Αργεντινή σ'ευχαριστούμε

Αργεντινή σ'ευχαριστούμε
Το ποδόσφαιρο ήταν πάντα υποβαθμισμένο όσον αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η υποχρέωση των ομάδων να αγωνίζονται με παίχτες που είναι μέχρι 23 ετών κάνει αυτόματα το ποδοσφαιρικό τουρνουά να μοιάζει περισσότερο με ένα τουρνουά που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα αστέρια του αύριο, παρά με ένα τουρνουά εφάμιλο των τουρνουά των υπολοίπων (σχεδόν όλων) αγωνισμάτων των Ολυμπιακών αγώνων. Για να γίνει βέβαια το ποδόσφαιρο περισσότερο ελκυστικό και να υπάρχουν και ορισμένοι παίχτες που να είναι ευρύτερα γνωστοί, δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες που λαμβάνουν μέρος να έχουν στην σύνθεσή τους μέχρι και 3 ποδοσφαιριστές που ξεπερνάν το 23 έτος της ηλικίας τους.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ελλάδας, απολαύσαμε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά που μετά από μερικά χρόνια θα μας έχει μείνει αξέχαστο για 2 λόγους. Ο πρώτος θα είναι η κάκκιστη εμφάνιση της ελληνικής ομάδας (καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν μας απογοήτευσε έτσι σε συλλογικό επίπεδο στους Ολυμπιακούς αγώνες) και ο δεύτερος η ομάδα της Αργεντινής (αν και προσωπικά εμένα θα μου μείνει αξέχαστο και το γεγονός ότι παρακολούθησα ζωντανά ποδοσφαιρικό αγώνα στις 10:00, πράγμα που έως τώρα είχα κάνει μόνο σε επίπεδο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου!).Η Αργεντινή λοιπόν κατέκτησε δια περιπάτου – οφείλουμε να ομολογήσουμε – το τουρνουά. Μια Αργεντινή που έμεινε αήττητη έως το τέλος και που για να λέμε του στραβού το δίκιο δεν θα μπορούσε να την αντιμετωπίσει καμία άλλη ομάδα.

Η Αργεντινή είχε αποφασίσει πριν την έναρξη του τουρνουά να επιλέξει μια ομάδα που θα είναι ικανή να κατακτήσει το χρυσό μετάλιο. Ο κατατρεγμένος Μπιέλσα είδε και απόειδε με τις συνεχόμενες αποτυχίες της ομάδας του (καταστροφική πορεία και πρόωρος αποκλεισμός στο Μουντιάλ του 2002, ήττα στον τελικό του Κόπα Αμέρικα μέσα στο καλοκαίρι από τους Βραζιλιάνους) και αποφάσισε να τα δώσει όλα στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Αργεντινή διαθέτει ούτως ή άλλως πολλά ταλέντα σε αυτή την ηλικία. Ο Μπιέλσα φρόντισε να πάρει μαζί του 3 παίχτες που να μπορούν να τα βοηθήσουν και σε επίπεδο εμπειρίας και σε επίπεδο πάθους αν χρειαζόταν. Οι 3 αυτοί παίχτες ήταν ο Ροβέρτο Αγιάλα, ο Κίλι Γκονζάλες και ο Γκαμπριέλ Χάιντσε. Δίπλα σε αυτούς στάθηκαν επάξια όλοι οι κάτω των 23 ετών παίχτες, όπως ο τερματοφύλακας Λουξ, ο εξαιρετικός Κολοτσίνι, ο Μασεράνο, ο Ντελγκάδες, ο Ντε Αλεσσάντρο και ο καταπληκτικός Τέβες.

Για τον Τέβες ειδικά πρέπει να γίνει ξέχωρη αναφορά. Ο επιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς απέδωσε εξαιρετικά σε αυτό το τουρνουά και είναι πλέον ζήτημα χρόνου το να πάρει μεταγραφή στην πλούσια ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ο παίχτης που προτιμήθηκε από Σαβιόλα και Φιγκερόα ήταν ο πρωταγωνιστής και του τελικού, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Μπιέλσα κατάφερε λοιπόν να κατακτήσει το τρόπαιο και του δίνεται με αυτο τον τρόπο η ευκαιρία να κάνει τους Αργεντίνους φιλάθλους να σταματήσουν για λίγο την γκρίνια προς το προσωπό του (μην ξαχνάμε την ιστιοσελίδα που έχει δημιουργηθεί με τίτλο διώξτε τον Μπιέλσα).

Όσο για εμάς τους φιλάθλους που παρακολουθήσαμε το άθλημα του ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς αγώνες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αργεντινή που επέλεξε την ομάδα που επέλεξε, που έπαιξε την μπάλα που έπαιξε και που τίμησε με τον καλύτερο τρόπο και τους Ολυμπιακούς αγώνες και όλους εμάς που τους παρακολουθήσαμε δινοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλα τα μελλοντικά αστέρια της που σε λίγα χρόνια θα θαμπώνουν με τις ικανότητές τους πανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK