Ο πιο γυμνασμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου παίζει στην 9η κατηγορία της Αγγλίας

Ο Λίον Σκοτ, ετών 34, φοράει της φανέλας της Γουέστ Όκλαντ Τάουν. Ομάδα που ανήκει στην 9η κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Και βγάζει τα χρήματα του ποζάροντας για διάσημα brands.

Ο πιο γυμνασμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου παίζει στην 9η κατηγορία της Αγγλίας
LEON SCOTT INSTAGRAM ACCOUNT

Ο Αντεμπάγιο Ακινφένουα, στα 38 του πλέον και παίκτης Γουίκομπ που αγωνίζεται στην Championship, αποτελεί εδώ και χρόνια μια ατραξιόν του αγγλικού ποδοσφαίρου εξαιτίας της... θηριώδους όψης του, που παραπέμπει σε αθλητή βαρεών βαρών. Μάλλον όμως δεν είναι ο πιο εντυπωσιακός παίκτης στο Νησί, αναφορικά με την σωματοδομή του. Ο τίτλος κάλλιστα θα μπορούσε να ανήκει σε συνάδελφο του, που αγωνίζεται όμως σε πολύ μικρότερο επίπεδο από τον ίδιο.

Ο Λίον Σκοτ, ετών 34, φοράει της φανέλας της Γουέστ Όκλαντ Τάουν. Ομάδα που ανήκει στην 9η κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Για πολύ λίγους το όνομα του μπορεί να θυμίζει κάτι, καθώς ο πάλαι πότε χαφ της Ντάρλινγκτον έχει κάνει μια σειρά από καμπάνιες μόδας. Ο Σκοτ ασχολήθηκε με το μόντελινγκ όταν του ζητήθηκε να φωτογραφηθεί με ρούχα της Sik Silk το 2012.

Παίζοντας τότε για την Γουίτμπι Τάουν, ανιχνεύθηκε από την Sik Silk - μια μάρκα που τώρα προτιμούν παίκτες όπως οι Ρονάλντο και Μέσι. Σύντομα η εικόνα του Σκοτ εμφανίστηκε σε διαφημιστικές πινακίδες στο Νησί και πρωταγωνίστηκε στις καμπάνιες της JD Sports και Footasylum, καθώς εργαζόταν παράλληλα τόσο ως fashion όσο και ως fitness model. Στο διάστημα της θητείας του στην Ντάρλινγκτον, η καριέρα του ως μοντέλο απογειώθηκε και έτσι ζήτησε από τον σύλλογο να τον αποδεσμεύσει.

"Ο κόουτς ήξερε πως λάτρευα να παίζω ποδόσφαιρο και τα έδινα όλα, επομένως ήταν μια σκληρή απόφαση για εμένα. Σε οτιδήποτε κι αν κάνω αφοσιώνομαι 100%. Ήξερα πως αγωνιζόμουν σε ένα καλό επίπεδο, αλλά το θέμα ήταν πού θα είχε μεγαλύτερη πρόοδο η καριέρα μου. Ήμουν ειλικρινής με τον εαυτό μου, μάλλον δεν ήμουν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που υπήρχαν, αλλά πάντα ήμουν ο πρώτος που έμπαινε στο γήπεδο και ο τελευταίος που έβγαινε. Ήμουν ένα μικρό παιδί από εργατικές κατοικίες και έκανα καμπάνιες σε όλο τον κόσμο. Στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Λας Βέγκας... Την πρώτη μου φωτογράφιση για την Sik Silk την έκανα δωρεάν, σε ένα σοκάκι στο Σκάρμπορο. Μετά το brand εκτοξεύθηκε και άρχισαν να επικοινωνούν μαζί μου πολλοί άνθρωποι ρωτώντας αν θα ήθελα να κάνω το μοντέλο για την προώθηση της εταιρείας τους", είχε εξομολογηθεί ο Σκοτ.

Για εκείνον η προπόνηση δεν τελείωνε μετά από δύο ώρες. Προτιμούσε να ωθεί το κορμί του στα άκρα. "Σήκωνα βάρη για 1,5 ώρα και τελείωνα το πρόγραμμα με ένταση κυκλικής προπόνησης. Είχα πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, καταναλώνοντας αρκετούς υδατάνθρακες. Αν ήθελα να αποκτήσω περισσότερο όγκο, κατανάλωνα ως 500 θερμίδες παραπάνω από το κανονικό. Η καθημερινή μου διατροφή ξεκινούσε με βρώμη και βατόμουρα, συνέχιζε με δύο αυγά και μια μπάρα πρωτεΐνης και το μεσημέρι έτρωγα κοτόπουλο, ρύζι και λαχαναικά ή πατάτες με τόνο. Πριν το πρόγραμμα εκγύμνασης πάντα έτρωγα κάτι με αρκετά σάκχαρα. Μια μπάρα σοκολάτας ή 2-3 μπανάνες. Μετά την προπόνηση έπινα ένα σέικ πρωτεΐνης. Υπολογίζω πως καταναλώνω από 2800 μέχρι 3500 θερμίδες την ημέρα".

Όλη αυτή η υπερέκθεση είχε και τα... ζόρια της, όσον αφορά τη σχέση του με την επί 17 χρόνια σύντροφο του, Μελίσα Ζακ. "Γνωριστήκαμε όταν ήμουν παίκτης των τμημάτων υποδομής της Μίντλεσμπρο. Πρώτα με έμαθε ως ποδοσφαιριστή και μετά ως μοντέλο. Ήταν λίγο δύσκολο για εκείνη αυτό που έγινε, καθώς συχνά επικοινωνούσαν μαζί μου γυναίκες μέσω του instagram. Ωστόσο πάντα υπήρχε εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Αν είχαμε οποιοδήποτε πρόβλημα, το ξεπερνούσαμε με τη συζήτηση. Υποθέτω γι' αυτό η σχέση μας είναι τόσο δυνατή μετά από 17 χρόνια".

Ο Λίον Σκοτ μάλλον θα είναι ευχαριστημένος από την απόφαση του να προτιμήσει το μόντελινγκ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στην Μπαρτσελόνα δεν θα έπαιζε ποτέ, αλλά κατάφερε να γίνει ένα σημαντικό όνομα στον χώρο της μόδας και τις φωτογραφίσεις. Εισπράττοντας χρήματα τα οποία ποτέ δεν θα κέρδιζε αν συνέχιζε την καριέρα του στο χορτάρι...


News 24/7

24MEDIA NETWORK