Ούτε παραγγελία να το έκανε ο ΠΑΟΚ

Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης κύλησαν θαρρείς ιδανικά. Ο ίδιος σχεδόν εξασφάλισε την πρόκριση επί του Ατρομήτου την ίδια ώρα που Ολυμπιακός και ΑΕΚ άφηναν ορθάνοιχτους λογαριασμούς για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Αναλύει και καταγράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Αν το μεσημέρι της Τετάρτης ζητούσε κανείς από τους διεκδικητές του τίτλου να γράψουν αυτό που ήθελαν να συμβεί στους πρώτους προημιτελικούς, οι ασπρόμαυροι θα είχαν ζητήσει δική τους καθαρή νίκη και ανοικτούς λογαριασμού στο ζευγάρι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Η παραγγελία τους έγινε πραγματικότητα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη εκμεταλλευόμενος τις στιγμές της αναμέτρησης. Ολα όμως μένουν πίσω λόγω του «τελικού» στο Αγρίνιο.

Ο ΛΗΜΝΙΟΣ... ΞΕΚΟΥΡΑΣΕ ΤΟΝ ΜΑΤΟΣ

Πολλές φορές, ο ΠΑΟΚ εξαρτάται από τον Λέο Μάτος τόσο σε δημιουργία όσο ακόμα και σε εκτέλεση. Κόντρα στον Ατρόμητο έχασε και πάλι ευκαιρία να σκοράρει, σε φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του από τα δεξιά, και τελείωσε με κεφαλιά του στο δεύτερο δοκάρι, στην αριστερή πλευρά. Η αντίληψή του για το που πρέπει να είναι μέσα στη μεγάλη περιοχή θα πρέπει να διδάσκεται. Χρειάστηκε να κάνει λιγότερα πράγματα στο ματς, διότι είχε μπροστά του έναν κεφάτο Λημνιό, που του έδωσε ανάσες. Ο Κάναντι προσπάθησε να κλείσει τον Μάτος, και μέχρι τώρα, όσοι προπονητές το πετύχαιναν αυτό, είχαν το κεφάλι τους ήσυχο διότι όταν ανέβαινε ο Μάτος, ο εξτρέμ μπροστά του κινούταν προς τον άξονα, βοηθώντας στο όβερλαπ. Ο Λημνιός ήταν πιο δραστήριος από τον Μάτος, που τραβούσε επάνω του δυο παίκτες και έψαχνε το πέρασμα της μπάλας, κάτι που απέδωσε αρκετές φορές.

Ο ΒΑΡΥΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΣΑΧΟΦ

Ο λόγος για τον οποίο ο Λουτσέσκου προτιμά τον Μαουρίσιο από τον Σάχοφ φάνηκε σήμερα, και έχει να κάνει με το χρόνο που χρειάζεται ο Ουκρανός όταν παίρνει τη μπάλα μέχρι να τη μεταβιβάσει, με τον αντίστοιχο του Βραζιλιάνου. Ο Σάχοφ όμως συναγωνίζεται τον Μάτος στην αντίληψη εντός μεγάλης περιοχής. Δεν είναι ένα ή δυο. Τα γκολ του με την φανέλα του ΠΑΟΚ είναι πλέον δώδεκα. Διόλου αμελητέα. Και αρκετά από αυτά μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ο Σάχοφ δεν πατάει στην αντίπαλη περιοχή για... βόλτα, και έχει σκοράρει και με σουτ και με κεφαλιά.

Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ

O Ευθύμης Κουλούρης «πνίγεται» από την αφλογιστία του, πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που το «αντίπαλο δέος» μπορεί να μην μαρκάρει όσο εκείνος, να μη τρέχει όσο εκείνος, να μην είναι «συμμετοχικός» (παλιά το λέγαμε «φιλότιμος» αλλά τώρα το... εκσυγχρονίσαμε), μπορεί να έχει το 1/5 των επαφών που κάνει εκείνος με τη μπάλα, αλλά... σκοράρει. Ο Λουτσέσκου το αντιλαμβάνεται και προσπαθεί να του το βγάλει από το μυαλό διότι γνωρίζει οτι αυτό μπορεί κάποια στιγμή να τον οδηγήσει στη λάθος απόφαση, στη τελική προσπάθεια ενώ θα έχει καλύτερη επιλογή πάσας. Ολα είναι θέμα στιγμής, θέμα αντίληψης, όμως και λίγα πράγματα να ξέρει για το δίδυμο Πρίγιοβιτς – Κουλούρη, το αντιλαμβάνεσαι γρήγορα.

ΟΙ ΔΥΟ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ του δίνει κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση. Μέχρι στιγμής φέτος, ο Δικέφαλος έχει δείξει ότι είναι «σφικτός» πίσω, και έχει και καλή ψυχολογία. Αυτός είναι ο ένας λόγος που ο «Δικέφαλος του βορρά» νιώθει κοντά στα ημιτελικά το κυπέλλου. Ο άλλος έχει να κάνει με τον Ατρόμητο, που δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά στον δεύτερο προημιτελικό. Οι απουσίες που είχαν οι Περιστεριώτες λόγω της συμφωνίας για τους «ασπρόμαυρους» δανεικούς δεν θα αλλάξει, οπότε ο Κάναντι δεν έχει να... περιμένει κάποιον.

Ο Ατρόμητος είναι ομάδα που αξίζει κανείς να της βγάλεις το καπέλο διότι είναι ένα σύνολο που υπηρετεί ένα στυλ παιχνιδιού συγκεκριμένο, με τους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν την ντιρεκτίβα του προπονητή ανεξάρτητα το ποιοι θα είναι οι έντεκα που θα ξεκινήσουν. Ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε κυρίως σε στιγμές ποδοσφαιριστών του. Η ντρίμπλα του Βιεϊρίνια και το κλέψιμο του Τζάλμα δεν «φαίνονται» στη στατιστική, καθώς τις ασίστ τις έγραψαν άλλοι αλλά εκείνοι βάζουν τις βάσεις για κάθε ένα από τα δυο γκολ των Πέλκα (που είναι εκτεθειμένος όταν πλασάρει) και Σάχοφ.

ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΚΑ

Ο Πέλκας δε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα για τον Λουτσέσκου, καθώς ο ΠΑΟΚ στο διάστημα που μετρά 10/10 σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχει μάθει να ζει με τις εμπνεύσεις του 24χρονου, με το τρόπο λειτουργίας και παιχνιδιού του. Ο Ελ Καντουρί δεν έχει ούτε την εκρηκτικότητα, ούτε και τα χαρακτηριστικά του Πέλκα, και αυτό είναι ένα θέμα, ειδικά για εκτός έδρας αναμέτρηση για τους ασπρόμαυρους. Η αναμέτρηση στο Αγρίνιο είναι σημείο αναφοράς για το ΠΑΟΚ στη μάχη του τίτλου. Διότι είναι έδρα από την οποία Ολυμπιακός και ΑΕΚ πέρασαν, διότι είναι ομάδα που άλλαξε προπονητή και μαζί ψυχολογία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK