Αν έχεις τύχη, διάβαζε

Αν έχεις τύχη, διάβαζε

Η στατιστική, είναι ένας επιστημονικός τρόπος για να πει κάποιος ψέματα, υποστηρίζουν πολλοί. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, υπαγορεύει πως, εξαιρουμένου του αγώνα με Ατσαλένιο, οι πρωταθλητές μετρούν μόλις μία νίκη σε πέντε παιχνίδια (με Σκάζνι). Τα υπόλοιπα είναι τρεις ισοπαλίες, με Άρσεναλ και Αιγάλεω και μία ήττα στην Κέρκυρα, από εκείνες που είτε χρησιμεύουν για... ελαφρές συζητήσεις τον Μάιο που η σκόνη καταλαγιάζει και είσαι από πάνω ή αποδεικνύονται εξαιρετικά οδυνηρές και... χτυπάς το κεφάλι σου.

Το κλίμα όμως που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις της ομάδας είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από τον επί μέρους απολογισμό. Κάτι το ότι απέναντι στους "κανονιέρηδες" η αποκομιδή, αντικειμενικά, δύσκολα θα μπορούσε να είναι καλύτερη και κάτι το γεγονός πως στο πρωτάθλημα όλο και κάποιους βαθμούς χάνουν και οι υπόλοιποι, διατηρούν τα χαμόγελα στην Παιανία.

Στις τάξεις των παικτών, ορθώς κατά τη γνώμη μας, υπάρχει η αίσθηση πως ο Ζντένεκ Σκάζνι είναι σε θέση να καταστήσει την ομάδα πιο ανταγωνιστική σε κορυφαίο επίπεδο. Οι... φαντάροι μπαίνουν στη μάχη με τα όπλα στα χέρια τους και όχι με μοναδικό εφόδιο την ρήση " βλέποντας και κάνοντας " που εν πολλοίς τους συνόδευε επί Γιτζάκ Σουμ. Γνωρίζουν τι οφείλουν να πράξουν, άσχετα με το αν έρχεται ή όχι το αποτέλεσμα.

Οι ενστάσεις όμως προκύπτουν από τις απαντήσεις που δίνει ο Τσέχος στην εξέλιξη του αγώνα και στις ερωτήσεις του αντίπαλου προπονητή. Στο ματς με την Κέρκυρα, έβαλε στο αρχικό σχήμα τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε, ο οποίος έχει αποδείξει πως αν ένα ματς δεν του... πάει, τότε βγαίνει εκτός από νωρίς. Συμπληρωματικά, φάνηκε ανέτοιμος και από άποψη φυσικής κατάστασης αλλά αντίδραση, ουσιαστική, δεν υπήρξε.


Στο πρώτο παιχνίδι με Άρσεναλ, φοβήθηκε κατά τι παραπάνω από ότι θα έπρεπε και ενώ το σκορ ήταν 0-1, έκανε αλλαγή για... 1-1. Όχι πως ο Κωνσταντίνου είχε κάνει σπουδαίο παιχνίδι, όμως είχε επωμιστεί τον ρόλο του μοναχικού καβαλάρη και αδημονούσε για λίγο ποδοσφαιρικό... διάλογο με κάποιον παρτενέρ. Βέβαια, η δυνατότητα του Γκονζάλες να αρπάζει την χαραμάδα ευκαιρίας δικαίωσαν τις κινήσεις, αλλά τεχνικά το ερωτηματικό μένει.

Για να φτάσουμε στο ματς του "Χάιμπουρι". Εκεί, ο Σκάζνι ανάλυσε για μία ακόμη φορά ενδελεχώς τον αντίπαλο και δε λάθεψε στο ελάχιστο. Η φάση του 60ου λεπτού, πάντως, φανέρωσε την σύγχυση. Ο Παπαδόπουλος δε μπορούσε να συνεχίσει, πασιφανές. Προτίμησε όμως ο προπονητής του να ξοδέψει μία αλλαγή, σκεπτόμενος πως το ματς ήταν ήδη 1-1. Ο Μπασινάς αστόχησε μπροστά στον "γελωτοποιό Λέμαν" (πολλοί απόρησαν γιατί ο 28χρονος γελούσε πριν από την εκτέλεση αλλά ως άλλος... Μπρους Γκρόμπελαρ, ο Γερμανός έδωσε την απάντηση) και έτσι παρουσιάζεται και πάλι η ανάγκη για διόρθωση στις επιδιώξεις και στο σχήμα του αγώνα. Κάτι που θα είχε γίνει με λιγότερα "χιλιόμετρα" αν ο Σκάζνι απλά περίμενε δύο λεπτά και την ίδια ώρα θα έμεναν ακόμη δύο άσοι στο μανίκι, ώστε το καράβι να φτάσει πιο λογικά στον προορισμό του.

Να όμως που και πάλι ο Τσέχος βρέθηκε από πάνω. Ο Βύντρα ανέβηκε από τα δεξιά και στο τέλος της φάσης πανηγύρισε, με αποτέλεσμα το σχήμα και τα πρόσωπα την δεδομένη στιγμή να εφαρμόζουν στα ζητούμενα των τελευταίων 15 λεπτών.

Εν κατακλείδι, ο Σκάζνι έχει πράξει, πιθανότατα, τα δέοντα όσον αφορά την προετοιμασία εν όψει ενός αγώνα. Με δεδομένη την απειρία του, είχε δύο αγώνες σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, οι οποίοι προσέφεραν πολλή δουλειά... για το σπίτι. Ο 47χρονος δεν έχει παρά να... μελετήσει και να κερδίσει σε χρόνο ρεκόρ την απαιτούμενη εμπειρία για τον "πράσινο" πάγκο. Ικανότητες υπάρχουν, έστω και αν, στις γνώμες των άλλων, θα τον κυνηγάει το γνωστό θέμα με τα... χαρτάκια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK