Τι τρώει κάθε μέρα ο Λεμπρόν Τζέιμς

Οι πρωταθλητές δεν πείνασαν ποτέ. Και ο Λεμπρόν Τζέιμς δείχνει τον δρόμο για το πώς γίνεται μια ισορροπημένη, χορταστική διατροφή πρωταθλητισμού.

O Λεμπρόν Τζέιμς με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λεικερς σε ματς της κανονικής σεζόν του NBA, που έγινε στις 24 Μαρτίου 2019.
O Λεμπρόν Τζέιμς με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λεικερς σε ματς της κανονικής σεζόν του NBA, που έγινε στις 24 Μαρτίου 2019. AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Λεμπρόν Τζέιμς προετοιμάζεται για την 17η σεζόν του στο NBA, ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής των ανανεωμένων Λέικερς του Λος Άντζελες, με τη σύμπραξη του Άντονι Ντέιβις, του Ντουάιτ Χάουαρντ και μιας ομάδας που δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στο περιβάλλον που της αρμόζει: στα playoffs. Το βιογραφικό του; Τρία δακτυλίδια πρωταθλητή, μέσοι όροι καριέρας 27,2 πόντων, 7,4 ριμπάουντ και 7,2 ασίστ. Όταν όμως δεν βρίσκεται στα γήπεδα, χαρίζοντας poster καρφώματα στους αντιπάλους του, όταν δεν βρίσκεται στα γήπεδα των junior ομάδων, καμαρώνοντας τον μικρό Μπρόνι Τζέιμς, όταν δεν αναδεικνύει τη γνήσια κοινωνική ευαισθησία του, ως επικεφαλής της πρωτοβουλίας I Promise, που συνεισφέρει στη μόρφωση παιδιών από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τότε κάνει κάτι που αποτελεί τη θεμέλια λίθο της καριέρας του: Προσέχει τη διατροφή του.

Τι τρώει κάθε μέρα λοιπόν; Από ποιες τροφές απαρτίζεται η διατροφή ενός πρωταθλητή του NBA; O ίδιος έχει αναρτήσει κατά καιρούς στο instagram, τις αγαπημένες γεύσεις του για το κάθε γεύμα της ημέρας.

Πρωινό

'Fruity Pebbles' λέγονται τα αγαπημένα δημητριακά του, αυτά που τρώει από μικρό παιδί και ενίοτε και σήμερα εντάσσει στο πρωινό του. Βέβαια, όταν βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δράση, τα επεξεργασμένα δημητριακά με μπόλικη ζάχαρη μένουν στην άκρη. Προτιμάει ένα acai μπολ, δηλαδή ένα πιάτο με πουρέ από το superfood acai, συνδυασμένο με πολλά και δροσερά φρούτα της επιλογής του, μαζί με μια μπάρα πρωτεΐνης και ένα smoothie με αλεσμένα φρούτα και λαχανικά.

Όταν όμως δεν υπάρχει ματς μπροστά, ο Τζέιμς παίζει με νόστιμες επιλογές. Ομελέτες με μπέικον και french toast και χυμούς φρούτων με επική θέα για συμπλήρωμα.

Μεσημεριανό

Εδώ υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Κοτόπουλο στήθος, μαζί με λίγα ζυμαρικά και αρκετά ενισχυμένο το στοιχείο των πράσινων λαχανικών, με τροφές όπως φασολάκια και σαλάτα ρόκα/ξηροί καρποί, όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Οι υδατάνθρακες από τα ζυμαρικά είναι η κίνηση ματ, όταν γνωρίζει πως πρόκειται να παίξει πολλά λεπτά ώστε να κάνει τη διάφορα στο εκάστοτε ματς για την ομάδα του.

Το Plan B

Υπάρχει και το πλάνο διατροφής που δεν περιέχει μακαρόνια, αλλά κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα, μαζί με φρούτα όπως φράουλα και μάνγκο και μια ελαφριά σαλάτα (πατατοσαλάτα, ρόκα, κλπ).

Μετά τον αγώνα

Η παραπάνω φωτογραφία περιγράφει ιδανικά την έννοια της πειθαρχημένης διατροφής, που δεν της λείπει όμως η νοστιμιά και η απόλαυση. Φιλέ μινιόν ψημένο ελαφρά, μαζί με ριζότο σπανάκι και αστακό. Ο συνδυασμός των τροφών μαρτυρά ισορροπία, ενέργεια, έμφαση στην ομαλή αποκατάσταση και φυσικά, απόλαυση.

Ο μερακλής Τζέιμς

Όταν ξέρεις πως να ικανοποιήσεις τη γευστική παλέτα σου, όταν ξέρεις πώς να καλύψεις την όρεξή σου, τότε μεταφέρεις τον πρωταθλητισμό του μπάσκετ και στην καθημερινότητα σου, κάνεις μια πραγματικά καλή ζωή. Αυτό φαίνεται πως γνωρίζει καλά ο Τζέιμς, που σε κάθε αφορμή για καλό φαγητό, όπως η Ημέρα των Ευχαριστιών ή ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά, δείχνει ότι ξέρει να απολαμβάνει το φαγητό του. Για την Ημέρα των Ευχαριστιών ο King James προτίμησε καλοψημένο στήθος κοτόπουλο με πουρέ πατάτας, γλυκοπατάτες και καλαμπόκι, ενώ στο ταξίδι του στη Μύκονο απόλαυσε σαλάτα με αστακό, σπαράγγια και μάνγκο.

Το καλύτερο για το τέλος

Και το επιδόρπιο; Αυτό το ύπουλο κατασκεύασμα με μπισκότο chocolate chip που χαριεντίζεται πρόστυχα με κάτι που παραπέμπει σε παγωτό Oreo, μας κάνει να υποκλιθούμε στο γευστικό μεγαλείο του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK