Ίβιτς - Πέδρο Ενρίκε... 1-0

Ο Αντώνης Τσακαλέας καταγράφει τα δεδομένα της νίκης επί της ΑΕΛ που είχε τη σημασία της, αλλά και για πολλά αλλά παραλειπόμενα που απασχολούν τον οργανισμό "ΠΑΟΚ" και είναι εξίσου σημαντικά.

Ίβιτς - Πέδρο Ενρίκε... 1-0

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε επί της Λάρισας μια από εκείνες τις νίκες που, υπό άλλες συνθήκες, θα του έδιναν μια εβδομάδα "προθεσμία" να δει τι δεν πήγε καλά στο παιχνίδι και ενώ το έλεγχε, δεν ήταν σε θέση να το τελειώσει. Την Τετάρτη το πρωτάθλημα συνεχίζεται με ένα απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, εκεί που θα κληθεί να πάρει τη νίκη για να κρατήσει τον βαθμό που κέρδισε την Κυριακή ενόψει πλέι οφ.

"ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟ" 90ΛΕΠΤΟ

Δεν ήταν μόνο το παιχνίδι μονόπλευρο στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά και ο ΠΑΟΚ. Η δεξιά του πλευρά έδειχνε σημάδια ζωής, ενώ η αριστερή του ήταν μάλλον χαμένη. Και η δεξιά του πλευρά ήταν δραστήρια κυρίως λόγω Μάτος. Από τους τέσσερις ακραίους, ο εορτάζων χθες Βραζιλιάνος ήταν ο πιο συνεπής. Και, ο Μάτος μπορεί να θεωρηθεί το μοναδικό κέρδος για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Λάρισα. Ο Βραζιλιάνος είχε συνεχόμενες "χαμηλές πτήσεις" τελευταία και ίσως η διακοπή τον ευνοήσει. Έχει αποδειχθεί μέσα στην σεζόν πως ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη το δικό του ποδοσφαιρικό μυαλό όταν κολλάει.

ΙΒΙΤΣ - ΠΕΔΡΟ ΕΝΡΙΚΕ... 1-0

Ο Βλάνταν Ίβιτς περίμενε πως και πως να δεχθεί ερώτηση για τον Πέδρο Ενρίκε έτσι ώστε να μπορέσει να γνωστοποιήσει σε όλους το σκεπτικό του απέναντι σε έναν παίκτη που ήταν ο πλέον δραστήριος μέχρι τη στιγμή της αντικατάστασής του. Ο Σέρβος έβγαλε τον Βραζιλιάνο διότι όπως εξήγησε, άρχισε να νιώθει ότι παίζει περισσότερο ατομικά παρά τακτικά. Και αυτό, ο Ίβιτς ίσως να το "ανεχόταν" στο 2-0 και στο 3-0, αλλά όχι στο 1-0, ειδικά από τη στιγμή που έβλεπε πως ο Βραζιλιάνος δεν βοηθούσε τακτικά τις στιγμές που η Λάρισα άρχισε να ανεβαίνει. Και με την αντικατάστασή του έστειλε το μήνυμα σε εκείνον και παράλληλα το εξήγησε στην συνέντευξη Τύπου.

ΚΙΤΣΙΟΥ – ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ... 1-0

Σε ένα άλλο "ζευγάρι", ο Κίτσιου "ντύθηκε" Μυστακίδης. Και για να το εξηγήσω, ο Μυστακίδης μοιάζει να είναι παίκτης αλλαγής, παίκτης που ξέρει καλά να κινείται μέσα σε άμυνες που τελούν υπό πίεση, που έχουν στο μυαλό τους το "κόψε – διώξε". Πιστεύω πως ο Μυστακίδης έχει γίνει ο... αντι – Περέιρα. Ο "Φάκου" ήταν πιο ουσιαστικός στα ματς όταν έμπαινε ως αλλαγή παρά σε αυτά που ξεκινούσε, και θεωρώ πως αυτό συμβαίνει διότι αμφότεροι λειτουργούς καλύτερα ως "ανακατωσούρες" μέσα στην περιοχή, ως ψευτοεννιάρια, και στο βασικό 4-3-3 του Ίβιτς δεν υπάρχει τέτοια θέση. Ο Κίτσιου από την πλευρά του μπήκε στο ματς, έκανε μετρημένα πράγματα, με βάση την θέση που έπαιζε πω δεν είναι η θέση του, και έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω, "καθαρίζοντας" το παιχνίδι.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡ

Για ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς τον Πρίγιοβιτς, οι Αθανασιάδης και Κουλούρης μοιράστηκαν το ματς. Άλλες φορές στο 45-45 και άλλες στο 60-30, με το αποτέλεσμα να είναι ίδιο ανεξάρτητα από το ποιος ξεκινάει βασικός. Και οι δυο έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους "και αυτό βγαίνει προς τα έξω" όπως λένε οι ηθοποιοί για το καλό κλίμα στα καμαρίνια. Όταν ένας επιθετικός δείχνει στον συμπαίκτη του ότι δεν είναι καλά, δεν είναι εύκολο μια ομάδα να "χτίσει" παιχνίδι αναζητώντας τον φορ περιοχής. Θα δείτε πως όταν επιστρέψει ο Πρίγιοβιτς η ομάδα θα παίζει γι' αυτόν, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ πριν από δυο και τρία χρόνια με τον Αθανασιάδη. "Τον καιρό εκείνο" διότι εκείνος ο Αθανασιάδης με τον τωρινό είναι άλλοι παίκτες.

Η ΣΠΙΡΤΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Στο παιχνίδι με την Λάρισα, ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην έχει την φρεσκάδα που χρειάζεται μια ομάδα για να ανοίξει άμυνες όπως αυτή του πρώτου ημιχρόνου της Λάρισας. Την σπιρτάδα για να αξιοποιηθεί μια κάθετη πάσα ή ένα γρήγορο όβερλαπ. Και αυτό, σε ένα παιχνίδι που ήρθε μετά από την διακοπή του πρωταθλήματος. Το αν το τεχνικό τιμ δουλεύει με τέτοιο τρόπο στο κομμάτι της εκγύμνασης προκειμένου οι παίκτες να την έχουν την μεθεπόμενη Τετάρτη είναι κάτι που θα φανεί. Ούτως ή άλλως, κακά τα ψέμματα, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, σε όποιον από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ προσφέρει κάποιος χαρτί που λέει πως η ομάδα θα χάσει στα δυο επόμενα παιχνίδια και θα νικήσει στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημιτελικό, πιστεύω ότι θα σου πει "ωραία, που το υπογράφω;".

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟ

Ο Ίβιτς στάθηκε και στα όσα έχουν γίνει εξωγηπεδικά και κυρίως... "ενδοσοσιαλμιντιακά". Ο Σέρβος είπε ορθά – κοφτά πως εκείνος είναι υπεύθυνος για το κλίμα στα αποδυτήρια, και εννόησε ορθά – κοφτά ότι θα πρέπει το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, και κατ' επέκταση ο εκτός γηπέδου και αποδυτηρίων επικεφαλής, Λούμπος Μίχελ, να κάνει ουσιαστικά ότι έκανε ο Ίβιτς στην περίπτωση Τζαβέλλα. Να πατήσει πόδι, τα τραβήξει αυτιά, να τους μαζέψει συνολικά. Η τελευταία διακοπή ήταν ιδανική για να ηρεμήσουν όλοι και να στρωθούν στην δουλειά, και όλοι μαζί τρέχαμε και δεν φτάναμε με το Instagram.

Παλαιότερα οι ρεπόρτερ ΠΑΟΚ είχαμε ειδικευτεί στις προσφυγές, στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, στο πότε οι μετοχές κηρύσσονται ανενεργές, στο τι μπορεί να κάνει μια διοίκηση πρωτοδικείου και τα πάσης φύσεως οικονομικά προβλήματα που μπορεί να ενσκήψουν. Αυτά, στον ΠΑΟΚ της φτώχειας. Στον ΠΑΟΚ του νεοπλουτισμού ασχολούμαστε με το πώς μπορείς να κάνεις unlike σε μια φωτογραφία στο instagram, στο πόση ώρα απείχε ένα like από ένα unlike, πού και αν αποθηκεύονται τα instagram stories και... "ξέρω 'γω να πούμε". Και να το δούμε και αλλιώς; Που ίσως "δεν πάει έτσι" αλλά στο τέλος εκεί καταλήγει. Να είχανε πάρει όλοι τους έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ, να πεις μια φορά "ε δε πα στο διάτανο μωρέ"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK