Οι ανθρώπινες αδυναμίες του γίγαντα Τάκο Φολ στο φαγητό

Τι τρώει ο Τάκο Φολ; Ποιες είναι οι ποσότητες φαγητού που μπορούν να καλύψουν το τεράστιο σώμα του; Ο ίδιος απαντά.

O Τάκο Φολ με την φανέλα των Μπόστον Σέλτικς
O Τάκο Φολ με την φανέλα των Μπόστον Σέλτικς AP

O Τάκο Φολ είναι μια από τις πιο αγαπημένες παρουσίες του φετινού NBA. O νεαρός Σενεγαλέζος σταρ των Μπόστον Σέλτικς βλέπει τον κόσμο από ύψος 231 εκατοστών και είναι ένα παιδί που απολαμβάνει να καρφώνει χωρίς άλμα, να σκεπάζει με τα χέρια του την μπασκέτα (χωρίς επίσης να χρειαστεί άλμα) και να χαρίζει φάσεις showtime στους οπαδούς της ομάδας του. Κάπου εδώ γεννάται μια απορία: Πώς ο Τάκο Φολ καταφέρνει να συντηρεί το τεράστιο σώμα του; Πόσο φαγητό χρειάζεται στην καθημερινότητα του και ποια δίαιτα μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές του ανάγκες;

Ο Τάκο, μιλώντας στο GQ λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν του NBA, είχε περιγράψει το πόσο δύσκολο είναι για εκείνον τώρα που αγωνίζεται σε top επίπεδο, να διαμορφώσει μια διατροφή που να ταιριάζει στις απαιτήσεις του σώματος του -σαν την 8/16 του Λούις Σκόλα-αλλά και πόσο ωραία περνούσε ως φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Νοτίου Καλιφόρνια, όταν έτρωγε ότι τραβούσε η όρεξη του, σε αστρονομικές ποσότητες.

Πρωινό, αυτή η δύσκολη ώρα

"Ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα να τρώω το πρωί, αλλά τώρα τελευταία όποτε μπορώ τσιμπάω κάτι, δηλαδή λίγο λουκάνικο γαλοπούλας, ή μπέικον γαλοπούλας. Επίσης μου αρέσουν πάρα πολύ και τα φρούτα, ειδικά τα σταφύλια και οι μπανάνες. Τώρα που είμαι στην ομάδα ευτυχώς υπάρχει σεφ, που μας δίνει στον καθένα από ένα κουτί σε κάθε ώρα γεύματος. Άρα το πρωί, τρώω ό,τι προβλέπεται για μένα από τον σεφ".

Η μεγάλη αδυναμία

"Ποτέ δεν ήμουν φανατικός του fast food, αλλά σίγουρα μου αρέσει πάρα πολύ το σάντουιτς με τηγανητό κοτόπουλο από το Chick-Fil-A. Όμως τους τελευταίους μήνες προσπαθώ να κόψω τα τηγανητά και να τρώω πιο υγιεινά. Δεν θυμάμαι πότε έφαγα τελευταία από 'κει. Βέβαια δεν θα σας πω ψέματα, αναζητώ κάθε μήνα μια cheat day. [...] Όταν ήρθα στην Αμερική, το πιο παράξενο φαγητό που δοκίμασα ήταν οι φτερούγες κοτόπουλου με σος μπάρμπεκιου. Το πρώτο βράδυ κιόλας που ήμουν στην Αμερική, θυμάμαι πως με είχαν πάει σε ένα μέρος που το έλεγαν 'Buffalo Wild Wings' Και δοκίμασα για πρώτη φορά και αυτή η γλυκόξινη σος με άφησε άφωνο! Μέχρι σήμερα λατρεύω ότι έχει να κάνει με κουζίνα μπάρμπεκιου".

Οι ΧΙΛΙΑΔΕΣ θερμίδες

"Όταν ήμουν στο σχολείο ναι, έτρωγα πάρα πολύ, τουλάχιστον 6.000 θερμίδες τη μέρα, πολύ συχνά και περισσότερο από αυτό. Σήμερα προσπαθώ όσο μπορώ να τις μειώσω".

Η σενεγαλέζικη αδυναμία

"Αναζητώ ευκαιρίες να πηγαίνω στη Νέα Υόρκη, γιατί εκεί έχει ωραία σενεγαλέζικα εστιατόρια. Πρόσφατα πήγα σε ένα από αυτά και βρήκα ένα πιάτο με ρύζι και ψάρι, το λάτρεψα. Ευτυχώς σήμερα έχω βρει φίλους από τη Σενεγάλη που με καλούν στο σπίτι τους για να φάμε παρέα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK