Τώρα κοιμάται ήσυχος ο Χάσι

Το είχε αποκαλύψει ο Κοσοβάρος τεχνικός του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του στο Βέλγιο ότι ήταν έξαλλος με την προ ημερών απόφαση του Οφόε να πάει στην Ρωσία. Πλέον όμως ησύχασε! Ο Αλέξης Βιρβίλης γράφει για το τι μπορεί να προσφέρει στους πρωταθλητές ο Βέλγος άσος.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΜΑΛΙΝ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΜΑΛΙΝ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ιστορία του Οφόε πέρασε από σαράντα κύματα. Από εκεί που ήταν μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, ξαφνικά πήρε το αεροπλάνο και πήγε στην Ρωσία για την Κράσνονταρ. Είχαν ακουστεί μυθικά ποσά, όπως ότι ο Οφόε θα έπαιρνε 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι Ρώσοι άρχισαν να βγάζουν διάφορα ψέματα περί ιατρικών προβλημάτων. Μόνο... σακάτη δεν τον είπαν. Οι υποψίες βέβαια είναι πολλές για το ναυάγιο της μεταγραφής του στην Κράσνονταρ. Εχουν ακουστεί διάφορα, ότι για παράδειγμα η διοίκηση της ρωσικής ομάδας τελικά έκανε πίσω ως προς τα λεφτά που θα πήγαινε η μεταγραφή του.

Η ουσία είναι μία: Ο Βέλγος χαφ είναι από το μεσημέρι της Κυριακής (9/7) στο Γκενκ και από την Δευτέρα (10/7) θα μπει στις προπονήσεις. Την ίδια στιγμή ο Μπέσνικ Χάσι κοιμάται πλέον πιο ήσυχος.

Ήταν ο παίκτης που είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή που έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Ήταν η “καψούρα” του, ο ποδοσφαιριστής που ήθελε οπωσδήποτε στα χέρια του. Τον ξέρει απέξω κι ανακατωτά, γνωρίζει τι μπορεί να του προσφέρει στο γήπεδο. Εκείνος τον έβγαλε από τη ναφθαλίνη και τον έκανε λαϊκό ήρωα στην Βαρσοβία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χάσι, όπως είχε παραδεχτεί και στη συνέντευξή του στα βελγικά ΜΜΕ, τα πήρε στο... κρανίο όταν είχε πληροφορηθεί ότι θα πήγαινε στην Κράσνονταρ. Δεν πίστευε στα αφτιά του, αλλά από την άλλη τον καταλάβαινε γιατί αρχικά οι Ρώσοι του πρόσφεραν “τον ουρανό με τ' άστρα”. Ευτυχώς όμως γθα τον Χάσι έγινε ό,τι έγινε με την Κράσνονταρ και ο παίκτης ντύθηκε στα ερυθρόλευκα.

ΠΕΡΙ...ΙΑΤΡΙΚΩΝ

Φυσικά προτού βάλει την υπογραφή του, πέρασε απ' όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Τον... ξεσκόνισαν οι γιατροί του Ολυμπιακού και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή υποψία, θα “κοβόταν” όπως ο Μποκανί. Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα πλέον στο Λιμάνι. Στον Ολυμπιακό θέλουν παίκτες για να τους βοηθήσουν άμεσα και όχι να τρέμει το φυλλοκάρδι τους μη τυχόν και βγει κάποιος τραυματισμός από το παρελθόν και κάτσει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.

Ο Οφόε λοιπόν στα μάτια του Χάσι είναι το ιδανικό "οκτάρι". Θεωρεί πρώτα απ' όλα ότι θα ταιριάξει απόλυτα με τον Φορτούνη. Εκτιμάει ότι θα κάνουν ένα ταιριαστό δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, μιας και τον προορίζει για “δίαυλο επικοινωνίας” ανάμεσα σε άμυνα και Φορτούνη.

Ο Οφόε δεν βγήκε τυχαία ο πολυτιμότερος παίκτης του πολωνικού πρωταθλήματος. Ήταν ο “εγκέφαλος” της Λέγκια, ο ποδοσφαιριστής που όταν έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του ένιωθαν μία σιγουριά οι συμπαίκτες του.

Αυτό που λέει ο Χάσι είναι ότι ταιριάζει γάντι στο στυλ ποδοσφαίρου που δουλεύει τόσο καιρό σε Αυστρία και Βέλγιο. Το γρήγορο πάσινγκ γκέιμ, η συνεχής κίνηση χωρίς μπάλα, ο τρόπος με τον οποίο απλώνεται το παιχνίδι στα πλάγια, είναι τρία στοιχεία τα οποία τα είχε δουλέψει με τον Οφόε πέρσι τέτοια εποχή.

Επίσης, το σημαντικό είναι ότι ο Βέλγος δεν θα χρειαστεί και πολύ χρόνο προσαρμογής. Ξέρει ποιος είναι ο Χάσι. Κι άλλωστε, ένας από τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό και πίεζε συνεχώς την Λέγκια να τον αφήσει, ήταν και ο 45χρονος τεχνικός στον οποίο οφείλει την αναγέννηση της καριέρας του.

Τι άλλο ακούγεται για τον Οφόε; Ότι έχει σουτ – δυναμίτη. Ότι δεν διστάζει να σουτάρει από μακρινή απόσταση, τόσο με το δεξί (είναι το καλό του), όσο και με το αριστερό. Και μάλιστα είναι κάτι που του το ζητούσε επίμονα και ο Χάσι στο διάστημα που είχαν συνεργαστεί στην Λέγκια Βαρσοβίας. Οπότε, φέτος οι φίλοι του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να δουν έναν Οφόε που θα “πυροβολεί” έξω από την περιοχή. Δεν θα είναι μόνο δημιουργός και “κόφτης”. Έχει και στοιχεία “εκτελεστή”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK