Ο Μίκαλ Λενλέκ έκανε το μεγαλύτερο save στην ιστορία του Football Manager

Μπορεί να μοιάζει αιώνας, είναι μόνο μερικές εκατοντάδες σεζόν αφοσίωσης και αγάπης στο χιλιο-αγαπημένο simulation ποδοσφαιρικού μανατζαρίσματος. Ο Λενλέκ είναι ο καλύτερος προπονητής εξέδρας όλων των εποχών.

Ο Μίκαλ Λενλέκ έκανε το μεγαλύτερο save στην ιστορία του Football Manager
GUINESS WORLD OF RECORDS/MARCIN RAJCZAK

Κάποιος κατάφερε να πάρει την Κόβεντρι και με πολλές θυσίες αλλά και μπόλικη αγάπη για τo virtual δυναμικό του, κατάφερε να τη φτάσει ως το Champions League και να το σηκώσει. Αυτή είναι μια ακόμα καθημερινή ιστορία του Football Manager, από τις πολλές που κυκλοφορούν εκεί έξω. Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, μπορεί να προσπαθείς να σηκώσεις το πρωτάθλημα της Super League με την Προοδευτική ή να έχεις φτάσει στον Τελικό του ΟΥΕΦΑ με τη Ξάνθη.

Είμαστε μαζί σου σε αυτό τον αγώνα, αλλά το αδιανόητο κατόρθωμα του Μικάλ Λενλέκ δύσκολα θα το φτάσεις. Χρειάστηκαν μόλις 221 σεζόν για να καταφέρει με την αγαπημένη του Λεχ Πόζναν αλλά και παράλληλα με εθνικές ομάδες όπως αυτή της Ολλανδίας και της Αγγλίας, να κερδίσει συνολικά 700 τίτλους. Σύμφωνα με το Βιβλίο του Ρεκόρ Γκίνες, ο 38χρονος Λενλέκ κατέχει πια το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε διάρκεια παίξιμο βιντεοπαιχνιδιού.

"Από το 2015, όταν και ανακάλυψα το FM Manager δεν σταμάτησα να παίζω. Στόχος μου ήταν και να παίρνω νέους παίκτες και μέσα από τη Λεχ Πόζναν να τους αναδεικνύω.Όπως κάνει δηλαδή και η αληθινή ομάδα. Θεωρώ αυτό το ρεκόρ σαν μια επιβράβευση για την οικογένεια μου. Είχα διαρκώς το FM να παίζει από το πρωί ως το βράδυ, όπως καταλαβαίνετε ήταν μια πρόκληση όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένεια μου".

Για να αντιληφθούμε τη διάσταση του ρεκόρ: Μέσα σε ένα save, o Λενλεκ έπαιξε 14.381 παιχνίδια, κέρδισε τα 10.997 από αυτά και έχασε μόλις 1.720. Αυτό σημαίνει πως είχε ένα ποσοστό νικών της τάξης του 76%. Επίσης, με πρόχειρους υπολογισμούς ο προπονητής που είχε δημιουργήσει μέσα στο παιχνίδι, ήταν μόλις 258 ετών. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται εξωπραγματικά σε κάποιον που δεν έχει ξεκινήσει ποτέ ένα Save στο FM.

Για εμάς τους υπόλοιπους, είναι μια όμορφη ιστορία ζωής και (εκατοντάδων) τίτλων.

Photo Credits: Guiness World Of Records/Marcin Rajczak

News 24/7

24MEDIA NETWORK