Τα κίνητρα του Λεμπρόν Τζέιμς στέλνουν για ύπνο το 'load management'

Σε λίγες λέξεις και μια ρητορική ερώτηση ο Λεμπρόν Τζέιμς 'γκρέμισε' κάθε δικαιολογία του 'load management'. Είχαν προηγηθεί δύο ταξίδια και δύο αγώνες σ' ένα διήμερο.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς από στιγμιότυπο του αγώνα με τους Χοκς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς από στιγμιότυπο του αγώνα με τους Χοκς AP PHOTO/JOHN BAZEMORE

Στην Ατλάντα οι Λέικερς πέτυχαν την έβδομη διαδοχική νίκη τους και 24η εφετινή, σε 27 παιχνίδια. Είναι το καλύτερο ρεκόρ ομάδας στο ΝΒΑ. Συγκριτικά με πέρυσι διαθέτουν φυσικά τον Άντονι Ντέιβις, που κάνει τη διαφορά, και τον Άλεξ Καρούζο, που κάνει εντύπωση. Ταυτόχρονα όμως έχουν κι έναν Λεμπρόν Τζέιμς που απολαμβάνει περισσότερο από κάθε άλλον εκεί έξω το μπάσκετ. Έχουν τον τύπο που αντιπροσωπεύει από την κορυφή ως τα νύχια το 'I Love this Game'.

Η εμπνευσμένη και άρτια εκτελεσμένη ασίστ προς τον Ντουάιτ Χάουαρντ θα σε κάνει να μην ψάχνεις γι' άλλες εξηγήσεις.

Ο Λεμπρόν την Παρασκευή ήταν στο Μαϊάμι της Φλόριντα, παίζοντας 38 λεπτά στο 113-110 των 'λιμνάνθρωπων' επί των Χιτ.

Το Σάββατο, με αεροπορική πτήση σχεδόν 2.5 ωρών, 'πέταξε' ως το Άκρον του Οχάιο προκειμένου να δει τον 15χρονο γιο του Μπρόντι στο ντεμπούτο του με το Σεντ Βίνσεντ-Σεντ Μέρι. 13.000 μαζεύτηκαν στη 'Nationwide Arena' προς τιμήν του 'βασιλιά'. Μεταξύ αυτών οι κολλητοί-συμπαίκτες του από το λύκειο. Οι επονομαζόμενοι 'Fab Five'.

> Ο Ρομέο Τράβις, που δηλώνει σύζυγος, πατέρας, γιος, αδερφός, θείος, φίλος και φιλάνθρωπος. Επί της ουσίας. Μέχρι πριν από 20 ημέρες, ως ένας γυρολόγος (Ισπανία, Γερμανία, Ισραήλ, Κροατία, Ουκρανία, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία), έπαιζε μπάσκετ στις Φιλιππίνες, μετρώντας στο τελευταίο παιχνίδι του 32 πόντους, 26 ριμπάουντ, 4 μπλοκς και 2 κλεψίματα.

> Ο Γουίλι ΜακΓκι, παλαίμαχος από χρόνια, και προπονητής. Από τον Ιούνιο του 2015 ο αθλητικός διευθυντής του Σεντ Βίνσεντ-Σεντ Μέρι.

> Ο Ντρου Τζόις ο τρίτος, που σταμάτησε την καριέρα του μετά από περιήγηση στην Ευρώπη (Γερμανία, Πολωνία, Λευκορωσία, Γαλλία). Σήμερα στέλεχος του σταφ στο Κλίβελαντ Στέιτ.

> Ο Σίαν Κότον, που συνέχισε την καριέρα του ως παίκτης του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, αλλά κατέληξε να γίνει δημοφιλής ράπερ.

Απαθανατίστηκε μάλιστα η ιδιαίτερη αυτή στιγμή και οι συγκρίσεις με το προ 25ετίας παρελθόν τους περισσεύουν.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν είχε πολύ χρόνο, βέβαια. Έπρεπε να φύγει για την Ατλάντα, γιατί είχε αγώνα με τους Χοκς. Η πτήση από το 'home sweet home' περί τη 1 ώρα και 50 λεπτά. Θα μπορούσε να λείψει από τον αγώνα της Κυριακής. Να μην επιβαρυνθεί. Αντ' αυτού έμεινε στο παρκέ για 37 λεπτά, χάνοντας το 'τριπλ νταμπλ' για μόλις 3 ασίστ (32 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ). Άλλος στη θέση του, με δύο ταξίδια και δύο αγώνες σε διάστημα 48 ωρών θα ήταν 'ζωντανό πτώμα'.

Ο ίδιος είχε ήδη 'γκρεμίσει' με μια κλωτσιά του το φράγμα των 10.000 λεπτών συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων στα playoffs. Ουδείς, ακόμη και ο Τιμ Ντάνκαν ή ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που εγκατέλειψαν τη δράση αφού είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους, κατόρθωσαν να φτάσουν σε αυτά τα ύψη. Όλα αυτά σε 239 αγώνες. Με μέσο όρο παρουσίας στο παρκέ τα 42 λεπτά. Επιδόσεις εξωπραγματικές για τη σύγχρονη μορφή του μπάσκετ. Μονάχα ο Γουίλ Τσαμπερλέιν και ο Μπιλ Ράσελ, όταν το σπορ παιζόταν σε διαφορετικές ταχύτητες, έμεναν περισσότερο στους αγώνες.

Η κουβέντα για την 'υπερφόρτωση' του σώματός του επανήλθε. Δεν είναι πια νεούδι και οφείλει να αυτοπροστατεύεται - το κάνουν όλοι. Στις 30 Δεκεμβρίου κλείνει τα 35 του και αυτοσκοπός των Λέικερς είναι ο τίτλος, όχι οι αριθμοί στη ρέγκιουλαρ σίζον. Ο Τζέιμς ήταν κάθετος, οριζόντιος και διαγώνιος μαζί. "Αν είμαι υγιής, θα παίζω. Γιατί να μην παίζω; Προσωπικά δεν το καταλαβαίνω. Δεν ξέρω πόσα παιχνίδια μού απομένουν στην καριέρα μου. Δεν ξέρω πόσα παιδιά που ήρθαν σ' ένα παιχνίδι βρίσκονται εκεί για να με δουν να παίζω. Αν κάθομαι έξω, τότε τι; Η υποχρέωσή μου είναι να παίζω για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Αν ο κόουτς με αφήσει έξω, σημαίνει ότι δεν είμαι υγιής. Τόσο απλά".

Σε καθεμιά από τις φράσεις του ξεδιπλώνονται τα κίνητρά του, η πηγή των ερεθισμάτων του. Μεταξύ αυτών η ανάγκη του να πατάει στο παρκέ, να έχει την μπάλα στα χέρια, να παίζει. Ταυτόχρονα ο φόβος του τι πόσο θ' αντέχει ακόμα και του τι θα συμβεί μετά. Τέλος η επιθυμία του να χαρίζει αλησμόνητες στιγμές σε όσους τον θαυμάζουν. Ο Λεμπρόν κουβαλά ένα βάρος και δεν είναι από το 'load managment'. Είναι ένας δεύτερος Iron Man.

News 24/7

24MEDIA NETWORK