Το "Καυτανζόγλειο" ήταν απλώς ένα... καμπανάκι

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την επόμενη μέρα στην "Ένωση" μετά την πρώτη ήττα της ομάδας στη Football League.

Το "Καυτανζόγλειο" ήταν απλώς ένα... καμπανάκι
INTIME SPORTS

To γεγονός ότι η φετινή ΑΕΚ είναι χτισμένη για αρκετούς ορόφους παραπάνω από το ταβάνι που καλείται να καλύψει, είναι απολύτως κατανοητό και κατέστη σαφές πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς στη Β’ Εθνική.

Η ομάδα αυτή είναι ικανή για μία πανεύκολη άνοδο, ενώ αρκετοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να σταθεί ως έχει, ούσα αρκετά ανταγωνιστική για την πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λιγκ. Η ήττα από τον Ηρακλή δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω πέραν από την ενίσχυση της διαπίστωσης ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση σε ορισμένες θέσεις προκειμένου να πιάσει τα κανονικά της στάνταρ.

O προγραμματισμός πρόλαβε την ήττα

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ σεβόμενη το ποδοσφαιρικό DNA της δεν αρκείται στις παραπάνω προδιαγραφές, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε ήττα οφείλει να προβληματίζεται. Στην περίπτωση αυτή η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι που "τρέχουν" τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας πρόλαβαν την ήττα, αφού ο προβληματισμός για τη βελτίωση της ομάδας ήρθε αρκετά νωρίτερα από το ματς με τον Ηρακλή.

Η ήττα απλώς φώτισε καλύτερα τα σημεία

Η ήττα του Καυτατζογλείου από τον Ηρακλή απλώς "φώτισε" λίγο καλύτερα ορισμένα σημεία τα οποία θα κληθεί να βελτιώσει η ΑΕΚ ενόψει της επόμενης μέρας της, ωστόσο οι προδιαγραφές των παικτών που πρόκειται να αποκτηθούν είχαν ήδη επισημανθεί. Είναι γνωστό πλέον πως η ΑΕΚ κινείται από τώρα στην αγορά για την απόκτηση τερματοφύλακα, στόπερ, αριστερού μπακ, δεξιού μπακ (για μπακ-απ του Μιχάλη Μπακάκη), δεξιού εξτρέμ και σέντερ φορ.

Τερματοφύλακας

Ορισμένες προβληματικές αντιδράσεις του Γιάννη Ανέστη στιγματίζουν τη θετική γενικότερη εικόνα του στα γκολπόστ της ΑΕΚ. Σε ορισμένες περιπτώσεις -και- στο Καυτατζόγλειο έβγαλε προβλήματα με τη μπάλα στα πόδια, ενώ μέτρησε και μία ακόμα έξοδο-θρίλερ.

Το "Καυτανζόγλειο" ήταν απλώς ένα... καμπανάκι
INTIME SPORTS

Ενδεχομένως αν αυξηθεί ο ανταγωνισμός με κάποιον έμπειρο τερματοφύλακα, να λειτουργήσει καλύτερα τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο. Σε κάθε περίπτωση είναι μία προσθήκη που βρίσκεται στις προθέσεις της "Ένωσης".

Στόπερ

Η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα πλαισιώσει τον Δημήτρη Κολοβέτσιου ενόψει της επιστροφής της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ είναι δεδομένη. Η εμπειρία απουσιάζει από το κέντρο της άμυνας και οι άνθρωποι της ΑΕΚ κοιτάζουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με γεμάτες σεζόν σε ομάδες.

Αριστερό μπακ

Ο Άρης Σοϊλέδης κέρδισε τη φανέλα βασικού από τον Σταύρο Πεταυράκη, ωστόσο η αλήθεια είναι πως στο αμυντικό κομμάτι έχει αδυναμίες. Οι πολύ καλές μεταβιβάσεις του είναι ένα όπλο του, που ως μπακ-απ τον καθιστούν χρήσιμο για την ΑΕΚ της Α’ Εθνικής, πίσω από έναν αριστερό οπισθοφύλακα που θα κάνει τη διαφορά.

Δεξί μπακ

Ο Νίκος Γεωργέας, όπως όλα δείχνουν, διανύει την τελευταία του χρονιά με τη φανέλα της ΑΕΚ. Από το υπόλοιπο ρόστερ μόνο οι Ρόβας και Λαμπρόπουλος μπορούν να παίξουν αν χρειαστεί στο δεξί άκρο της άμυνας, πέραν του βασικού Μιχάλη Μπακάκη. Στην "Ένωση" έχουν στα υπόψιν την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα προσθέσει βάθος -και- στη συγκεκριμένη θέση.

Δεξί εξτρέμ

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας υπερέβαλε εαυτό σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στην ΑΕΚ. Αυτός ήταν και ο λόγος που η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ τον επιβράβευσε με την ανανέωση του συμβολαίου. Από εκεί και πέρα, οι απαιτήσεις για τις θέσεις της επίθεσης σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ είναι πολύ υψηλές.

Το "Καυτανζόγλειο" ήταν απλώς ένα... καμπανάκι
INTIME SPORTS

Ο Πλατέλλας στο μέλλον της "Ένωσης" προορίζεται να γίνει μία τίμια εναλλακτική λύση. Η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει έναν απολύτως ποιοτικό ποδοσφαιριστή για το δεξί φτερό της επίθεσης και ήδη κινείται για να πραγματοποιηθεί αυτό.

Σέντερ φορ

Η παρουσία του Χρήστου Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και συνεπής. Η απόκτηση ενός σέντερ φορ, όμως δείχνει δεδομένη, αφού υπάρχει η πρόθεση να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της "Ένωσης" ένας killer, ο οποίος θα απελευθερώσει και τον Αραβίδη στέλνοντάς τον σε θέσεις που γνωρίζει καλύτερα.

Και σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι της ΑΕΚ κινούνται από νωρίς, αφού είναι γνωστή πλέον η πρόθεση για την απόκτηση του Ορλάντο Σα της Λέγκια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK