Αυτόν τον στόχο δεν μπορεί να τους τον "κλέψει" κανείς

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν δώσει ένα κρυφό όρκο. Όρκο που επανέλαβαν πριν τη σέντρα του αγώνα με τον Ατρόμητο και έκαναν πράξη με το σφύριγμα της λήξης. Θέλουν να τον επαναλάβουν σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν, έχοντας ένα και μόνο σκοπό. Που θα φανερώσουν στο τέλος του πρωταθλήματος. Σχολιάζει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Αυτόν τον στόχο δεν μπορεί να τους τον "κλέψει" κανείς
paok panigiriki EUROKINISSI

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν δώσει υπόσχεση στον εαυτό τους. Μια υπόσχεση που όσο εύκολο είναι να τη δίνεις, άλλο τόσο δύσκολο είναι να τη τηρείς. Βρήκαν όμως τον τρόπο να κάνουν το πρώτο βήμα.

Το πως νιώθουν, δε μπορεί να τους το αλλάξει κανένας. Νίκησαν για τέταρτη φορά φέτος, και πέμπτη συνεχόμενη τον Ατρόμητο. Και συνεχίζουν μέχρι το "ηθικό πλεονέκτημα"...

Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΣ

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα αντιλαμβάνεσαι από στιγμές. Ο διαιτητής Τζήλος, αφού έστριψε το κέρμα, και ο αρχηγός που βρήκε την πλευρά διάλεξε σέντρα ή εστία, τους αποδέσμευσε. Ο Μαλεζάς πήγε προς το σημείο που υπόλοιποι δέκα συμπαίκτες του είχαν σχηματίσει ένα κύκλο. Προστέθηκε και εκείνος, και όλοι έσκυψαν προς το κέντρο του κύκλου. Δεν ξέρω τι είπε στην ομιλία λίγων δευτερολέπτων ο Μαλεζάς. Και, για μένα, δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία. Θα είπε, φαντάζομαι κάτι εμψυχωτικό, κάτι «δυνατό» για να μπουν, εκείνος και οι συμπαίκτες του, στο παιχνίδι με ορμή.

Ο κύκλος άνοιξε και οι παίκτες… διαλύθηκαν ήσυχα. Στα μάτια μου, διαλύθηκαν νωχελικά. Έχοντας δει δια ζώσης όλα τα παιχνίδια των τελευταίων μηνών, θυμάμαι πάντα τους ποδοσφαιριστές να φεύγουν από τον κύκλο ζωηρά, με πάθος, με κέφι, με ένταση στις κινήσεις τους. Μπορεί το συμπέρασμά μου να είναι αυθαίρετο, μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά η δική μου ανάγνωση είναι απλή. Τίποτα δεν είναι το ίδιο. Θα μου πείτε, αν ο ΠΑΟΚ ερχόταν στο Περιστέρι πρώτος, θα ήταν το γήπεδο του Περιστερίου μισοάδειο; Αποκλείεται.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ το έχουν παραδεχθεί. « Εχουμε απογοητευτεί» δήλωσε ο Μπίσεσβαρ, « αδειάσαμε ψυχολογικά» είπε ο Μαλεζάς. Ισως και αυτές οι ατάκες να με έκαναν να «διαβάσω» με το τρόπο που εξήγησα αυτή τη λεπτομέρεια… Μεταξύ τους, έχουν δώσει μια υπόσχεση, και κλήθηκαν να την τηρήσουν. Δεν ήταν εύκολο, ούτε θα είναι μέχρι το τέλος. Πρέπει οι ίδιο να θρέψουν το «εγώ» τους....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΧΡΟΝΟ "DT" ΝΟ 1

Στο πρώτο ημίχρονο, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ έδειξαν διάθεση… κατά διαστήματα. Συγκεκριμένα όταν επέλεξαν να πιέσουν ψηλά, είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται, όμως καμία από τις δυο ομάδες δεν τελείωσε σωστά τις φάσεις που δημιούργησαν. Ολα αυτά μέχρι τη φάση του 36’. Μια φάση που, όπως τραγουδούσε ο Βουτσάς, έγινε «Φστ…. Μπόινγκ».

Για πότε η μπάλα από τον Πέλκα, έφτασε στο βάθος της εστίας του Γιαννιώτη, έχοντας περάσει από τους Βιεϊρίνια και Τζάλμα, δεν το πρόλαβε κανείς. Οσα δεν έφερνε η ώρα, τα έφερε η στιγμή και ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα, κόντρα στη ροή των τελευταίων λεπτών πριν από τη φάση του γκολ.

"ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ" ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΨΕ

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα, αλλά και… «ζωή» από το γκολ που πέτυχε. Εψαχνε ένα σημείο αναφοράς και το βρήκε. Και από εκείνη τη στιγμή «θύμισε» τον ΠΑΟΚ του τελευταίου τετραμήνου. Τον ΠΑΟΚ που όταν έπαιρνε προβάδισμα σε ένα παιχνίδι, δεν το έχανε. Ο «Δικέφαλος του βορρά» είναι ομάδα που ξέρει να κλείνει τους χώρους και παράλληλα να έχει και τους ποδοσφαιριστές για να παίξει στο ανοικτό γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε από τα πρώτα λεπτά ένα σημείο αναφοράς. Ενα σημείο να πιαστεί. Να ξεκολλήσει από την απραξία, να ξεκολλήσει από όλα όσα υπήρχαν στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του στο διάστημα της διακοπής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΧΡΟΝΟ "DT" ΝΟ 2

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ βρήκε και πάλι μια φάση στην οποία η άμυνα του Ατρομήτου είχε ρόλο «θεατή» και μάζεψε τη μπάλα από το βάθος της εστίας του Γιαννιώτη. Οι ασπρόμαυροι είχαν κερδίσει κόρνερ, και σε δεύτερο χρόνο, ο Κρέσπο βρέθηκε στη κατάλληλη θέση και έβαλε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ"

Τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που μένουν μέχρι τις 12 Μαΐου, θα βρουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ουσιαστικά, σε αυτά, μαζί και με την αναμέτρηση στη Λεωφόρο, οι ασπρόμαυροι καλούνται να πάρουν όσους βαθμούς διεκδικήσουν για το «ηθικό πλεονέκτημα» της πρωτιάς στον αγωνιστικό χώρο, όπως οι ίδιοι το ορίζουν, αλλά παράλληλα και να προετοιμαστούν για τον τελικό του κυπέλλου. Από τη στιγμή που η δεύτερη θέση δεν είναι στο χέρι του, οι νίκες θα πρέπει να έρθουν ως «πίεση» προς τον Ολυμπιακό.

ΕΤΣΙ... ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

Και για να επιστρέψω σε αυτό με το οποίο ξεκίνησα, ο ΠΑΟΚ καλείται με τη νίκη που πέτυχε στο Περιστέρι, να βγάλει από πάνω του… το τρόπο με τον οποίο οι ποδοσφαιριστές του «έλυσαν το ζυγό» μετά τον όρκο νίκης. Δεν είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ να ξαναβρει κίνητρο, αλλά τουλάχιστον στο Περιστέρι, έκανε ένα πρώτο βήμα για να αλλάξει αυτή τη λεπτομέρεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK