Αυτοί που φεύγουν

Αυτοί που φεύγουν

Τέσσερις στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο ποιός θα είναι ο τελικός πρωταθλητής. Θα είναι ο Παναθηναϊκός των δύσκολων αγώνων σε Τούμπα και σε κενή Λεωφόρο με ΑΕΚ; Θα είναι η ΑΕΚ που έχει να πάει σε Ηράκλειο και Λεωφόρο; Ή θα κάνει την έκπληξη ο Ολυμπιακός και θα εκμεταλλευτεί το καλό του πρόγραμμα; Κάμποσα σκαλιά πιο κάτω, γίνεται ακόμα ένα εντυπωσιακό μίνι πρωτάθλημα. Πρόκειται για το πρωτάθλημα αυτών που διεκδικούν την παραμονή τους στην Α’ Εθνική. Ποιοί συμμετέχουν;

Αυτή η ερώτηση δεν έχει μονοσήμαντη απάντηση. Ανά αγωνιστική ο αριθμός των συμμετεχόντων είτε μειώνεται είτε αυξάνεται. Τις τελευταίες αγωνιστικές η Καλλιθέα έδειξε να αποσύρεται μια και με τις συνεχείς νίκες της κοιτάει μέχρι και Ευρώπη. Έτσι έχουν μείνει αυτή την στιγμή 5 ομάδες και πιο συγκεκριμένα ΟΦΗ, Άρης, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Εργοτέλης και Κέρκυρα. Βέβαια η Κέρκυρα έχει προ πολλού αποδεχτεί το ρόλο του τελευταίου..... Ας δούμε τις ομάδες πιο αναλυτικά:

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε την χρονιά με ανάλογους στόχους με αυτούς που διεκδικεί τώρα. Βέβαια θα προτιμούσε να έχει καθαρίσει την παραμονή του πολύ νωρίτερα και ίσως να βρίσκεται και κοντά στις θέσεις του ΟΥΕΦΑ. Ο Χατζηνικολάου αποδείχτηκε καλύτερος από ότι αναμένονταν και αυτό που ζητάει αυτή η ομάδα είναι να βρει ξανά τη θέση της στον χάρτη της Α’ Εθνικής. Τι θέλει να κάνει ο ΟΦΗ; Να είναι ο παλιός ΟΦΗ του Γκέραρντ που διεκδικούσε πάντα το κάτι παραπάνω; Να είναι μια επαρχιακή ομάδα που βγάζει ταλέντα; Ή απλά να συμβιβαστεί με την παραμονή του στην Α’ Εθνική; Κανείς δεν ξέρει.... Προς το παρόν ο κίνδυνος του υποβιβασμού ή μάλλον του μπαράζ είναι μεγάλος. Βάσει προγράμματος πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της επόμενης αγωνιστικής. Αν Άρης και Καλαμαριά μειώσουν την διαφορά στους 1 ή 2 πόντους, ο ΟΦΗ θα μπλέξει για τα καλά. Η μόνη του διέξοδος θα είναι νίκη επί της Ξάνθης εντός ή να αδιαφορήσει ο Ιωνικός την προτελευταία αγωνιστική. Πάντως ίσως ο υποβιβασμός να αποτελεί και την λύση για την αναδιαμόρφωση των στόχων αυτής της ομάδας.

Άρης

Η άποψή μου για τον Άρη είναι ότι όπως και να είχαν οι αντικειμενικές δυσκολίες για αυτή την ομάδα, ο βαθμολογικός απολογισμός είναι πενιχρός. Οι παίχτες αυτής της ομάδας, ο προπονητής της και οι φίλαθλοί της άξιζαν και μπορούσαν περισσότερο. Όμως η εξ αρχής απαισιόδοξη αντιμετώπιση της φετινής χρονιάς οδήγησε σε μια ντε φάκτο απαισιόδοξη αγωνιστική συμπεριφορά και αυτό αποτυπώνεται στους 24 βαθμούς που έχει η ομάδα του Άρη. Το παιχνίδι με την Κέρκυρα είναι αυτό που λέμε “must win game”. Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Αν η ομάδα δεν κερδίσει την Κέρκυρα θα υπάρξουν λογικά εξελίξεις σε πολλά επίπεδα, αλλά κυρίως οι παίχτες θα χάσουν όποια αυτοπεποίθηση έχουν και η Β΄ Εθνική θα είναι κοντά. Αν όμως κερδίσουν την Κέρκυρα, έχουν καλούτσικο πρόγραμμα και θα τα καταφέρουν. Ας ελπίσουμε μόνο να δούμε του χρόνου έναν καλύτερο Άρη γιατί το μέτριο ελληνικό πρωτάθλημα τον χρειάζεται.

Απόλλων Θεσσαλονίκης

Το έχω ξαναγράψει και θα το γράψω και τώρα. Η Καλαμαριά ακόμα και αν πέσει κατηγορία θα πέσει με ψηλά το κεφάλι. Μια ομάδα που ανεβαίνει κατηγορία πρέπει να έχει και κάτι να παρουσιάσει στην Α’ Εθνική. Η Καλαμαριά ανέβηκε πέρυσι και φέτος έδειξε ότι και ποδόσφαιρο θέλει να παίζει (και όχι να κλείνεται όλη η ομάδα πίσω) και νέους παίχτες ανέδειξε. Αγωνιστικά αποτελεί μια ευχάριστη όαση με τον τρόπο που παίζει και θα ήταν ευχάριστο να παραμείνει κατηγορία. Αν όμως πέσει πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το τι θα απογίνει με όλα αυτά τα ταλέντα. Θα τα πουλήσει και θα αρχίσει από την αρχή ή θα χτίσει επάνω τους τον νέο Απόλλωνα; Βάσει προγράμματος, πολλά θα κριθούν στον αγώνα με τον Εργοτέλη. Με νίκη εξασφαλίζει τουλάχιστον το μπαράζ και εύχεται να βρει την Χαλκηδόνα και τον ΠΑΟΚ αδιάφορους.

Εργοτέλης

Με διαφορά αποτελεί την δεύτερη πιο αγαπημένη ομάδα όλων των φιλάθλων. Με τους ίδιους σχεδόν παίχτες που τον ανέβασαν ένα κάρο κατηγορίες, με περισσό πάθος, με νέους προπονητές (Σηφάκης, Πατεμτζής), με σωστή διοίκηση, με αξιόλογο τεχνικό διευθυντή (Γκέραρντ) και με υψηλού επιπέδου επιλογές (επιλογή Παγκρήτιου Σταδίου, άψογη φιλοξενία αντιπάλων), όλα τα παιχνίδια του Εργοτέλη αποτέλεσαν μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Πλέον καλείται να τα δώσει όλα για όλα στον αγώνα με την Καλαμαριά. Αν τα καταφέρει και πάρει το διπλό, όλα γίνονται. Αλλιώς ..... Όπως και να έχει η διοίκηση του Εργοτέλη φαίνεται να σκέφτεται από τώρα την επόμενη ημέρα και αυτό δίνει ελπίδες σε όλους τους φιλάθλους της ομάδας.

Κέρκυρα

Δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί κανείς με την συγκεκριμένη ομάδα. Σε αντίθεση με Καλαμαριά και Εργοτέλη αποφάσισε να διώξει όσους την ανέβασαν και να ποντάρει σε έμπειρους παίχτες. Δεν προσέφερε τίποτα στην Α' Εθνική και δικαιότατα πέφτει στην Β’ Εθνική.

News 24/7

24MEDIA NETWORK