Πήγε στο ΟΑΚΑ με… μαξιλαράκι

Πριν μια εβδομάδα πήρε το "παιχνίδι της χρονιάς" μέχρι το επόμενο, το χάρηκε και η ομάδα έβγαλε από πάνω της το "πρέπει". Σα να χαλάρωσε. Ωραία τα αν που είχε ο αγώνας για τον ΠΑΟΚ, αλλά ξέρετε όλοι τι έχει πει ο Τζίμης Πανούσης για το αν "η γιαγιά του είχε ρουλεμάν". Σχολιάζει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Πήγε στο ΟΑΚΑ με… μαξιλαράκι
EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο ΟΑΚΑ για το… “ευ ζην“. Το “ζην” το είχε μετά την πρόκριση στα ημιτελικά και τη νίκη επί του Ολυμπιακού, με την οποία άφησε πίσω τους τα στραβοπατήματα απέναντι σε Ηρακλή για το πρωτάθλημα και Ξάνθη για το κύπελλο.

Πριν από μια εβδομάδα, στην Τούμπα, πήρε το “παιχνίδι της χρονιάς” μέχρι το επόμενο, το χάρηκε και… η ομάδα έβγαλε από πάνω της το "πρέπει". Σα να χαλάρωσε. Και γιατί να μη το θέλει το ματς όσο η ΑΕΚ, που μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και ο ΠΑΟΚ της κάνει δώρο το 1-0; Ωραία όλα τα "αν" που είχε ο αγώνας για την πλευρά του ΠΑΟΚ, αλλά ξέρετε όλοι τι έχει πει ο Τζίμης Πανούσης για το αν… “η γιαγιά του είχε ρουλεμάν”.

"ΜΙΛΗΣΑΝ" ΟΙ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Ο ΠΑΟΚκάνει σέντρα δυο φορές μέσα σε 1,5 λεπτό, “μένει” στο ματς λόγω του Γλύκου, και δεν καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση, σε “νεκρό” χρόνο, με την απόκρουση του Μπάρκα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Οι αριθμοί του πρώτου ημιχρόνου δείχνουν μια… φαινομενική ισορροπία. 7-4 τα σουτ 4-4 οι αποκρούσεις των δυο τερματοφυλάκων. Η ΑΕΚ όμως ήταν πιο κοντά, σε ουσία φάσεων και συνολική εικόνα, στο 2-0, από ότι ο ΠΑΟΚ στο 1-1. Το παιχνίδι ξεκινά για τον ΠΑΟΚ με το γκολ που δέχεται στο 50’’, και με τους Τζάλμα και Μαλεζά να τραυματίζονται και να προκαλούν πονοκέφαλο στον Βλάνταν Ίβιτς. Και μιλάμε και για… “κέντα” καθώς οι δυο τους είχα αντικατασταθεί λόγω μικροτραυματισμών και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ… ΕΥΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο Ίβιτς έριξε στην θέση του Ανγκολέζου τον Μπίσεσβαρ, και εκείνος παίρνει τον ΠΑΟΚ στη πλάτη του, ειδικά στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου.

Δίνει πνοή στη μεσαία γραμμή και ο Δικέφαλος του βορρά κάνει φάσεις στην Ένωση, τις οποίες είτε δεν τις τέλειωσαν σωστά οι συμπαίκτες του, είτε τις έβγαλε ο Μπάρκας. Και το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά από εκεί που τελείωσε το πρώτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει φάσεις για την ισοφάριση.

“ΠΕΤΑΞΕ” ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ

Η ΑΕΚ, όσο το παιχνίδι έμεινε στο 1-0, και με την αποβολή του Μαλεζά να της δίνει αριθμητικό πλεονέκτημα, έκανε όλα όσα κάνει όταν προηγείται με μόνο ένα γκολ διαφορά στο ΟΑΚ. Άρχισε να βγάζει τις ανασφάλειές της, με αποτέλεσμα να χάσει μέτρα και να δώσει τουλάχιστον τρεις στημένες μπάλες στον ΠΑΟΚ έξω από την μεγάλη της περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που δεν του πήγε, σε ένα παιχνίδι που δεν έπαιξε καλύτερα από τον αντίπαλο, είχε αρκετές ευκαιρίες να το φέρει στα ίσια ακόμα και με παίκτη λιγότερο, και εκεί θα του έλειπε παίκτης αλλά θα είχε πάρει ψυχολογία. Στο φινάλε, ο ΠΑΟΚ κάνει ακόμα ένα “δώρο” στον Αραούχο και το ματς τελειώνει…

ΜΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΧΑΙΟ;

Το εντυπωσιακό σερί του ΠΑΟΚ, με νίκες, με εντυπωσιακά νούμερα σε άμυνα και επίθεση, και με ντεμαράζ σταμάτησε αμέσως μετά τη νίκη - μισή πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου επί της Ξάνθης. Είναι τυχαίο; Μπορεί, αλλά εμένα δεν μου βγαίνει από το μυαλό πως άπαντες στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο διάλεξαν στόχο. Και τους “έκαιγε” να φτάσουν στα ημιτελικά.

Για να πω την αλήθεια, δεν τους αδικώ, αν σκεφτώ τι έχει συμβεί στο φινάλε της πορείας του ΠΑΟΚ στο κύπελλο, σε όλα τα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη. Από εκεί και μετά, ο ΠΑΟΚ είχε την “ασφάλεια” της ύπαρξης ενός στόχου, μαζί με το “είμαστε μακριά από το πρωτάθλημα και ούτως η άλλως δεν προλαβαίναμε με τα λάθη που έγιναν στο πρώτο γύρο” και το “η Σάλκε είναι καλύτερη ομάδα και πάμε για την υπέρβαση“, ο ΠΑΟΚ έφτασε να… μένει οριστικά και αμετάκλητα με τον στόχο του κυπέλλου και ακολούθως των πλέι οφ. Συνηθισμένο, και ως ένα βαθμό αναμενόμενο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK