Μόνος του έφαγε το κεφάλι του ο Αμπντούν!

Τι ακριβώς είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2012 με τον Αλγερινό εξτρέμ και πώς έφτασε τελικά στο σημείο να πάρει μεταγραφή στη Νότιγχαμ Φόρεστ; Σίγουρα ευθύνη δεν είχαν μόνο οι μάνατζέρ του που τον πήγαν στον αγγλικό σύλλογο. Πρωτίστως έφταιγε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Μόνος του έφαγε το κεφάλι του ο Αμπντούν!

Είπε πολλά και ενδιαφέροντα ο Τζαμέλ Αμπντούν χθες στο "France Football". Το παράδοξο με τον Αλγερινό είναι ότι σύμφωνα με τον ίδιο έφταιγαν όλοι εκτός από τον... Τζαμέλ. Έφταιγαν οι μάνατζέρ του που τον πήγαν στη Νότιγχαμ Φόρεστ, έφταιγε ο πρόεδρος της αγγλικής ομάδας, στο τέλος λίγο έλειψε να πει ότι φταίει και ο Ολυμπιακός.

Πού αρχίζει όμως και και πού σταματάει η αλήθεια; Τι ακριβώς συνέβη το καλοκαίρι του 2013 και ο Αμπντούν αποχώρησε από τον Πειραιά;

Πρώτα απ' όλα στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" ήταν ο Μίτσελ, ο οποίος από τον Απρίλιο είχε αρχίσει να παίρνει... ανάποδες τόσο με τον Τζιμπούρ, όσο και με τον Αμπντούν. Δεν ενθουσιαζόταν να παραμείνουν και οι δύο στο ρόστερ. Από την άλλη δεν ήθελαν και οι ίδιοι να μείνουν στον Ολυμπιακό.

Ο Μίτσελ τους είχε πάρει και τους δύο με στραβό μάτι, αφού δεν του άρεσαν ορισμένα πράγματα από την εικόνα τους στις προπονήσεις. Ειδικά ο Αμπντούν είχε φτάσει σε ένα σημείο να νομίζει ότι είναι ένα κράμα... Μαραντόνα και Πελέ.

ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Ο ΜΙΤΣΕΛ

Πράγματι, εκείνη τη σεζόν (2012-13) ήταν ο MVP του Ολυμπιακού, έκανε σπουδαία πράγματα με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά για τον Μίτσελ μετρούσε πολύ και ο παράγοντας "νοοτροπία". Η αλήθεια είναι ότι το μυαλό του Αμπντούν είχε πάει πάνω από το κεφάλι του!

Στο δια ταύτα, ο Αλγερινός είχε κάνει τα πάντα για να αποχωρήσει από το λιμάνι. Φανταστείτε ότι είχε πάει με κατεβασμένα μούτρα στην καλοκαιρινή προετοιμασία του 2013. Με το που ολοκληρωνόταν η προπόνηση, μιλούσε κατευθείαν στο κινητό του και ρωτούσε τον μάνατζέρ του πότε θα του φέρει πρόταση.

Στους συμπαίκτες του διατυμπάνιζε ότι "εγώ θα πάω σε μεγάλη ομάδα της Αγγλίας ή της Γερμανίας". Μεταξύ άλλων είχε πει και το όνομα της Έβερτον, πιστεύοντας ότι θα ξανάσμιγε με τον παλιόφιλό του Κέβιν Μιραλάς.

Είχε με λίγα λόγια μία νοοτροπία "φευγάτου" το διάστημα που ο Ολυμπιακός προετοιμαζόταν στα βουνά του Ζέεφελντ. Ώρες-ώρες άγγιζε και τα όρια του προκλητικού, αφού επιδεικτικά ενώ οι συμπαίκτες του έκαναν χαλάρωμα, εκείνος καθόταν σε έναν πάγκο και μιλούσε στο τηλέφωνο.

ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι είχε φτάσει σε ένα σημείο να πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός με το υλικό που είχε δεν θα πήγαινε πουθενά! Στο πρώτο φιλικό που έδιναν οι Πειραιώτες με μία ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν (σ.σ. Σίμουρκ), ο Αμπντούν ζήτησε από τον Μίτσελ να μην τον χρησιμοποιήσει. Κάθισε στην εξέδρα και κούναγε το κεφάλι του με αυτά που έβλεπε εκείνο το απόγευμα από την ομάδα. Έκανε και κάποια περίεργα νοήματα του τύπου "τι να κάτσω να κάνω εγώ εδώ πέρα;".

Σε κάποιους κολλητούς του μέσα στον Ολυμπιακό άφηνε να εννοηθεί ότι "εγώ θέλω να φύγω, αλλά δεν με αφήνει ο Μαρινάκης".

Όλοι λοιπόν περιμέναμε εκείνο το καλοκαίρι πότε θα έρθει η περιβόητη πρόταση από μία ομάδα της Premier League ή της Bundesliga. Ξαφνικά ένα μεσημέρι του Ιούλη "σκάει" η πρόταση της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ξέρετε πώς έκανε ο Αμπντούν όταν τον πήραν οι μάνατζέρ του και του είπαν για την Φόρεστ; Πανηγύριζε λες και θα πήγαινε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Εκτιμούσε ότι έκανε ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του πηγαίνοντας από τον Ολυμπιακό στη Νότιγχαμ, η οποία σημειωτέον συμμετείχε τότε στην Championship. Τώρα, το ποιος έφταιγε που ο Αμπντούν δεν έπαιξε ούτε στη Νότιγχαμ, ούτε στην Λόκερεν, ούτε και στην Βέροια από την οποία έφυγε τον περασμένο Αύγουστο, προφανώς και θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του.

ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ

Ουσιαστικά μόνος του έφαγε το κεφάλι του ο Αμπντούν. Για τον Τζιμπούρ π.χ. υπήρχε μία διάθεση από πλευράς Ολυμπιακού να αποχωρούσε το καλοκαίρι του 2013, μιας και ο Ραφίκ έκανε τα... κολπάκια του και διατυμπάνιζε ότι θα πάει σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (σ.σ. τελικά πήγε δανεικός στην τουρκική Σίβασπορ). Για τον Αμπντούν όμως, ναι μεν ο Μίτσελ ήταν αρνητικός στην παραμονή του στο λιμάνι, αλλά είχε θαυμαστές μέσα στην ομάδα.

Ο Τζαμέλ λοιπόν ήταν αυτός που είχε πάρει για τα καλά ψηλά τον... αμανέ και πίστευε ότι ο Ολυμπιακός δεν κάλυπτε τις φιλοδοξίες του. Εκείνος ήταν που εκτιμούσε ότι δύσκολα ο Ολυμπιακός θα κατάφερνε σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη εκείνη τη σεζόν (2013-14). Ένας Ολυμπιακός που έφτασε μερικούς μήνες αργότερα μία ανάσα από το να αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να δώσει το "παρών" στα προημιτελικά του Champions League!

Ας κοιτάξει λίγο τον καθρέφτη του ο Αμπντούν και ας αναρωτηθεί για το ποιος έφταιγε περισσότερο. Ο ίδιος, ο πρόεδρος της Φόρεστ ή οι μάνατζέρ του; Κι επίσης, αληθεύει ότι έναν χρόνο αργότερα παρακαλούσε να γυρίσει στον Πειραιά και έβρισκε κλειστές πόρτες; Γιατί κάτι τέτοιο είχε φτάσει στα αφτιά μας πριν από δυόμισι χρόνια...

Τώρα σε ηλικία 30 ετών κάθεται και παρακαλάει για ένα συμβόλαιο. Είναι χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι και ψάχνεται για ομάδα. Και μιλάμε για τον Τζαμέλ Αμπντούν, τον MVP του πρωταθλήματος τη σεζόν 2012-13 και έναν από τους παίκτες που αποτέλεσε έστω και για μία χρονιά "βαρόμετρο" του Ολυμπιακού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εκλιπαρεί για ομάδα ο Αμπντούν

News 24/7

24MEDIA NETWORK