Η πρώτη εντύπωση των παικτών για Λεμονή

Μεγάλη σημασία πάντοτε στις “πρώτες” των προπονητών έχει η εικόνα που αποκομίζουν οι ποδοσφαιριστές για εκείνους. Τι ήταν αυτό που είδαν οι “ερυθρόλευκοι” από τον 57χρονο έμπειρο τεχνικό και τι τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση; Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Κανένας δεν είχε δουλέψει με τον Λεμονή. Κανένας δεν βρισκόταν στην ομάδα του 2008, την τελευταία χρονιά κατά τη δεύτερη θητεία του στο λιμάνι. Άλλωστε έχουν περάσει και εννιά χρόνια από τότε. Έχουν αλλάξει πολλά από την ημέρα που ο Λεμονής απολύθηκε από τον Κόκκαλη. Έχουν περάσει ένα σωρό προπονητές, ποδοσφαιριστές, μέχρι και αλλαγές στο ιατρικό τιμ είχαν προκύψει...

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Για να αναδείξουμε το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές δεν ήξεραν ποιον θα είχαν απέναντί τους στην προπόνηση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (23/3). Ήταν η πρώτη γνωριμία του Λεμονή με τους παίκτες. Με όσους τέλος πάντων έχουν απομείνει στο Ρέντη λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων.

Για πρώτη φορά ο 57χρονος τεχνικός είχε μία συζήτηση μαζί τους, τους ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι άδικος με κανέναν, ότι όλοι θα χρειαστούν, ότι διψάει για τίτλους και θέλει το ίδιο να διψούν κι εκείνοι, ότι θα προσπαθήσει να έρχονται με όρεξη στην προπόνηση...

Ωραία όλα αυτά στα λόγια. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι πράξεις και είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε και ο Λεμονής στους παίκτες. Ότι για το αν θα είναι καλός προπονητής ή όχι στο τέλος της σεζόν, θα εξαρτηθεί από τους ποδοσφαιριστές. Αναλόγως δηλαδή με τα αποτελέσματα που θα φέρουν εώς τις 6 Μαϊου που θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου.

Εμείς ωστόσο θα σταθούμε σε ένα άλλο σημείο. Στην πρώτη εικόνα που σχημάτισαν οι ποδοσφαιριστές για τον Λεμονή. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε πάντοτε για ποδοσφαιριστές που δεν είχαν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν.

Όχι, δεν θα μπούμε σε διαδικασία να γράψουμε ότι εντυπωσίασε τους πάντες με το πρόγραμμα προπόνησης ή με την ποικιλία στις ασκήσεις. Αυτά είναι... κουραφέξαλα. Αυτό θα φανεί στην πορεία, όχι σε μία μόλις προπόνηση στην οποία δεν συμμετείχαν οι διεθνείς και υπήρχαν πολλά πιτσιρίκια από την Κ20.

Το σημαντικό είναι η ψυχολογία με την οποία εμφανίστηκε ο Λεμονής στο Ρέντη. Ο 57χρονος κόουτς είναι “μανούλα” στο να “φτιάχνει” τους παίκτες με ομιλίες που χτυπούν κατευθείαν στις καρδιές τους. Από χθες (23/3) λοιπόν έριξε εκεί το βάρος. Κι όταν γυρίσουν και οι διεθνείς, θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Με ομιλίες βγαλμένες από την ψυχή ενός οπαδού του Ολυμπιακού! Γιατί ο Λεμονής δεν έκρυψε ποτέ ότι αγαπάει τον Ολυμπιακό...

Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στους παίκτες είναι ότι είχαν απέναντί τους έναν προπονητή, ο οποίος δεν εμφανίστηκε... χεσμένος! Δεν τους μιλούσε και έτρεμε η φωνή του. Δεν τους μιλούσε και κάποιοι χασκογέλαγαν. Τα λέμε όλα αυτά, γιατί δυστυχώς υπήρχαν τέτοια κρούσματα ακόμα και τη φετινή σεζόν.

Υπήρχαν προπονητές που φοβόντουσαν να μιλήσουν στους παίκτες και όταν τους μιλούσαν τρέκλιζαν. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε ονόματα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έκανε εντύπωση στους ποδοσφαιριστές. Ότι είδαν έναν προπονητή που μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο Ρέντη και όχι δειλά-δειλά, λες και δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν...

Είπαμε άλλωστε: Ο Λεμονής ξέρει τα κατατόπια. Και μεταξύ μας, στο παρελθόν είχε στα χέρια του και ποδοσφαιριστές πολύ μεγαλύτερης αξίας από το τωρινό ρόστερ. Οπότε, έχει τον τρόπο να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις και κυρίως έχει τον τρόπο να εκφράσει κάποια πράγματα για να τονώσει το ηθικό των “ερυθρολεύκων”.

Όσο για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι; Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι παίκτες να βγάζουν τα πρώτα τους συμπεράσματα, όταν θα γυρίσουν σιγά-σιγά οι διεθνείς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK