Είμαστε κι εμείς εδώ

Είμαστε κι εμείς εδώ
Κυριολεκτικά με τις βαλίτσες στο χέρι, δύο ώρες πριν να πετάξω για Πορτογαλία γράφω εντελώς συναισθηματικά, τις τελευταίες μου σκέψεις για την περιπέτεια της Εθνικής.Αν το αήττητο σερί συνεχιζόταν μέχρι τώρα, θα πηγαίναμε στο πρώτο παιχνίδι με καβαλημένο καλάμι και με τέτοια μυαλά δεν θα είχαμε καμία τύχη στον όμιλο. Από την άλλη μεριά, οι γκρίνιες μεταξύ των παικτών αλλά και η πρόωρη καταδίκη και απαξίωση της Εθνικής από όσους ποτέ δεν την πολυσυμπάθησαν, δημιουργούν μία ανησυχητικά μίζερη ατμόσφαιρα, που κινδυνεύει να τινάξει τα πάντα στον αέρα αν το αποτέλεσμα στον αγώνα του Σαββάτου δεν είναι καλό.
Παρήγορο γεγονός αποτελούν οι δηλώσεις κάποιων παικτών, έστω κι αν φαίνεται πως πουλάνε λίγο τρέλα. Τα ίδια όμως δεν έλεγε ο Τσιάρτας και πριν από ένα χρόνο στη Σαραγόσα; "Δεν μας ενδιαφέρει η ισοπαλία. Ηρθαμε για τη νίκη και για την πρώτη θέση στον όμιλο..." Δεν θυμάμαι κανένας από αυτούς που τον χλεύασαν και τον ειρωνέυτηκαν τότε να ζήτησε συγνώμη μετά τη νίκη επί των Ισπανών. Μπορεί λοιπόν η τωρινή δήλωση "πάμε για τρεις νίκες στον όμιλο" να μοιάζει εκτός πραγματικότητας, αλλά αν οι παίκτες μπουν στο γήπεδο με στόχο "μία αξιοπρεπή εμφάνιση" το Euro θα περάσει και κανείς δεν θα καταλάβει πως η Ελλάδα ήταν εκεί. Αλλωστε μετά το ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου οριστικοποιήθηκε η πρόκριση, ο Ντέμης είχε πει πως πρέπει να βάλουμε στόχο στην Πορτογαλία. Δυστυχώς οι περισσότεροι φοβούνται τόσο τον διασυρμό που τον κρατούν κρυφό.

Το θράσος όχι απλώς επιτρέπεται αλλά επιβάλεται στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που θέλω από την Εθνική στο Euro είναι να πετύχει 1-2 ωραία γκολ και να κάνει τους Ελληνες που θα παρακολουθούν στα καφενεία και στις πλατείες να τα πανηγυρίσουν. Θέλω ακόμη 2-3 παίκτες μας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους τόσο, ώστε να ασχοληθούν μαζί τους οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ευρώπης. Θέλω να παίξουμε κυρίως στην πρεμιέρα που θα παρακολουθήσει όλος ο κόσμος ένα 20λεπτο καλούτσικη μπάλα και να κάνουμε τους Πορτογάλους να μας αισθανθούν.
Οσο για αποτελέσματα; Το μόνο που θέλω είναι να προκριθούμε στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία για να υπάρξει συνέχεια στην Εθνική ομάδα. Τα αποτελέσματα σε τελική φάση μπορεί να έρθουν αργότερα. Το σημαντικό είναι να είσαι εκεί ώστε όταν είσαι έτοιμος για την υπέρβαση, να έχεις την ευκαιρία να την κάνεις.


News 24/7

24MEDIA NETWORK