους του. Ομολόγησε εκ των υστέρων πως "έκανα μερικά αισχρά λάθη", γνωρίζοντας πάντως πως παρά τα χρόνια που κουβαλά στην πλάτη έχει την ικανότητα "να κάνω καλύτερη δουλειά". Συνεχίζει ακράδαντα να πιστεύει στον εαυτό του.

Άλλωστε η ηλικία του δεν λειτούργησε ποτέ ανασταλτικά στις ενδοσκοπήσεις που αφορούσαν την καριέρα του. Έχει πει ότι θέλει να παίζει μέχρι όποτε, αφού πέραν της οικογένειας που έχει φτιάξει με τη Ζιζέλ δεν έμαθε να έχει άλλες ασχολίες. Η ημερομηνία λήξης είναι αυθαίρετη και ως τώρα απροσδιόριστη. Αρκεί να κρατά το κορμί του γυμνασμένο επαρκώς έτσι ώστε να του επιτρέπεται ν' αντιπαρέρχεται τις ανάγκες μιας κομβικής θέσης που εκτός από καθαρή/γρήγορη σκέψη, έμπνευση ή ευστοχία απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση, δύναμη σε χέρια/πόδια και τρομερή αντοχή στις συγκρούσεις με όσους ορμούν πάνω του.

Ο Μπρέιντι πάντα πρόσεχε τη συμπεριφορά του εκτός προπόνησης. Πέραν της σκληρής γυμναστικής, πέφτει για ύπνο πριν από τις 21:00 και δεν πίνει αλκοόλ, 'ντριμπλάροντας' με τακτ την καφεΐνη. Το καθημερινό διαιτολόγιό του έχει την μορφή Ευαγγελίου και οποιαδήποτε απόκλιση συνιστά 'αμαρτία'. Ο βετεράνος αθλητής δεν καταναλώνει λευκή ζάχαρη, λευκό αλεύρι, το αλάτι και τα διάφορα υποκατάστατα με νάτριο, όλα τα γαλακτοκομικά, το μαγειρεμένο λάδι, διάφορα είδη λαχανικών και φρούτων, όπως επίσης τα μανιτάρια. Αν και φροντίζει να λαμβάνει τις θερμίδες που πρέπει, έχοντας υιοθετήσει τη θεωρία του 80/20, υποστηρίζοντας πως έτσι εξασφαλίζεται η απαιτούμενη ισορροπία και τα ωμά, φρέσκα λαχανικά (κάποια από το μποστάνι του) το καστανό ρύζι οι σπόροι και φασόλια συνδυάζονται με άπαχο κρέας, οργανική μπριζόλα, πάπια, κοτόπουλο και σολομό (όχι ιχθυοτροφείου) πολλοί τον χαρακτηρίζουν 'παρανοϊκό' για την πειθαρχία που επιδεικνύει χωρίς παρασπονδίες.

Τα συνηθέστερα επιδόρπιά του

Βασίζουν την περιγραφή τους στο γεγονός πως ακόμη κι όταν o οργανισμός του ζητάει επιτακτικά ένα επιδόρπιο, ο Μπρέιντι έχει την εναλλακτική για να καλυφθεί εξ ολοκλήρου. Μην φανταστείς σοκολάτα ή κάποιο έδεσμα που θα έρθει ως συμπλήρωμα του δείπνου του. Μια εύκολη λύση είναι τα ωμά μακαρόν που είναι εμπλουτισμένα με γεύσεις από διάφορα φρούτα του δάσους. Όπως βατόμουρα, μύρτιλα ή σμέουρα που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και μαγνήσιο.

Οι ίδιοι καρποί είναι αυτοί που προστίθεται, εφόσον θέλει ν' αλλάξει τη γεύση του στο αγαπημένο 'γλυκό' του: το παγωτό με βάση το αβοκάντο! Είναι μια διαδεδομένη πλέον επιλογή παγκοσμίως που, όχι, δεν παραπέμπει σε γουακαμόλε. Προφανέστατα δεν περιέχει γάλα, αφού αναφέραμε πως δεν έχει θέση στις τροφές που καταναλώνει ο σταρ του φούτμπολ, αλλά εναλλακτικές μορφές (καρύδα ή αμύγδαλο) και η ελάχιστη ζάχαρη που προστίθεται στο μίξερ είναι καστανή. Για όσους επιζητούν μια οξύτητα, ο GOAT λέει ναι, προσθέτουν χυμό λεμονιού ή λάιμ. Η υφή του παγωτού είναι κρεμώδης, λεία και απαλή, τα λιπαρά μονοακόρεστα, το κάλιο -λόγω του αβοκάντο- σε υψηλές τιμές, βοηθώντας στη διατήρηση των υγρών στο σώμα και στη σκληρή μάχη της αντιγήρανσης με αποτοξίνωση των κυττάρων.

Το μοναδικό ζητηματάκι είναι πως χρειάζονται 3-4 ώρες για να παγώσει και να έρθει στην κατάλληλη μορφή. Αν δεν καταναλωθεί από την παγωτομηχανή. Ο Μπρέιντι έχει άλλους να μαγειρεύουν γι' αυτόν, οπότε όταν το ζητάει τού σερβίρεται πάραυτα. Για τους κοινούς θνητούς...


News 24/7

24MEDIA NETWORK